Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw Haunted House in Toverland tijdens Halloween Nights

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
Nieuw Haunted House in Toverland tijdens Halloween Nights
Vanaf zaterdag 7 oktober staat attractiepark Toverland in het teken van Halloween, met overdag zestien familievriendelijke Halloween Days en in de avonduren dertien huiveringwekkende Halloween Nights. Tijdens de Halloween Nights jagen ruim 160 scare actors de bezoekers de stuipen op het lijf in vijf scare zones en zes Haunted Experiences. Nieuw dit jaar is Haunted House ‘Now You’re Mine’, waarbij een rondleiding door een mijnbouwmuseum een wel heel duistere wending krijgt. Ook scare zone Cirque is vernieuwd, met een groot circusterrein buiten de poorten van Toverland. Dat meldt Toverland.

In Mijnbouwmuseum Sevenum kunnen bezoekers een tijdelijke tentoonstelling over Mijndert Müller bewonderen. Deze markante mijndirecteur is in de donkere mijngangen bij het museum op zoek gegaan naar de Magnum Opus, een steen die naar verluidt het eeuwige leven geeft. Sindsdien ontbreek van Müller ieder spoor. Bezoekers die achter de geheimen van de directeur willen komen staat een rondgang van ongeveer 20 minuten te wachten door Now You’re Mine. Tickets kosten 9,50 euro per stuk en zijn zolang de voorraad strekt verkrijgbaar op de website van Toverland.

Halloween Nights

Tijdens de Halloween Nights (adviesleeftijd 12 jaar en ouder) grijpen griezels de macht over Toverland. Na een parade nemen zij intrek in de vijf scare zones en zes Haunted Experiences. Scare zone Cirque is dit jaar groter dan de voorgaande jaren. Bezoekers die het circusterrein betreden kunnen kennismaken met doorgedraaide circusartiesten, in nostalgische kermisattracties stappen, oudhollandse spelletjes spelen en een hapje eten scoren bij de foodtrucks. Daarnaast keren de Mexicaanse doden terug in ‘Fiesta de los Muertos’, dolen de Trojaanse zombiekrijgers rond in ‘DesTroy’, neemt ijsheks Morgana de macht over in ‘Morgana’s Frozen Knights’ en maken gemuteerde bemanningsleden de zeebodem onveilig in ‘Shadows of the Sea’.

Voor de zes Haunted Experiences dienen de bezoekers een ticket en een tijdslot te reserveren. Naast het nieuwe Haunted House Now You’re Mine kunnen durfallen een bos met duistere heksen betreden in ‘The Witches Forest’, hun weg vinden tussen de enorme ratten in doolhof ‘Trapped’ en op onderzoek uitgaan in het landhuis ‘Maison de la Magie’. Ook komen bezoekers in aanraking met poppen in ‘The Dollhouse’ en kunnen ze een verdwenen boswachter opsporen in ‘Fear The Woods’.

Praktische informatie

De Halloween Nights vinden plaats op 7 oktober, 14 tot en met 16 oktober, 18 tot en met 22 oktober, 27 tot en met 29 oktober en 4 november. Tijdens de Halloween Nights is Toverland geopend tot 23.00 uur, met om 22.45 uur een afsluitende vuurwerkshow. Ook zijn alle attracties geopend. Bezoekers kunnen genieten van de Halloween Days op 7 en 8 oktober, 14 tot en met 22 oktober, 27 tot en met 19 oktober en 4 en 5 november. Tickets zijn verkrijgbaar via www.tickets.toverland.com/halloween

21 september '23 (11:23)

Verdubbeling bezoekers na werelderfgoedstatus Eise Eisinga Planetarium

Het planetarium van Eise Eisinga in Franeker (Friesland) wordt sinds het dinsdag de UNESCO-werelderfgoedstatus heeft gekregen druk bezocht, zegt directeur Adrie Warmenhoven. Hij ziet een verdubbeling in het aantal bezoekers.

21 september '23 (11:21)

Emotieonderzoek naar chimpansees gestart in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is onlangs een grootschalig emotieonderzoek gestart bij de chimpanseegroep. “Hoe meer we over emoties van chimpansees en andere mensapen leren, hoe beter we hen kunnen begrijpen en hoe meer we over onszelf te weten komen”, vertelt onderzoeker en hoogleraar Cognitieve Psychologie Mariska Kret. “Het onderzoek draagt bij aan het grotere emotieonderzoek naar mensapen dat ik in samenwerking met Universiteit Leiden uitvoer.” Dit meldt DierenPark Amersfoort.

