Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pretpark Hellendoorn scoort miljoenen views op TikTok, hoe doen zij dat?

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
Pretpark Hellendoorn scoort miljoenen views op TikTok, hoe doen zij dat?
Avonturenpark Hellendoorn heeft flink ingezet op het sociale mediaplatform TikTok. Daar haalt het pretpark in het binnen- en buitenland miljoenen views binnen. Ook de Efteling en Disneyland Parijs kunnen niet tippen aan de omvang van het bereik dat attractiepark Hellendoorn op het platform genereerd. Dat meldt RTL Nieuws.

Jefta de Jong, allround marketeer van Avonturenpark Hellendoorn stelt dat zij al sinds 2020 actief zijn op TikTok. Sinds de opening van het park dit seizoen is besloten om meer in te zetten op dit sociale medium. Toentertijd zagen zij wel uitschieters met 150.000 tot 200.000 weergaven. “Maar nu halen we met elke video minstens 50.000 weergaven en gaan we met regelmaat richting de één miljoen. Uitschieters gaan naar 3 miljoen”, aldus De Jong.

De marketeer geeft aan dat unieke dingen, zoals een kijkje achter de schermen, goed scoren. Als voorbeeld noemt ze een filmpje over de opstart van de rapid river Sungai Kalimantan. Deze scoorde maar liefst drie miljoen weergaven.

TikTok blijkt niet alleen voor Hellendoorn een succesvol platform voor zichtbaarheid te zijn. Over het algemeen gaan bedrijven in de lift als zij goede kijkcijfers halen op het platform. TikTok-expert Joey Scheufler stelt dat bedrijven die filmpjes maken die aansluiten op de doelgroep automatisch aantrekkelijker worden voor het publiek.

Internationale kijkers

Hellendoorn is dus goed bezig met het aanspreken van de doelgroep. Een video van een ritje in het ‘drakennest’, een attractie waarbij bezoekers op een draaiende schijf van links naar rechts en van boven naar onder bewegen, is al meer dan 17 miljoen keer bekeken. Het is tevens de meest populaire video. In totaal heeft de pagina van het pretpark 25 miljoen weergaven. Duinrell volgt met 23,8 miljoen. De Efteling (9,4 miljoen) en Disneyland Parijs (19,4 miljoen) blijven achter Hellendoorn.

Scheufler heeft een verklaring waarom het filmpje van het ‘drakennest’ zo goed scoorde. Er wordt niet in gesproken en er zit een populair muziekje onder het filmpje. Daardoor is het ook aantrekkelijk voor een internationaal publiek. De TikTok-expert stelt dat ook de Efteling en Disneyland hier van kunnen profiteren.

Online populariteit

Of dit uiteindelijk ook tot meer bezoekers gaat leiden, ligt volgens Scheufler voornamelijk aan herkenbaarheid. De video's die viraal zijn gegaan hebben geen link naar Hellendoorn, stelt hij. Als voorbeeld van een succesvolle onderneming noemt hij Freak Shakes, die opvallende milkshakes serveert met een berg snoep. Die konden voor lange tijd maar op één plek gekocht worden. Als mensen dan een foto willen maken met zo'n shake, moeten zij naar de winkel gaan.

Het volgersaantal van de pagina van Hellendoorn nam wel toe van 3.000 voor 1 april naar meer dan 43.000 aan het einde van juli. Maar het blijft dus onduidelijk of dit ook gaat leiden tot meer bezoekers in het attractiepark.

25 september '23 (11:01)

Oudste olifant van Nederland op 53-jarige leeftijd overleden

Olifant Irma is op de respectabele leeftijd van 53 jaar overleden. Dat laat Diergaarde Blijdorp weten. De olifant is na goed overleg tussen de dierenarts en verzorgers ingeslapen. Het was een moeilijke keuze, zegt Diergaarde. Irma kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen die de afgelopen weken erger werden. Ze was flink wat gewicht verloren en erg in zichzelf gekeerd. Ook miste ze een deel van haar kiezen, wat het moeilijk maakte om te eten. Vanwege gewrichtsproblemen kreeg ze al een tijdje pijnstillers. 

