Attractie Zwarte Cross waarbij man verongelukte keert niet terug naar festival

Door Nationale Recreatiegids
2 min
De attractie op de Zwarte Cross, waarbij vorige maand een man verongelukte en ernstig gewond raakte, verdwijnt van het festival. Dat meldt de organisatie aan NU.nl.

De attractie waarbij het ongeval gebeurde heet Do Your Own Stunt. Mensen kunnen in een rubberen band van een schans van een aantal meter hoog afglijden. Om de val te breken staat onderaan de attractie een groot luchtkussen

De organisatie van Zwarte Cross laat weten dat de attractie niet elk jaar op het festival staat. Gezien het incident vindt de organisatie het niet meer dan logisch om de attractie niet weer op te bouwen. Dat geldt niet alleen voor volgend jaar: de attractie verliest permanent haar plek op het festival.

Val uit attractie

In juli viel een 47-jarige man van de attractie. Daarbij raakte de man zwaargewond en moest naar het traumacentrum in Enschede worden gebracht. Hoe het nu gaat met de Amsterdammer is niet bekend.

Ook is het niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet momenteel onderzoek in samenwerking met de forensische afdeling van de politie.