Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Binnenzwembaden druk bezocht vanwege slecht zomerweer

Door ANP
schedule 5 min
Binnenzwembaden druk bezocht vanwege slecht zomerweer
Binnenbaden trekken veel bezoekers vanwege het slechte zomerweer, blijkt uit een rondgang door het ANP. Zo zijn kaartjes voor de Aquamundo-baden van Center Parks voor donderdag bijna helemaal uitverkocht.

Mensen die sowieso al vakantie vieren op een Center Parks-terrein hebben vrij toegang tot Aquamundo, dat meerdere vestigingen heeft in Nederland. Hoe meer parkgasten de baden willen bezoeken, hoe minder kaartjes Center Parks beschikbaar stelt voor dagjesmensen, zo legt een woordvoerder uit. En dat terwijl er momenteel wel "heel veel vraag is naar dagtickets". Voor vrijdag zijn er nog maar een paar kaartjes beschikbaar en ook voor komend weekend raadt Center Parks mensen af om op de bonnefooi te komen. "Dan loop je kans dat je voor niets naar het park rijdt."

Aquamundo heeft relatief kleine buitenbaden en grote binnenbaden, met een oppervlakte tot zo'n 5000 vierkante meter. De buitenbaden zijn wel gewoon geopend in de regen, ook omdat de wildwaterbanen deels buitenom lopen. "Niets leuker dan in een wildwaterbaan als het regent", aldus de woordvoerder.

Buitenbad

Subtropisch zwemparadijs Mosaqua in het Limburgse Gulpen baalt juist van het slechte weer. Want hoewel het binnenbad afgelopen tijd geregeld vol zat, trekt normaal gezien vooral het buitenbad veel bezoekers. In het binnenbad passen ongeveer 800 tot 900 mensen, legt een woordvoerster uit. Maar als óók het buitenbad open is, kan Mosaqua tot 3000 bezoekers aan. "Gelukkig hebben we wel een goed voorjaar gehad, met veel warme weekenden. Daardoor hebben we nu een mooie voorsprong opgebouwd."

Of dat zo blijft is volgens haar wel afhankelijk van wat het weer komende maand gaat doen. "Je hoopt natuurlijk niet op een zomer als deze."

Reparaties

Voor sportcomplex Hoornse Vaart in Alkmaar is het slechte zomerweer een geluk bij een ongeluk. Het buitenbad moest dicht omdat er een filter kapot ging. "Als hij wel open was, had er niemand in gezwommen nu", zegt locatiemanager Marcel Ruitenberg. Het binnenbad is wel drukbezocht, volgens Ruitenberg vooral door campinggasten die aan de kust verblijven. "Als ze niet naar het strand kunnen, komen ze deze kant op."

Het grote aantal Duitsers valt hem daarbij op. "Vorige week donderdag was het heel slecht weer en een extra drukke dag. Toen hebben we eens de nummerborden op de parkeerplaats bekeken: ongeveer de helft was Duits."

Door: ANP

25 september '23 (11:01)

Oudste olifant van Nederland op 53-jarige leeftijd overleden

Olifant Irma is op de respectabele leeftijd van 53 jaar overleden. Dat laat Diergaarde Blijdorp weten. De olifant is na goed overleg tussen de dierenarts en verzorgers ingeslapen. Het was een moeilijke keuze, zegt Diergaarde. Irma kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen die de afgelopen weken erger werden. Ze was flink wat gewicht verloren en erg in zichzelf gekeerd. Ook miste ze een deel van haar kiezen, wat het moeilijk maakte om te eten. Vanwege gewrichtsproblemen kreeg ze al een tijdje pijnstillers. 

22 september '23 (12:17)

Na NS en ANWB bieden ook NU.nl en AD geen kaartjes meer aan voor Dolfinarium

Mediaorganisatie DPG Media gaat in ieder geval de komende tijd geen kaartjes voor het Dolfinarium in Harderwijk meer aanbieden op haar websites. Dat betekent dat er op websites zoals het AD, NU.nl en Trouw geen tickets voor het park te koop zijn, die vaak ook met korting werden aangeboden. Daarmee volgen zij de NS en ANWB, die al eerder stopten met de kaartverkoop voor het Dolfinarium. Dat meldt dierenrechtenorganisatie Bite Back.

