Bezwaar circus Hans Klok krijgt geen voorrang van Texel

Door ANP
2 min
De gemeente Texel gaat het bezwaar dat Hans Klok en zijn team hebben ingediend tegen de boete die zij mogelijk krijgen voor het te vroeg opzetten van zijn circustent niet met voorrang behandelen. Dat liet een woordvoerder woensdag aan het ANP weten. "Een onafhankelijke commissie gaat oordelen of het bezwaar gegrond is of niet", legt deze uit. "Het proces kan enige weken duren."

Klok reist op dit moment door Nederland met zijn show. De gemeente heeft een vergunning afgegeven voor het evenement op de voormalige ijsbaan aan de rand van het centrum van de plaats Den Burg. Maar enkele buurtbewoners hebben geklaagd over de overlast die de karavaan van Klok al een paar dagen voor aanvang van de reeks shows zou veroorzaken. Daarom dreigt de gemeente met een dwangsom van 10.000 euro per dag.

Bezwaar

De producent van de show heeft officieel bezwaar aangetekend tegen deze dwangsom. Hij zegt dat het normaal is dat de crew en medewerkers van een circus een paar dagen van tevoren al op het terrein gaan wonen waar de circustent wordt neergezet. De gemeente Texel beklemtoont heel blij te zijn met de show van Hans Klok op het eiland, maar "we kunnen signalen van omwonenden niet negeren", aldus de woordvoerder.

Door: ANP