Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Texel dreigt Hans Klok met boete vanwege vroeg opzetten circus

Door ANP
schedule 4 min
Texel dreigt Hans Klok met boete vanwege vroeg opzetten circus
Texel dreigt het reizende circus van illusionist Hans Klok met een boete van 10.000 euro per dag omdat de crew al enkele dagen voordat de show begint op het terrein is neergestreken. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente woensdag bevestigd na berichtgeving van NH Nieuws.

Klok reist op dit moment door Nederland met zijn show. De gemeente heeft een vergunning afgegeven voor het evenement op de voormalige ijsbaan aan de rand van het centrum van de plaats Den Burg. Maar enkele buurtbewoners hebben geklaagd over de overlast die de karavaan van Klok al een paar dagen voor aanvang van de reeks shows zou veroorzaken. Daarom dreigt de gemeente met een dwangsom van 10.000 euro per dag.

Producent René Duursma heeft officieel bezwaar aangetekend tegen deze dwangsom. De gemeente moet binnen zes weken op dit bezwaar reageren. Een woordvoerder van Texel kon woensdag niet zeggen hoe snel het bezwaar behandeld gaat worden. Maar de show komt door de dwangsom en de bezwaarprocedure niet in gevaar, beklemtoont een woordvoerder van Texel.

Niet tegen Hans

Producent Duursma stelt dat "het al eeuwen zo is dat een circus een paar dagen voor aanvang van de reeks neerstrijkt in een stad. Een circus komt niet zomaar uit de lucht vallen." Het team van Klok bestaat uit 23 gezinnen. De producent stelt met klem dat deze gang van zaken nog nergens voor problemen heeft gezorgd. Het reizende circus van Klok stond eerder dit jaar onder meer in Kijkduin en Amsterdam. "En we zijn ook al eerder op Texel geweest met soortgelijke shows. Toen was er niets aan de hand."

De gemeente Texel beklemtoont heel blij te zijn met de show van Hans Klok op het eiland. "We zijn ook zeker niet tegen Hans of zijn team", aldus een woordvoerder. "Maar we moeten wel de regels en vergunningen handhaven. Signalen van omwonenden kunnen we niet negeren." Na de week Texel is het circus van de illusionist nog te zien in Leeuwarden, Groningen, Venlo, Maastricht en Breda.

21 september '23 (10:05)

Nieuwe film ‘Wiezel de Griezel en de veranderdrank’ komt tot leven in Julianatoren

Wanneer de eerste herfstblaadjes van de bomen vallen, is het tijd voor Halloween. Van 6 oktober tot en met 5 november is het een héél klein beetje griezelig in Kinderpretpark Julianatoren. Het park wordt prachtig versierd met honderden strobalen, pompoenen en maiskolven en het bos achterin het park verandert in een mysterieus Griezelbos. Dit meldt Koningin Julianatoren.

20 september '23 (10:09)

Zonneweide van de Efteling in gebruik

Na een aantal maanden werk is het gedaan: de zonneweide bij de Efteling is klaar voor gebruik. De 12.000 zonnepanelen die naast de parkeerplaats van het attractiepark liggen, zijn sinds een paar weken actief. Dit meldt Looopings.

19 september '23 (11:38)

UNESCO roept planetarium van Eise Eisinga in Franeker uit tot werelderfgoed

Het planetarium van Eise Eisinga in het Friese Franeker is uitgeroepen tot werelderfgoed. De VN-organisatie UNESCO heeft het model van het zonnestelsel dinsdag op de prestigieuze lijst gezet.

19 september '23 (10:27)

DierenPark Amersfoort ontvangt flamingo’s van Intratuin Utrecht

Eindelijk kunnen dierenactivisten opgelucht ademhalen. De twee levende flamingo’s in de Intratuin in Utrecht zijn na meer dan 35 jaar daar te hebben geleefd naar DierenPark Amersfoort verhuisd. De Intratuin aan de Koningsweg is al meerdere malen in het nieuws geweest na klachten over de leefomgeving van de dieren. Nadat een van de flamingo’s is overleden, hebben de andere twee nu een plekje in de dierentuin in Amersfoort. Dat meldt DUIC.

18 september '23 (15:46)

Juf die kinderen meenam naar Efteling in beroep tegen ontslag

De lerares die werd ontslagen nadat zij haar schoolkinderen volgens de school stiekem meenam naar de Efteling, gaat in beroep tegen haar ontslag. Volgens de advocaat van de docente zijn er ‘onwaarheden’ verteld, wat een grote impact heeft gehad op de vrouw. De rechter gaf de school onlangs gelijk in het ontslag, maar de vrouw gaat hier nu dus tegen in hoger beroep. Dat meldt RTL Nieuws. 

18 september '23 (12:21)

Escaperoom DarkPark viert 10-jarig bestaan met eigen muziekalbum

Escaperooms maakten tien jaar geleden hun intrede in Nederland. Sindsdien heeft de industrie een flinke groei gemaakt, met escaperooms in het hele land. DarkPark, een van de eerste bedrijven actief in deze business, kiest voor een ongebruikelijke wijze om hun tienjarige jubileum te vieren. Vandaag brengt de organisatie het muziekalbum ‘DarkPark: Music from the DarkVerse’ uit, ter ere van het jubileum. Dat meldt DarkPark.

18 september '23 (10:32)

Juf op staande voet ontslagen nadat ze kinderen stiekem meenam naar Efteling

Afgelopen voorjaar stond een dagexcursie naar de Space Expo in Noordwijk op de agenda voor vijftien leerlingen van een school voor speciaal onderwijs in Amsterdam. De lerares vond echter dat de kinderen wel een dagje plezier konden gebruiken. Daarom ging zij niet naar de Expo, maar reisde zonder weten van de school en de ouders naar de Efteling, meldt RTL Nieuws.

15 september '23 (11:55)

Financiële perikelen bij bouwer Efteling Hotel

Een bedrijf dat meehelpt aan de bouw van het Nieuwe Efteling Hotel heeft het financieel zwaar. Zo is Byldis Prefab B.V. uit Velthoven, gespecialiseerd in prefab-bouw, tot het punt gekomen dat zij een uitstel van betaling hebben aangevraagd. De Efteling heeft het bedrijf nodig voor het nieuwe, luxe hotel dat zij bij de hoofdingang van het pretpark willen openen. Het hotel krijgt ongeveer 140 kamers en bijna 700 bedden, meldt Looopings.

15 september '23 (11:21)

Inwoners Meppel staan niet te springen om themapark in achtertuin

Zo’n 25 inwoners van het Drentse Meppel zijn kritisch over de plannen voor een themapark naast de stad. Daar wil het Franse Puy du Fou een groot park laten bouwen van 60 hectare. Daar zouden jaarlijks zo’n 800.000 bezoekers naartoe moeten komen. Daar zitten de bewoners echter niet op te wachten, meldt RTV Drenthe.

15 september '23 (10:59)

Lichten uit in ARTIS: dierenpark doet mee aan Amsterdam Dark Festival

Op 23 september doet ARTIS mee aan de eerste editie van Amsterdam Dark Festival. Initiatiefnemer van het festival Marjolijn van Heemstra opent de avond en er is een wandeling door pikdonker ARTIS-park. Lichtvervuiling is in toenemende mate een grote uitdaging in steden als Amsterdam. Kunstlicht verstoort een gezond bioritme van dieren, planten en mensen. Sinds 2019 zet ARTIS zich actief in om zoveel mogelijk lichten uit te doen.