22 september '23 ( 9:41)

Safaripark Beekse Bergen ontvangt miljoenste bezoeker van het jaar

De familie Jansen had geen idee wat hen te wachten stond. Onder hen was de miljoenste bezoeker van Safaripark Beekse Bergen dit jaar en daarom werd de familie in het zonnetje gezet door het park. Het is niet eerder voorgekomen dat Beekse Bergen zo vroeg in het jaar al haar miljoenste bezoeker ontvangt. Dat meldt Beekse Bergen.

21 september '23 (11:23)

Verdubbeling bezoekers na werelderfgoedstatus Eise Eisinga Planetarium

Het planetarium van Eise Eisinga in Franeker (Friesland) wordt sinds het dinsdag de UNESCO-werelderfgoedstatus heeft gekregen druk bezocht, zegt directeur Adrie Warmenhoven. Hij ziet een verdubbeling in het aantal bezoekers.

21 september '23 (11:21)

Emotieonderzoek naar chimpansees gestart in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is onlangs een grootschalig emotieonderzoek gestart bij de chimpanseegroep. “Hoe meer we over emoties van chimpansees en andere mensapen leren, hoe beter we hen kunnen begrijpen en hoe meer we over onszelf te weten komen”, vertelt onderzoeker en hoogleraar Cognitieve Psychologie Mariska Kret. “Het onderzoek draagt bij aan het grotere emotieonderzoek naar mensapen dat ik in samenwerking met Universiteit Leiden uitvoer.” Dit meldt DierenPark Amersfoort.

21 september '23 (10:05)

Nieuwe film ‘Wiezel de Griezel en de veranderdrank’ komt tot leven in Julianatoren

Wanneer de eerste herfstblaadjes van de bomen vallen, is het tijd voor Halloween. Van 6 oktober tot en met 5 november is het een héél klein beetje griezelig in Kinderpretpark Julianatoren. Het park wordt prachtig versierd met honderden strobalen, pompoenen en maiskolven en het bos achterin het park verandert in een mysterieus Griezelbos. Dit meldt Koningin Julianatoren.

20 september '23 (10:09)

Zonneweide van de Efteling in gebruik

Na een aantal maanden werk is het gedaan: de zonneweide bij de Efteling is klaar voor gebruik. De 12.000 zonnepanelen die naast de parkeerplaats van het attractiepark liggen, zijn sinds een paar weken actief. Dit meldt Looopings.

19 september '23 (11:38)

UNESCO roept planetarium van Eise Eisinga in Franeker uit tot werelderfgoed

Het planetarium van Eise Eisinga in het Friese Franeker is uitgeroepen tot werelderfgoed. De VN-organisatie UNESCO heeft het model van het zonnestelsel dinsdag op de prestigieuze lijst gezet.

19 september '23 (10:27)

DierenPark Amersfoort ontvangt flamingo’s van Intratuin Utrecht

Eindelijk kunnen dierenactivisten opgelucht ademhalen. De twee levende flamingo’s in de Intratuin in Utrecht zijn na meer dan 35 jaar daar te hebben geleefd naar DierenPark Amersfoort verhuisd. De Intratuin aan de Koningsweg is al meerdere malen in het nieuws geweest na klachten over de leefomgeving van de dieren. Nadat een van de flamingo’s is overleden, hebben de andere twee nu een plekje in de dierentuin in Amersfoort. Dat meldt DUIC.

18 september '23 (15:46)

Juf die kinderen meenam naar Efteling in beroep tegen ontslag

De lerares die werd ontslagen nadat zij haar schoolkinderen volgens de school stiekem meenam naar de Efteling, gaat in beroep tegen haar ontslag. Volgens de advocaat van de docente zijn er ‘onwaarheden’ verteld, wat een grote impact heeft gehad op de vrouw. De rechter gaf de school onlangs gelijk in het ontslag, maar de vrouw gaat hier nu dus tegen in hoger beroep. Dat meldt RTL Nieuws.