Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Binnenzwembaden druk bezocht vanwege slecht zomerweer

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Binnenzwembaden druk bezocht vanwege slecht zomerweer
Binnenbaden trekken veel bezoekers vanwege het slechte zomerweer, blijkt uit een rondgang door het ANP. Zo zijn kaartjes voor de Aquamundo-baden van Center Parks voor donderdag bijna helemaal uitverkocht.

Mensen die sowieso al vakantie vieren op een Center Parks-terrein hebben vrij toegang tot Aquamundo, dat meerdere vestigingen heeft in Nederland. Hoe meer parkgasten de baden willen bezoeken, hoe minder kaartjes Center Parks beschikbaar stelt voor dagjesmensen, zo legt een woordvoerder uit. En dat terwijl er momenteel wel "heel veel vraag is naar dagtickets". Voor vrijdag zijn er nog maar een paar kaartjes beschikbaar en ook voor komend weekend raadt Center Parks mensen af om op de bonnefooi te komen. "Dan loop je kans dat je voor niets naar het park rijdt."

Aquamundo heeft relatief kleine buitenbaden en grote binnenbaden, met een oppervlakte tot zo'n 5000 vierkante meter. De buitenbaden zijn wel gewoon geopend in de regen, ook omdat de wildwaterbanen deels buitenom lopen. "Niets leuker dan in een wildwaterbaan als het regent", aldus de woordvoerder.

Buitenbad

Subtropisch zwemparadijs Mosaqua in het Limburgse Gulpen baalt juist van het slechte weer. Want hoewel het binnenbad afgelopen tijd geregeld vol zat, trekt normaal gezien vooral het buitenbad veel bezoekers. In het binnenbad passen ongeveer 800 tot 900 mensen, legt een woordvoerster uit. Maar als óók het buitenbad open is, kan Mosaqua tot 3000 bezoekers aan. "Gelukkig hebben we wel een goed voorjaar gehad, met veel warme weekenden. Daardoor hebben we nu een mooie voorsprong opgebouwd."

Of dat zo blijft is volgens haar wel afhankelijk van wat het weer komende maand gaat doen. "Je hoopt natuurlijk niet op een zomer als deze."

Reparaties

Voor sportcomplex Hoornse Vaart in Alkmaar is het slechte zomerweer een geluk bij een ongeluk. Het buitenbad moest dicht omdat er een filter kapot ging. "Als hij wel open was, had er niemand in gezwommen nu", zegt locatiemanager Marcel Ruitenberg. Het binnenbad is wel drukbezocht, volgens Ruitenberg vooral door campinggasten die aan de kust verblijven. "Als ze niet naar het strand kunnen, komen ze deze kant op."

Het grote aantal Duitsers valt hem daarbij op. "Vorige week donderdag was het heel slecht weer en een extra drukke dag. Toen hebben we eens de nummerborden op de parkeerplaats bekeken: ongeveer de helft was Duits."

Door: ANP

17 mei '24 (11:20)

In natuur bedreigde okapi geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een okapi geboren, meldt het dierenpark vrijdag. Het gaat om een mannetje met de naam Beni. In het wild worden okapi's met uitsterven bedreigd.

17 mei '24 (10:44)

Opnames Te Land, Ter Zee En In De Lucht in Efteling bij te wonen

Wie deze maand naar de Efteling gaat kan zomaar de opnames voor het tv-programma Te Land, Ter Zee En In De Lucht meemaken. Het bekende programma start de opnames in de week van maandag 27 mei. Er wordt vier keer een opname gemaakt. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de tribune om dit mee te maken, meldt Looopings.

16 mei '24 ( 9:01)

Efteling opnieuw uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland

Uit het recente onderzoek van MarketResponse blijkt dat de Efteling opnieuw is uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. Deze eer wordt toegekend op basis van een uitgebreide studie naar de klantvriendelijkheid van diverse bedrijven in Nederland.

16 mei '24 ( 8:53)

Nieuw boek van Paul van Loon gebaseerd op Efteling-attractie "Danse Macabre"

Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft aangekondigd dat hij een nieuw boek zal schrijven dat gebaseerd is op de recent geopende Efteling-attractie "Danse Macabre". Dit meldt Looopings.

15 mei '24 (12:17)

Raad van State geeft klagende omwonenden Efteling over bezoekersaantallen ongelijk

Omwonenden van de Efteling die bezwaar hadden gemaakt tegen de oplopende bezoekersaantallen van het attractiepark, hebben ongelijk gekregen van de Raad van State. De rechtbank had hun bezwaren in 2022 nog toegewezen en de provincie Noord-Brabant opgedragen het maximum van 5 miljoen bezoekers te handhaven. Die uitspraak heeft de hoogste bestuursrechter nu van tafel geveegd.

14 mei '24 (15:33)

Terreineigenaar camping Vogelenzang wil deze zomer eerste bungalows plaatsen

Kort geleden is de camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp aangekocht door MarinaParken. Die wil van de camping een bungalowpark maken meet 200 luxe huizen. Daar zet het bedrijf flink wat vaart achter: deze zomer moeten de eerste bungalows worden geplaatst. Dat druist echter in tegen de wens van de huidige kampeerders. Zij vrezen dat hun campingplekken zullen plaatsmaken voor luxe huizen, meldt NH Nieuws.

14 mei '24 (10:09)

Geen extra beveiliging kermis Almere: ‘Verwacht geen rellen’

Ondanks de ongeregeldheden op de kermis in Emmeloord eerder deze maand en een toenemend aantal incidenten op en rond kermissen in het land worden er geen extra beveiligingsmaatregelen getroffen voor de kermis in Almere Stad. De kermisexploitant ziet geen reden om ook bij deze kermis meer beveiliging in te zetten, meldt Omroep Flevoland.

14 mei '24 ( 8:45)

Patrick Martens te zien in nieuw theaterstuk Een Nacht in de Efteling

Patrick Martens is vanaf december te zien in de nieuwe theaterkomedie Een Nacht in de Efteling. Dat maakten producent Jon van Eerd en attractiepark de Efteling, die voor het stuk de handen ineen geslagen hebben, maandagavond bekend.

13 mei '24 (10:37)

Beveiliging drijft kosten kermisattracties op

Het valt de Nederlandse Kermisbond (NKB) op de attracties steeds duurder worden. Volgens de organisatie zijn kermisexploitanten voornamelijk meer geld kwijt aan de beveiliging. Uiteindelijk komen die extra kosten bij de bezoeker terecht, meldt RTV Utrecht. 

13 mei '24 (10:01)

Nieuwste attractie in pretpark De Waarbeek bijna klaar

Als je denkt aan attractiepark De Waarbeek denk je snel aan nostalgie en ouds genieten. Maar ook dit pretpark blijft continue vernieuwen. Zo gaan op 1 juni de poorten open van hun nieuwste attractie. Het thema ervan is 'schildpadden', meldt Tubantia.