21 september '23 (10:05)

Nieuwe film ‘Wiezel de Griezel en de veranderdrank’ komt tot leven in Julianatoren

Wanneer de eerste herfstblaadjes van de bomen vallen, is het tijd voor Halloween. Van 6 oktober tot en met 5 november is het een héél klein beetje griezelig in Kinderpretpark Julianatoren. Het park wordt prachtig versierd met honderden strobalen, pompoenen en maiskolven en het bos achterin het park verandert in een mysterieus Griezelbos. Dit meldt Koningin Julianatoren.

20 september '23 (10:09)

Zonneweide van de Efteling in gebruik

Na een aantal maanden werk is het gedaan: de zonneweide bij de Efteling is klaar voor gebruik. De 12.000 zonnepanelen die naast de parkeerplaats van het attractiepark liggen, zijn sinds een paar weken actief. Dit meldt Looopings.

19 september '23 (11:38)

UNESCO roept planetarium van Eise Eisinga in Franeker uit tot werelderfgoed

Het planetarium van Eise Eisinga in het Friese Franeker is uitgeroepen tot werelderfgoed. De VN-organisatie UNESCO heeft het model van het zonnestelsel dinsdag op de prestigieuze lijst gezet.

19 september '23 (10:27)

DierenPark Amersfoort ontvangt flamingo’s van Intratuin Utrecht

Eindelijk kunnen dierenactivisten opgelucht ademhalen. De twee levende flamingo’s in de Intratuin in Utrecht zijn na meer dan 35 jaar daar te hebben geleefd naar DierenPark Amersfoort verhuisd. De Intratuin aan de Koningsweg is al meerdere malen in het nieuws geweest na klachten over de leefomgeving van de dieren. Nadat een van de flamingo’s is overleden, hebben de andere twee nu een plekje in de dierentuin in Amersfoort. Dat meldt DUIC.

18 september '23 (15:46)

Juf die kinderen meenam naar Efteling in beroep tegen ontslag

De lerares die werd ontslagen nadat zij haar schoolkinderen volgens de school stiekem meenam naar de Efteling, gaat in beroep tegen haar ontslag. Volgens de advocaat van de docente zijn er ‘onwaarheden’ verteld, wat een grote impact heeft gehad op de vrouw. De rechter gaf de school onlangs gelijk in het ontslag, maar de vrouw gaat hier nu dus tegen in hoger beroep. Dat meldt RTL Nieuws. 

18 september '23 (12:21)

Escaperoom DarkPark viert 10-jarig bestaan met eigen muziekalbum

Escaperooms maakten tien jaar geleden hun intrede in Nederland. Sindsdien heeft de industrie een flinke groei gemaakt, met escaperooms in het hele land. DarkPark, een van de eerste bedrijven actief in deze business, kiest voor een ongebruikelijke wijze om hun tienjarige jubileum te vieren. Vandaag brengt de organisatie het muziekalbum ‘DarkPark: Music from the DarkVerse’ uit, ter ere van het jubileum. Dat meldt DarkPark.

18 september '23 (10:32)

Juf op staande voet ontslagen nadat ze kinderen stiekem meenam naar Efteling

Afgelopen voorjaar stond een dagexcursie naar de Space Expo in Noordwijk op de agenda voor vijftien leerlingen van een school voor speciaal onderwijs in Amsterdam. De lerares vond echter dat de kinderen wel een dagje plezier konden gebruiken. Daarom ging zij niet naar de Expo, maar reisde zonder weten van de school en de ouders naar de Efteling, meldt RTL Nieuws.

15 september '23 (11:55)

Financiële perikelen bij bouwer Efteling Hotel

Een bedrijf dat meehelpt aan de bouw van het Nieuwe Efteling Hotel heeft het financieel zwaar. Zo is Byldis Prefab B.V. uit Velthoven, gespecialiseerd in prefab-bouw, tot het punt gekomen dat zij een uitstel van betaling hebben aangevraagd. De Efteling heeft het bedrijf nodig voor het nieuwe, luxe hotel dat zij bij de hoofdingang van het pretpark willen openen. Het hotel krijgt ongeveer 140 kamers en bijna 700 bedden, meldt Looopings.