22 september '23 (12:17)

Na NS en ANWB bieden ook NU.nl en AD geen kaartjes meer aan voor Dolfinarium

Mediaorganisatie DPG Media gaat in ieder geval de komende tijd geen kaartjes voor het Dolfinarium in Harderwijk meer aanbieden op haar websites. Dat betekent dat er op websites zoals het AD, NU.nl en Trouw geen tickets voor het park te koop zijn, die vaak ook met korting werden aangeboden. Daarmee volgen zij de NS en ANWB, die al eerder stopten met de kaartverkoop voor het Dolfinarium. Dat meldt dierenrechtenorganisatie Bite Back.

22 september '23 ( 9:41)

Safaripark Beekse Bergen ontvangt miljoenste bezoeker van het jaar

De familie Jansen had geen idee wat hen te wachten stond. Onder hen was de miljoenste bezoeker van Safaripark Beekse Bergen dit jaar en daarom werd de familie in het zonnetje gezet door het park. Het is niet eerder voorgekomen dat Beekse Bergen zo vroeg in het jaar al haar miljoenste bezoeker ontvangt. Dat meldt Beekse Bergen.

21 september '23 (11:23)

Verdubbeling bezoekers na werelderfgoedstatus Eise Eisinga Planetarium

Het planetarium van Eise Eisinga in Franeker (Friesland) wordt sinds het dinsdag de UNESCO-werelderfgoedstatus heeft gekregen druk bezocht, zegt directeur Adrie Warmenhoven. Hij ziet een verdubbeling in het aantal bezoekers.

21 september '23 (11:21)

Emotieonderzoek naar chimpansees gestart in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is onlangs een grootschalig emotieonderzoek gestart bij de chimpanseegroep. “Hoe meer we over emoties van chimpansees en andere mensapen leren, hoe beter we hen kunnen begrijpen en hoe meer we over onszelf te weten komen”, vertelt onderzoeker en hoogleraar Cognitieve Psychologie Mariska Kret. “Het onderzoek draagt bij aan het grotere emotieonderzoek naar mensapen dat ik in samenwerking met Universiteit Leiden uitvoer.” Dit meldt DierenPark Amersfoort.

21 september '23 (10:05)

Nieuwe film ‘Wiezel de Griezel en de veranderdrank’ komt tot leven in Julianatoren

Wanneer de eerste herfstblaadjes van de bomen vallen, is het tijd voor Halloween. Van 6 oktober tot en met 5 november is het een héél klein beetje griezelig in Kinderpretpark Julianatoren. Het park wordt prachtig versierd met honderden strobalen, pompoenen en maiskolven en het bos achterin het park verandert in een mysterieus Griezelbos. Dit meldt Koningin Julianatoren.

20 september '23 (10:09)

Zonneweide van de Efteling in gebruik

Na een aantal maanden werk is het gedaan: de zonneweide bij de Efteling is klaar voor gebruik. De 12.000 zonnepanelen die naast de parkeerplaats van het attractiepark liggen, zijn sinds een paar weken actief. Dit meldt Looopings.

19 september '23 (11:38)

UNESCO roept planetarium van Eise Eisinga in Franeker uit tot werelderfgoed

Het planetarium van Eise Eisinga in het Friese Franeker is uitgeroepen tot werelderfgoed. De VN-organisatie UNESCO heeft het model van het zonnestelsel dinsdag op de prestigieuze lijst gezet.

19 september '23 (10:27)

DierenPark Amersfoort ontvangt flamingo’s van Intratuin Utrecht

Eindelijk kunnen dierenactivisten opgelucht ademhalen. De twee levende flamingo’s in de Intratuin in Utrecht zijn na meer dan 35 jaar daar te hebben geleefd naar DierenPark Amersfoort verhuisd. De Intratuin aan de Koningsweg is al meerdere malen in het nieuws geweest na klachten over de leefomgeving van de dieren. Nadat een van de flamingo’s is overleden, hebben de andere twee nu een plekje in de dierentuin in Amersfoort. Dat meldt DUIC.

18 september '23 (15:46)

Juf die kinderen meenam naar Efteling in beroep tegen ontslag

De lerares die werd ontslagen nadat zij haar schoolkinderen volgens de school stiekem meenam naar de Efteling, gaat in beroep tegen haar ontslag. Volgens de advocaat van de docente zijn er ‘onwaarheden’ verteld, wat een grote impact heeft gehad op de vrouw. De rechter gaf de school onlangs gelijk in het ontslag, maar de vrouw gaat hier nu dus tegen in hoger beroep. Dat meldt RTL Nieuws.