Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Juf die kinderen meenam naar Efteling in beroep tegen ontslag

Door Nationale Recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Juf die kinderen meenam naar Efteling in beroep tegen ontslag / Foto: "Symbolica (Efteling)" door Joordi
De lerares die werd ontslagen nadat zij haar schoolkinderen volgens de school stiekem meenam naar de Efteling, gaat in beroep tegen haar ontslag. Volgens de advocaat van de docente zijn er ‘onwaarheden’ verteld, wat een grote impact heeft gehad op de vrouw. De rechter gaf de school onlangs gelijk in het ontslag, maar de vrouw gaat hier nu dus tegen in hoger beroep. Dat meldt RTL Nieuws. 

Een schoolreisje van kinderen van een school voor speciaal onderwijs in Amsterdam dat naar de Space Expo in Noordwijk zou moeten gaan, eindigde in een gezellig dagje Efteling. De school en de ouders zouden hier niets van weten.

Dat is volgens de docente niet waar. Haar advocaat, Diederik van Tellingen, zegt tegen RTL dat de directeur wél heeft gezegd dat de Efteling een mogelijke optie was voor het schoolreisje. Volgens de advocaat zou de directeur hebben gezegd dat een dergelijk schoolreisje ‘te duur’ was en de docente daarom naar de Space Expo zou gaan.

Verslag

Zo ging de docente, samen met een andere leerkracht die ook is ontslagen, naar de Efteling. Zij kreeg het aanbod van een externe begeleider die de kosten voor het reisje op zich wilde nemen. Het zou een verrassing zijn voor de kinderen. Daarbij zou de lerares hebben gezegd dat de kinderen niets aan hun ouders mochten vertellen. Van Tellingen zegt dat dit niet helemaal waar is. Het klopt dat de ouders het niet wisten, maar dat de docente ‘het wel zou zeggen als ernaar gevraagd werd’.

Nieuwsbrief

Opvallend is dat de docente een aantal dagen na het ‘schoolreisje’ in de nieuwsbrief van de school een verslag plaatste van het vermeende bezoek aan de Space Expo, wat dus niet had plaatsgevonden. Dat zou ze volgens haar advocaat hebben gedaan om ‘scheve gezichten bij haar collega’s te voorkomen’. Het voorval werd ontdekt doordat er een verkeersboete op het matje belandde van één van de busjes waarmee de klas naar de Efteling is gereden.

Veiligheid kinderen

Van Tellingen stelt het inderdaad geen handige zet was van de juf om de kinderen mee te nemen. Ze had de ‘verrassing’ beter ook kunnen bespreken met het schoolbestuur. Ook het stukje dat de docente in de nieuwsbrief schreef, was volgens haarzelf niet handig.

De school sprak tijdens de rechtszaak over de veiligheid van de kinderen en hoe deze in het geding is gekomen door de actie van de lerares. Volgens de school hebben een aantal kinderen onder andere geen zwemdiploma en heerst er bij sommige kinderen het gevaar dat zij weglopen. Volgens de lerares is de veiligheid van de kinderen helemaal niet in gevaar gebracht. Zij geeft aan dat sommige kinderen ook in hun eentje met de metro naar school komen.

School in gelijk

De kantonrechter heeft toch besloten dat de lerares onveilig heeft gehandeld met een ‘onaanvaardbaar risico’ voor de kinderen. Dat had volgens de rechter tot ernstige gevolgen kunnen leiden.

De arbeidsrechtadvocaat laat weten dat er na het voorval een ouderbespreking heeft plaatsgevonden. Daaruit bleek volgens de advocaat dat de meningen verdeeld zijn. Sommigen vinden dat er goed is gehandeld, anderen zijn het niet eens met het ontslag.

Dat de docente op staande voet is ontslagen, vindt zij te ver gaan. Daarom gaat de docente in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter. Ze wil niet meer werken voor dezelfde school, maar wil wel dat het ontslag op staande voet wordt ingetrokken. Gezien er geen duidelijke richtlijnen zijn zouden zijn over het organiseren van schoolreisjes, vindt de docente dat het ontslag onterecht is.

19 juli '24 (10:58)

Stortvloed aan boze reacties overbodig: gebedsruimtes uit jaarverslag Efteling

Nadat de Efteling in haar jaarverslag van 2023 had opgenomen dat het gebedsruimtes in het attractiepark wilde inrichten, kreeg het pretpark op sociale media een flinke lading kritiek van boze bezoekers. Dat bleek achteraf voor niks, want nu zegt het Kaatsheuvelse attractiepark dat deze ruimtes er helemaal niet komen, meldt Brabants Dagblad. Ook is in het jaarverslag geen passage meer zichtbaar waarin de gebedsruimtes worden aangekondigd.

