Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Texel dreigt Hans Klok met boete vanwege vroeg opzetten circus

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Texel dreigt Hans Klok met boete vanwege vroeg opzetten circus
Texel dreigt het reizende circus van illusionist Hans Klok met een boete van 10.000 euro per dag omdat de crew al enkele dagen voordat de show begint op het terrein is neergestreken. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente woensdag bevestigd na berichtgeving van NH Nieuws.

Klok reist op dit moment door Nederland met zijn show. De gemeente heeft een vergunning afgegeven voor het evenement op de voormalige ijsbaan aan de rand van het centrum van de plaats Den Burg. Maar enkele buurtbewoners hebben geklaagd over de overlast die de karavaan van Klok al een paar dagen voor aanvang van de reeks shows zou veroorzaken. Daarom dreigt de gemeente met een dwangsom van 10.000 euro per dag.

Producent René Duursma heeft officieel bezwaar aangetekend tegen deze dwangsom. De gemeente moet binnen zes weken op dit bezwaar reageren. Een woordvoerder van Texel kon woensdag niet zeggen hoe snel het bezwaar behandeld gaat worden. Maar de show komt door de dwangsom en de bezwaarprocedure niet in gevaar, beklemtoont een woordvoerder van Texel.

Niet tegen Hans

Producent Duursma stelt dat "het al eeuwen zo is dat een circus een paar dagen voor aanvang van de reeks neerstrijkt in een stad. Een circus komt niet zomaar uit de lucht vallen." Het team van Klok bestaat uit 23 gezinnen. De producent stelt met klem dat deze gang van zaken nog nergens voor problemen heeft gezorgd. Het reizende circus van Klok stond eerder dit jaar onder meer in Kijkduin en Amsterdam. "En we zijn ook al eerder op Texel geweest met soortgelijke shows. Toen was er niets aan de hand."

De gemeente Texel beklemtoont heel blij te zijn met de show van Hans Klok op het eiland. "We zijn ook zeker niet tegen Hans of zijn team", aldus een woordvoerder. "Maar we moeten wel de regels en vergunningen handhaven. Signalen van omwonenden kunnen we niet negeren." Na de week Texel is het circus van de illusionist nog te zien in Leeuwarden, Groningen, Venlo, Maastricht en Breda.

17 mei '24 (11:20)

In natuur bedreigde okapi geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een okapi geboren, meldt het dierenpark vrijdag. Het gaat om een mannetje met de naam Beni. In het wild worden okapi's met uitsterven bedreigd.

17 mei '24 (10:44)

Opnames Te Land, Ter Zee En In De Lucht in Efteling bij te wonen

Wie deze maand naar de Efteling gaat kan zomaar de opnames voor het tv-programma Te Land, Ter Zee En In De Lucht meemaken. Het bekende programma start de opnames in de week van maandag 27 mei. Er wordt vier keer een opname gemaakt. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de tribune om dit mee te maken, meldt Looopings.

16 mei '24 ( 9:01)

Efteling opnieuw uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland

Uit het recente onderzoek van MarketResponse blijkt dat de Efteling opnieuw is uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. Deze eer wordt toegekend op basis van een uitgebreide studie naar de klantvriendelijkheid van diverse bedrijven in Nederland.

16 mei '24 ( 8:53)

Nieuw boek van Paul van Loon gebaseerd op Efteling-attractie "Danse Macabre"

Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft aangekondigd dat hij een nieuw boek zal schrijven dat gebaseerd is op de recent geopende Efteling-attractie "Danse Macabre". Dit meldt Looopings.

15 mei '24 (12:17)

Raad van State geeft klagende omwonenden Efteling over bezoekersaantallen ongelijk

Omwonenden van de Efteling die bezwaar hadden gemaakt tegen de oplopende bezoekersaantallen van het attractiepark, hebben ongelijk gekregen van de Raad van State. De rechtbank had hun bezwaren in 2022 nog toegewezen en de provincie Noord-Brabant opgedragen het maximum van 5 miljoen bezoekers te handhaven. Die uitspraak heeft de hoogste bestuursrechter nu van tafel geveegd.

14 mei '24 (15:33)

Terreineigenaar camping Vogelenzang wil deze zomer eerste bungalows plaatsen

Kort geleden is de camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp aangekocht door MarinaParken. Die wil van de camping een bungalowpark maken meet 200 luxe huizen. Daar zet het bedrijf flink wat vaart achter: deze zomer moeten de eerste bungalows worden geplaatst. Dat druist echter in tegen de wens van de huidige kampeerders. Zij vrezen dat hun campingplekken zullen plaatsmaken voor luxe huizen, meldt NH Nieuws.

14 mei '24 (10:09)

Geen extra beveiliging kermis Almere: ‘Verwacht geen rellen’

Ondanks de ongeregeldheden op de kermis in Emmeloord eerder deze maand en een toenemend aantal incidenten op en rond kermissen in het land worden er geen extra beveiligingsmaatregelen getroffen voor de kermis in Almere Stad. De kermisexploitant ziet geen reden om ook bij deze kermis meer beveiliging in te zetten, meldt Omroep Flevoland.

14 mei '24 ( 8:45)

Patrick Martens te zien in nieuw theaterstuk Een Nacht in de Efteling

Patrick Martens is vanaf december te zien in de nieuwe theaterkomedie Een Nacht in de Efteling. Dat maakten producent Jon van Eerd en attractiepark de Efteling, die voor het stuk de handen ineen geslagen hebben, maandagavond bekend.

13 mei '24 (10:37)

Beveiliging drijft kosten kermisattracties op

Het valt de Nederlandse Kermisbond (NKB) op de attracties steeds duurder worden. Volgens de organisatie zijn kermisexploitanten voornamelijk meer geld kwijt aan de beveiliging. Uiteindelijk komen die extra kosten bij de bezoeker terecht, meldt RTV Utrecht. 

13 mei '24 (10:01)

Nieuwste attractie in pretpark De Waarbeek bijna klaar

Als je denkt aan attractiepark De Waarbeek denk je snel aan nostalgie en ouds genieten. Maar ook dit pretpark blijft continue vernieuwen. Zo gaan op 1 juni de poorten open van hun nieuwste attractie. Het thema ervan is 'schildpadden', meldt Tubantia.