Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sprookje Doornroosje in de Efteling komende maanden gesloten voor groot onderhoud

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
Sprookje Doornroosje in de Efteling komende maanden gesloten voor groot onderhoud / Foto: Efteling
Bezoekers van de Efteling zullen het de komende paar maanden zonder de sprookjesattractie Doornroosje in het Sprookjesbos moeten doen. Het kasteel van Doornroosje en het gebied eromheen zijn gesloten voor een groot onderhoud, meldt het pretpark.

Het kasteel van Doornroosje is een van de eerste attracties van de Efteling en staat er al sinds 1952. De attractie speelt sinds het begin van de Efteling een belangrijke rol. Niet alleen door het iconische aanblik van het kasteel, maar ook door het tot verbeelding sprekende verhaal van Doornroosje.

Nieuwe wandelroute

Tijdens de hele onderhoudsperiode is het sprookje Doornroosje niet toegankelijk voor bezoekers. De ingang van het Sprookjesbos de ‘Heksenpoort’ is ook tijdelijk afgesloten. De afgelopen weken zijn de werkzaamheden in het bos achter het kasteel van start gegaan. Er komt een rolstoelvriendelijke doorgang tussen het kasteel van Doornroosje en miniatuurwereld Diorama. Om de route mogelijk te maken worden eerst een aantal beukenbomen verwijderd uit het Sprookjesbos. Hierdoor komt ook ruimte vrij voor een uitbreiding van de vijver.

Omliggend gebied

De focus van het onderhoud ligt op het kasteel en het gebied hier omheen. Straks staat het hele kasteel in de steigers. Zo kunnen de oude kasteelmuur en de gevel opgeknapt worden. De stenen van het pad die naar het kasteel leidt zijn afgesleten en daarom moet ook het pad hersteld worden. Ook zullen er voor de stimulering van de biodiversiteit in het bos een aantal bomen worden weggehaald. Die worden vervangen door nieuwe bomen. Aan de achterkant van het kasteel krijgen de ruimtes een kleine onderhoudsbeurt. Er wordt geschilderd en de verlichting wordt verduurzaamd met Ledlampen.

Meer onderhoud in Sprookjesbos

Het hele bos gaat op de schop. Zo is de afgelopen maanden ook al hard gewerkt aan het herstellen van het Herautenplein en De Magische Klok. De drie paddenstoelen van het Paddenstoelendorp zijn inmiddels bijna klaar voor heropening. De Trollenkoning heeft onderhoud gekregen en straks is ook Langnek aan de beurt. In een aantal weken wordt het straatwerk aan de voorzijde van het sprookje vernieuwd, wordt het gehele sprookje geschilderd en krijgt de techniek een update. De Kleine Zeemeermin zal worden hersteld door de Efteling-afdeling Decoratie en Vormgeving. De onderhoudswerkzaamheden zijn naar verwachting eind november afgerond.

21 september '23 (11:23)

Verdubbeling bezoekers na werelderfgoedstatus Eise Eisinga Planetarium

Het planetarium van Eise Eisinga in Franeker (Friesland) wordt sinds het dinsdag de UNESCO-werelderfgoedstatus heeft gekregen druk bezocht, zegt directeur Adrie Warmenhoven. Hij ziet een verdubbeling in het aantal bezoekers.

21 september '23 (11:21)

Emotieonderzoek naar chimpansees gestart in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is onlangs een grootschalig emotieonderzoek gestart bij de chimpanseegroep. “Hoe meer we over emoties van chimpansees en andere mensapen leren, hoe beter we hen kunnen begrijpen en hoe meer we over onszelf te weten komen”, vertelt onderzoeker en hoogleraar Cognitieve Psychologie Mariska Kret. “Het onderzoek draagt bij aan het grotere emotieonderzoek naar mensapen dat ik in samenwerking met Universiteit Leiden uitvoer.” Dit meldt DierenPark Amersfoort.