18 juli '24 (10:21)

Wijnevenement ZooVino in ZooParc Overleen levert ruim 3.200 euro op

ZooParc Overloon heeft ruim 3.200 euro opgehaald voor twee natuurbeschermingsprojecten in Azië. Tijdens ZooVino op 6 juli 2024 konden deelnemers genieten van wijn en gerechten, terwijl ze uitzicht hadden op dierentuindieren als flamingo’s, pinguïns en giraffen. Dit meldt ZooParc Overloon. 

17 juli '24 (12:38)

Dronevlieger en Efteling-fan Nick is zijn drone kwijt

Menig Efteling-fan is bekend met de dronefoto’s die Nick Ringelberg maakt van het attractiepark. Dat doet hij al voor jaren en dat verliep zonder problemen. Tot afgelopen maand, toen hij een aanvaring kreeg met een beveiliger. Het geschil deed zich voor nadat hij foto’s aan het maken was, buiten de parkgrenzen. Nu heeft de politie zijn drone in beslag genomen en hangt er ineens een geldboete en mogelijk zelfs een celstraf boven het hoofd van de fotograaf, meldt Brabants Dagblad.

16 juli '24 (10:24)

Eerste ‘real life gaming park’ in Nederland komt naar Meppel

In plaats zombies die jou in een virtuele omgeving achtervolgen in een verlaten winkelcentrum, kun je dit straks in het echt doen. In het Drentse Meppel kan dat in een winkelcentrum. Nu heeft de onderneming achter het idee, Warrior Events, een geldbedrag binnengesleept om het eerste ‘real life gaming park’ van Nederland te realiseren, meldt RTV Drenthe.

16 juli '24 ( 9:48)

Kantoor Efteling ontruimd vanwege valse bommelding, Belg aangehouden

Maandagmiddag werd het kantoorpersoneel van attractiepark de Efteling opgeschud door een bommelding. Deze bleek vals te zijn. Een Belg is als verdachte aangehouden, meldt Brabants Dagblad.

16 juli '24 ( 8:31)

DierenPark Amersfoort verwelkomt drie sneeuwuilkuikens

Er zijn drie sneeuwuilkuikentjes uit het ei gekropen in DierenPark Amersfoort. Volgens dierenverzorger Saskia Visser maken de diertjes het goed. “De nieuwsgierige jongen worden uitstekend behandeld door de ervaren ouders”, weet ze te vertellen. De kuikens lijken met hun grijze verenkleed nog niet echt op hun ouders, maar zullen hun donsveertjes de komende tijd langzaamaan omwisselen voor de herkenbare witte veren, meldt DierenPark Amersfoort.

15 juli '24 (11:59)

Efteling neemt nu toch statiegeldbekers in gebruik

Tegenwoordig gebruikt ook de Efteling statiegeldbekers. Langere tijd was hier geen beleid voor, maar sinds vorige week vraagt het pretpark in Kaatsheuvel 25 eurocent voor een drankje in een to go beker. 

15 juli '24 (10:08)

Panda in Ouwehands Dierenpark krijgt twee jongen, waarvan een is overleden

Voor de tweede keer heeft een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark jongen geworpen, waarvan één het niet heeft overleefd. Panda Wu Wen beviel vrijdagavond van twee jongen, waarvan eentje direct luid van zich liet horen, maar het tweede, veel kleinere jong overleed kort na de geboorte.

12 juli '24 (13:17)

Dit is wat je moet weten over de Tilburgse Kermis

Mening Brabander (en andere Nederlanders) hebben vrijdag 19 juli gemarkeerd in hun agenda. Dan is het namelijk weer tijd voor de Tilburgse Kermis. Het is de grootste kermis van de Benelux, met honderden attracties (waarvan tien (!) nieuwe), festivals en feestjes in de horeca belooft het weer een waar spektakel te worden. In dit artikel vertellen wij alles wat jij moet weten over de kermis in Tilburg.

11 juli '24 (10:17)

Uitzichttoren bij Binnenhof officieel geopend

Sinds woensdag is er een nieuwe trekpleister in Den Haag. In mei werd bekend dat er een 28 meter hoge uitkijktoren bij het Binnenhof kwam te staan. Deze is nu officieel geopend. Het is een kleine klim om te top te bereiken, maar dan heb je wel een mooi uitzicht over de hele stad.