Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw Haunted House in Toverland tijdens Halloween Nights

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Nieuw Haunted House in Toverland tijdens Halloween Nights
Vanaf zaterdag 7 oktober staat attractiepark Toverland in het teken van Halloween, met overdag zestien familievriendelijke Halloween Days en in de avonduren dertien huiveringwekkende Halloween Nights. Tijdens de Halloween Nights jagen ruim 160 scare actors de bezoekers de stuipen op het lijf in vijf scare zones en zes Haunted Experiences. Nieuw dit jaar is Haunted House ‘Now You’re Mine’, waarbij een rondleiding door een mijnbouwmuseum een wel heel duistere wending krijgt. Ook scare zone Cirque is vernieuwd, met een groot circusterrein buiten de poorten van Toverland. Dat meldt Toverland.

In Mijnbouwmuseum Sevenum kunnen bezoekers een tijdelijke tentoonstelling over Mijndert Müller bewonderen. Deze markante mijndirecteur is in de donkere mijngangen bij het museum op zoek gegaan naar de Magnum Opus, een steen die naar verluidt het eeuwige leven geeft. Sindsdien ontbreek van Müller ieder spoor. Bezoekers die achter de geheimen van de directeur willen komen staat een rondgang van ongeveer 20 minuten te wachten door Now You’re Mine. Tickets kosten 9,50 euro per stuk en zijn zolang de voorraad strekt verkrijgbaar op de website van Toverland.

Halloween Nights

Tijdens de Halloween Nights (adviesleeftijd 12 jaar en ouder) grijpen griezels de macht over Toverland. Na een parade nemen zij intrek in de vijf scare zones en zes Haunted Experiences. Scare zone Cirque is dit jaar groter dan de voorgaande jaren. Bezoekers die het circusterrein betreden kunnen kennismaken met doorgedraaide circusartiesten, in nostalgische kermisattracties stappen, oudhollandse spelletjes spelen en een hapje eten scoren bij de foodtrucks. Daarnaast keren de Mexicaanse doden terug in ‘Fiesta de los Muertos’, dolen de Trojaanse zombiekrijgers rond in ‘DesTroy’, neemt ijsheks Morgana de macht over in ‘Morgana’s Frozen Knights’ en maken gemuteerde bemanningsleden de zeebodem onveilig in ‘Shadows of the Sea’.

Voor de zes Haunted Experiences dienen de bezoekers een ticket en een tijdslot te reserveren. Naast het nieuwe Haunted House Now You’re Mine kunnen durfallen een bos met duistere heksen betreden in ‘The Witches Forest’, hun weg vinden tussen de enorme ratten in doolhof ‘Trapped’ en op onderzoek uitgaan in het landhuis ‘Maison de la Magie’. Ook komen bezoekers in aanraking met poppen in ‘The Dollhouse’ en kunnen ze een verdwenen boswachter opsporen in ‘Fear The Woods’.

Praktische informatie

De Halloween Nights vinden plaats op 7 oktober, 14 tot en met 16 oktober, 18 tot en met 22 oktober, 27 tot en met 29 oktober en 4 november. Tijdens de Halloween Nights is Toverland geopend tot 23.00 uur, met om 22.45 uur een afsluitende vuurwerkshow. Ook zijn alle attracties geopend. Bezoekers kunnen genieten van de Halloween Days op 7 en 8 oktober, 14 tot en met 22 oktober, 27 tot en met 19 oktober en 4 en 5 november. Tickets zijn verkrijgbaar via www.tickets.toverland.com/halloween

17 mei '24 (11:20)

In natuur bedreigde okapi geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een okapi geboren, meldt het dierenpark vrijdag. Het gaat om een mannetje met de naam Beni. In het wild worden okapi's met uitsterven bedreigd.

17 mei '24 (10:44)

Opnames Te Land, Ter Zee En In De Lucht in Efteling bij te wonen

Wie deze maand naar de Efteling gaat kan zomaar de opnames voor het tv-programma Te Land, Ter Zee En In De Lucht meemaken. Het bekende programma start de opnames in de week van maandag 27 mei. Er wordt vier keer een opname gemaakt. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de tribune om dit mee te maken, meldt Looopings.

16 mei '24 ( 9:01)

Efteling opnieuw uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland

Uit het recente onderzoek van MarketResponse blijkt dat de Efteling opnieuw is uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. Deze eer wordt toegekend op basis van een uitgebreide studie naar de klantvriendelijkheid van diverse bedrijven in Nederland.

16 mei '24 ( 8:53)

Nieuw boek van Paul van Loon gebaseerd op Efteling-attractie "Danse Macabre"

Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft aangekondigd dat hij een nieuw boek zal schrijven dat gebaseerd is op de recent geopende Efteling-attractie "Danse Macabre". Dit meldt Looopings.

15 mei '24 (12:17)

Raad van State geeft klagende omwonenden Efteling over bezoekersaantallen ongelijk

Omwonenden van de Efteling die bezwaar hadden gemaakt tegen de oplopende bezoekersaantallen van het attractiepark, hebben ongelijk gekregen van de Raad van State. De rechtbank had hun bezwaren in 2022 nog toegewezen en de provincie Noord-Brabant opgedragen het maximum van 5 miljoen bezoekers te handhaven. Die uitspraak heeft de hoogste bestuursrechter nu van tafel geveegd.

14 mei '24 (15:33)

Terreineigenaar camping Vogelenzang wil deze zomer eerste bungalows plaatsen

Kort geleden is de camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp aangekocht door MarinaParken. Die wil van de camping een bungalowpark maken meet 200 luxe huizen. Daar zet het bedrijf flink wat vaart achter: deze zomer moeten de eerste bungalows worden geplaatst. Dat druist echter in tegen de wens van de huidige kampeerders. Zij vrezen dat hun campingplekken zullen plaatsmaken voor luxe huizen, meldt NH Nieuws.

14 mei '24 (10:09)

Geen extra beveiliging kermis Almere: ‘Verwacht geen rellen’

Ondanks de ongeregeldheden op de kermis in Emmeloord eerder deze maand en een toenemend aantal incidenten op en rond kermissen in het land worden er geen extra beveiligingsmaatregelen getroffen voor de kermis in Almere Stad. De kermisexploitant ziet geen reden om ook bij deze kermis meer beveiliging in te zetten, meldt Omroep Flevoland.

14 mei '24 ( 8:45)

Patrick Martens te zien in nieuw theaterstuk Een Nacht in de Efteling

Patrick Martens is vanaf december te zien in de nieuwe theaterkomedie Een Nacht in de Efteling. Dat maakten producent Jon van Eerd en attractiepark de Efteling, die voor het stuk de handen ineen geslagen hebben, maandagavond bekend.

13 mei '24 (10:37)

Beveiliging drijft kosten kermisattracties op

Het valt de Nederlandse Kermisbond (NKB) op de attracties steeds duurder worden. Volgens de organisatie zijn kermisexploitanten voornamelijk meer geld kwijt aan de beveiliging. Uiteindelijk komen die extra kosten bij de bezoeker terecht, meldt RTV Utrecht. 

13 mei '24 (10:01)

Nieuwste attractie in pretpark De Waarbeek bijna klaar

Als je denkt aan attractiepark De Waarbeek denk je snel aan nostalgie en ouds genieten. Maar ook dit pretpark blijft continue vernieuwen. Zo gaan op 1 juni de poorten open van hun nieuwste attractie. Het thema ervan is 'schildpadden', meldt Tubantia.