Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voor het eerst kruipt halsbandleguaan uit ei in DierenPark Amersfoort

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Voor het eerst kruipt halsbandleguaan uit ei in DierenPark Amersfoort / Foto: DierenPark Amersfoort
Het heeft een tijd geduurd, maar eindelijk is het weer gebeurd: na tien jaar wachten is er een nieuwe halsbandleguaan uit het ei gekropen. “Wij zijn blij dat we na lange tijd weer een jong mogen verwelkomen", vertelt reptielenverzorger Paul Rodewijk enthousiast. “Het jong is gezond, eet goed en springt in het rond.” Volwassen halsbandleguanen voeden het jong niet op. Het kleine reptiel staat direct op eigen poten, meldt DierenPark Amersfoort.v

Voor het eerst in tien jaar leeft er een succesvol koppel in de dierentuin in Amersfoort. “Tot afgelopen jaar telde het park een mannetje”, vertelt Paul. “Nu leven een ander mannetje en twee vrouwtjes samen.” Halsbandleguanen staan bekend om hun ontbrekende ouderlijke zorg. Het vrouwtje kijkt na het leggen van de eieren niet meer om naar de jongen. Het terrarium biedt de ideale conditie voor volwassen leguanen. “We leggen de eieren in een broedmachine om de optimale temperatuur en omstandigheden te creëren die nodig zijn voor de eieren.” Wanneer de eieren uitkomen, zijn de jongen direct zelfstandig. “Deze kleine hagedis is dol op krekels en fruitvliegjes. Het dier is nog jong en zal naar verloop van tijd steeds grotere insecten eten.”

Momenteel verblijft het leguanenjong in een ander terrarium, ter bescherming van de ouders. Die herkennen hun eigen jongen namelijk niet en kunnen hen in theorie aanzien als voedsel. “Het geslacht kunnen we nog niet vaststellen. Daarvoor moet het dier groter zijn”, aldus Paul. “Voorlopig blijft het kleine reptiel achter de schermen en is de jonge halsbandleguaan nog niet zichtbaar voor bezoekers. Bezoekers kunnen de ouders wel ontmoeten in het Honderdduizend Dierenhuis.

17 mei '24 (11:20)

In natuur bedreigde okapi geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een okapi geboren, meldt het dierenpark vrijdag. Het gaat om een mannetje met de naam Beni. In het wild worden okapi's met uitsterven bedreigd.

17 mei '24 (10:44)

Opnames Te Land, Ter Zee En In De Lucht in Efteling bij te wonen

Wie deze maand naar de Efteling gaat kan zomaar de opnames voor het tv-programma Te Land, Ter Zee En In De Lucht meemaken. Het bekende programma start de opnames in de week van maandag 27 mei. Er wordt vier keer een opname gemaakt. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de tribune om dit mee te maken, meldt Looopings.

16 mei '24 ( 9:01)

Efteling opnieuw uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland

Uit het recente onderzoek van MarketResponse blijkt dat de Efteling opnieuw is uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. Deze eer wordt toegekend op basis van een uitgebreide studie naar de klantvriendelijkheid van diverse bedrijven in Nederland.

16 mei '24 ( 8:53)

Nieuw boek van Paul van Loon gebaseerd op Efteling-attractie "Danse Macabre"

Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft aangekondigd dat hij een nieuw boek zal schrijven dat gebaseerd is op de recent geopende Efteling-attractie "Danse Macabre". Dit meldt Looopings.

15 mei '24 (12:17)

Raad van State geeft klagende omwonenden Efteling over bezoekersaantallen ongelijk

Omwonenden van de Efteling die bezwaar hadden gemaakt tegen de oplopende bezoekersaantallen van het attractiepark, hebben ongelijk gekregen van de Raad van State. De rechtbank had hun bezwaren in 2022 nog toegewezen en de provincie Noord-Brabant opgedragen het maximum van 5 miljoen bezoekers te handhaven. Die uitspraak heeft de hoogste bestuursrechter nu van tafel geveegd.

14 mei '24 (15:33)

Terreineigenaar camping Vogelenzang wil deze zomer eerste bungalows plaatsen

Kort geleden is de camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp aangekocht door MarinaParken. Die wil van de camping een bungalowpark maken meet 200 luxe huizen. Daar zet het bedrijf flink wat vaart achter: deze zomer moeten de eerste bungalows worden geplaatst. Dat druist echter in tegen de wens van de huidige kampeerders. Zij vrezen dat hun campingplekken zullen plaatsmaken voor luxe huizen, meldt NH Nieuws.

14 mei '24 (10:09)

Geen extra beveiliging kermis Almere: ‘Verwacht geen rellen’

Ondanks de ongeregeldheden op de kermis in Emmeloord eerder deze maand en een toenemend aantal incidenten op en rond kermissen in het land worden er geen extra beveiligingsmaatregelen getroffen voor de kermis in Almere Stad. De kermisexploitant ziet geen reden om ook bij deze kermis meer beveiliging in te zetten, meldt Omroep Flevoland.

14 mei '24 ( 8:45)

Patrick Martens te zien in nieuw theaterstuk Een Nacht in de Efteling

Patrick Martens is vanaf december te zien in de nieuwe theaterkomedie Een Nacht in de Efteling. Dat maakten producent Jon van Eerd en attractiepark de Efteling, die voor het stuk de handen ineen geslagen hebben, maandagavond bekend.

13 mei '24 (10:37)

Beveiliging drijft kosten kermisattracties op

Het valt de Nederlandse Kermisbond (NKB) op de attracties steeds duurder worden. Volgens de organisatie zijn kermisexploitanten voornamelijk meer geld kwijt aan de beveiliging. Uiteindelijk komen die extra kosten bij de bezoeker terecht, meldt RTV Utrecht. 

13 mei '24 (10:01)

Nieuwste attractie in pretpark De Waarbeek bijna klaar

Als je denkt aan attractiepark De Waarbeek denk je snel aan nostalgie en ouds genieten. Maar ook dit pretpark blijft continue vernieuwen. Zo gaan op 1 juni de poorten open van hun nieuwste attractie. Het thema ervan is 'schildpadden', meldt Tubantia.