Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gratis ZOOmerterras en rondleidingen in Diergaarde Blijdorp

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Gratis ZOOmerterras en rondleidingen in Diergaarde Blijdorp / Foto: Diergaarde Blijdorp
Tijdens twee weekenden in september is het monumentale plein van Diergaarde gratis toegankelijk voor iedereen. Als de dagbezoekers naar huis zijn, openen om 18.00 uur de hekken van het plein van de Van Aerssenlaan. Tot 22.00 uur is iedereen welkom op het grote ZOOmerterras. Er zijn drank- en eettentjes en er is live muziek waarbij rekening wordt gehouden met het welzijn rondom het plein, zoals de flamingo’s en gelada’s. Alleen het monumentale voorplein is toegankelijk, het overige deel van Diergaarde is gesloten, meldt de dierentuin.

Op het ZOOmerterras kun je eten en drinken; er is voor ieder wat wils. Van oosterse gerechten in het pop-up restaurant, tot foodstands met pizza’s, loaded fries, pokebowls en salades. Er is een ruim vega(n) aanbod en wordt gewerkt met duurzame retourbekers. Betalen kan alleen met pin.

ZOOmerterras met Parfum de BoemBoem

In samenwerking met Parfum de BoemBoem, is er op vrijdag 8 en 15 september een speciale wandeling met bijzondere ontmoetingen op de route. Hierbij staat Diergaarde stil bij de pracht van het verleden en de bijzonderheden van de toekomst voor Diergaarde Blijdorp. De kaartverkoop gaat via Parfum de BoemBoem en start binnenkort. Het ZOOmerterras is gratis toegankelijk op 8, 9 en 10 september en 15, 16 en 17 september. Kijk voor meer informatie op www.diergaardeblijdorp.nl/groot-zoomerterras.

Rondleidingen Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag op 9 en 10 september kunnen liefhebbers van cultuur en historie in Diergaarde Blijdorp genieten van een gratis architectuur rondleiding van ongeveer 1 uur langs de monumenten van architect Sybold van Ravesteyn. Deelname kan uitsluitend door online te reserveren via www.omdrotterdam.nl of www.diergaardeblijdorp.nl/om2023. Dit ticket geeft beperkt toegang tot de Diergaarde vanaf een kwartier voor aanvang van de rondleiding tot het eind van de rondleiding.

Bijzondere architectuur

Blijdorp was de eerste dierentuin ter wereld die in een keer door één architect is ontworpen: een totaalontwerp. Met 21 rijksmonumenten is Blijdorp het grootste rijksmonument van Rotterdam. De Diergaarde werd geopend in 1940. Van Ravesteyn (1889-1983) was een eigenzinnige en vooruitstrevende architect met een hoogst individuele stijl. Hij combineerde sierlijke lijnen, ornamenten en beeldhouwwerken met moderne uitgangspunten van het ‘Nieuwe Bouwen’. Alles draaide om de schoonheid van de architectuur. Diverse monumenten zijn de afgelopen jaren gerestaureerd en hebben een nieuwe bestemming gekregen. Het afgelopen jaar is de bergdierenrots gerestaureerd en omgevormd tot Himalayagebied waar de bedreigde kleine rode panda is gehuisvest.

17 mei '24 (11:20)

In natuur bedreigde okapi geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een okapi geboren, meldt het dierenpark vrijdag. Het gaat om een mannetje met de naam Beni. In het wild worden okapi's met uitsterven bedreigd.

17 mei '24 (10:44)

Opnames Te Land, Ter Zee En In De Lucht in Efteling bij te wonen

Wie deze maand naar de Efteling gaat kan zomaar de opnames voor het tv-programma Te Land, Ter Zee En In De Lucht meemaken. Het bekende programma start de opnames in de week van maandag 27 mei. Er wordt vier keer een opname gemaakt. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de tribune om dit mee te maken, meldt Looopings.

16 mei '24 ( 9:01)

Efteling opnieuw uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland

Uit het recente onderzoek van MarketResponse blijkt dat de Efteling opnieuw is uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. Deze eer wordt toegekend op basis van een uitgebreide studie naar de klantvriendelijkheid van diverse bedrijven in Nederland.

16 mei '24 ( 8:53)

Nieuw boek van Paul van Loon gebaseerd op Efteling-attractie "Danse Macabre"

Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft aangekondigd dat hij een nieuw boek zal schrijven dat gebaseerd is op de recent geopende Efteling-attractie "Danse Macabre". Dit meldt Looopings.

15 mei '24 (12:17)

Raad van State geeft klagende omwonenden Efteling over bezoekersaantallen ongelijk

Omwonenden van de Efteling die bezwaar hadden gemaakt tegen de oplopende bezoekersaantallen van het attractiepark, hebben ongelijk gekregen van de Raad van State. De rechtbank had hun bezwaren in 2022 nog toegewezen en de provincie Noord-Brabant opgedragen het maximum van 5 miljoen bezoekers te handhaven. Die uitspraak heeft de hoogste bestuursrechter nu van tafel geveegd.

14 mei '24 (15:33)

Terreineigenaar camping Vogelenzang wil deze zomer eerste bungalows plaatsen

Kort geleden is de camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp aangekocht door MarinaParken. Die wil van de camping een bungalowpark maken meet 200 luxe huizen. Daar zet het bedrijf flink wat vaart achter: deze zomer moeten de eerste bungalows worden geplaatst. Dat druist echter in tegen de wens van de huidige kampeerders. Zij vrezen dat hun campingplekken zullen plaatsmaken voor luxe huizen, meldt NH Nieuws.

14 mei '24 (10:09)

Geen extra beveiliging kermis Almere: ‘Verwacht geen rellen’

Ondanks de ongeregeldheden op de kermis in Emmeloord eerder deze maand en een toenemend aantal incidenten op en rond kermissen in het land worden er geen extra beveiligingsmaatregelen getroffen voor de kermis in Almere Stad. De kermisexploitant ziet geen reden om ook bij deze kermis meer beveiliging in te zetten, meldt Omroep Flevoland.

14 mei '24 ( 8:45)

Patrick Martens te zien in nieuw theaterstuk Een Nacht in de Efteling

Patrick Martens is vanaf december te zien in de nieuwe theaterkomedie Een Nacht in de Efteling. Dat maakten producent Jon van Eerd en attractiepark de Efteling, die voor het stuk de handen ineen geslagen hebben, maandagavond bekend.

13 mei '24 (10:37)

Beveiliging drijft kosten kermisattracties op

Het valt de Nederlandse Kermisbond (NKB) op de attracties steeds duurder worden. Volgens de organisatie zijn kermisexploitanten voornamelijk meer geld kwijt aan de beveiliging. Uiteindelijk komen die extra kosten bij de bezoeker terecht, meldt RTV Utrecht. 

13 mei '24 (10:01)

Nieuwste attractie in pretpark De Waarbeek bijna klaar

Als je denkt aan attractiepark De Waarbeek denk je snel aan nostalgie en ouds genieten. Maar ook dit pretpark blijft continue vernieuwen. Zo gaan op 1 juni de poorten open van hun nieuwste attractie. Het thema ervan is 'schildpadden', meldt Tubantia.