21 september '23 (10:05)

Nieuwe film ‘Wiezel de Griezel en de veranderdrank’ komt tot leven in Julianatoren

Wanneer de eerste herfstblaadjes van de bomen vallen, is het tijd voor Halloween. Van 6 oktober tot en met 5 november is het een héél klein beetje griezelig in Kinderpretpark Julianatoren. Het park wordt prachtig versierd met honderden strobalen, pompoenen en maiskolven en het bos achterin het park verandert in een mysterieus Griezelbos. Dit meldt Koningin Julianatoren.

20 september '23 (10:09)

Zonneweide van de Efteling in gebruik

Na een aantal maanden werk is het gedaan: de zonneweide bij de Efteling is klaar voor gebruik. De 12.000 zonnepanelen die naast de parkeerplaats van het attractiepark liggen, zijn sinds een paar weken actief. Dit meldt Looopings.

19 september '23 (11:38)

UNESCO roept planetarium van Eise Eisinga in Franeker uit tot werelderfgoed

Het planetarium van Eise Eisinga in het Friese Franeker is uitgeroepen tot werelderfgoed. De VN-organisatie UNESCO heeft het model van het zonnestelsel dinsdag op de prestigieuze lijst gezet.

19 september '23 (10:27)

DierenPark Amersfoort ontvangt flamingo’s van Intratuin Utrecht

Eindelijk kunnen dierenactivisten opgelucht ademhalen. De twee levende flamingo’s in de Intratuin in Utrecht zijn na meer dan 35 jaar daar te hebben geleefd naar DierenPark Amersfoort verhuisd. De Intratuin aan de Koningsweg is al meerdere malen in het nieuws geweest na klachten over de leefomgeving van de dieren. Nadat een van de flamingo’s is overleden, hebben de andere twee nu een plekje in de dierentuin in Amersfoort. Dat meldt DUIC.

18 september '23 (15:46)

Juf die kinderen meenam naar Efteling in beroep tegen ontslag

De lerares die werd ontslagen nadat zij haar schoolkinderen volgens de school stiekem meenam naar de Efteling, gaat in beroep tegen haar ontslag. Volgens de advocaat van de docente zijn er ‘onwaarheden’ verteld, wat een grote impact heeft gehad op de vrouw. De rechter gaf de school onlangs gelijk in het ontslag, maar de vrouw gaat hier nu dus tegen in hoger beroep. Dat meldt RTL Nieuws. 

18 september '23 (12:21)

Escaperoom DarkPark viert 10-jarig bestaan met eigen muziekalbum

Escaperooms maakten tien jaar geleden hun intrede in Nederland. Sindsdien heeft de industrie een flinke groei gemaakt, met escaperooms in het hele land. DarkPark, een van de eerste bedrijven actief in deze business, kiest voor een ongebruikelijke wijze om hun tienjarige jubileum te vieren. Vandaag brengt de organisatie het muziekalbum ‘DarkPark: Music from the DarkVerse’ uit, ter ere van het jubileum. Dat meldt DarkPark.

18 september '23 (10:32)

Juf op staande voet ontslagen nadat ze kinderen stiekem meenam naar Efteling

Afgelopen voorjaar stond een dagexcursie naar de Space Expo in Noordwijk op de agenda voor vijftien leerlingen van een school voor speciaal onderwijs in Amsterdam. De lerares vond echter dat de kinderen wel een dagje plezier konden gebruiken. Daarom ging zij niet naar de Expo, maar reisde zonder weten van de school en de ouders naar de Efteling, meldt RTL Nieuws.

15 september '23 (11:55)

Financiële perikelen bij bouwer Efteling Hotel

Een bedrijf dat meehelpt aan de bouw van het Nieuwe Efteling Hotel heeft het financieel zwaar. Zo is Byldis Prefab B.V. uit Velthoven, gespecialiseerd in prefab-bouw, tot het punt gekomen dat zij een uitstel van betaling hebben aangevraagd. De Efteling heeft het bedrijf nodig voor het nieuwe, luxe hotel dat zij bij de hoofdingang van het pretpark willen openen. Het hotel krijgt ongeveer 140 kamers en bijna 700 bedden, meldt Looopings.