Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Pretpark Hellendoorn scoort miljoenen views op TikTok, hoe doen zij dat?

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Pretpark Hellendoorn scoort miljoenen views op TikTok, hoe doen zij dat?
Avonturenpark Hellendoorn heeft flink ingezet op het sociale mediaplatform TikTok. Daar haalt het pretpark in het binnen- en buitenland miljoenen views binnen. Ook de Efteling en Disneyland Parijs kunnen niet tippen aan de omvang van het bereik dat attractiepark Hellendoorn op het platform genereerd. Dat meldt RTL Nieuws.

Jefta de Jong, allround marketeer van Avonturenpark Hellendoorn stelt dat zij al sinds 2020 actief zijn op TikTok. Sinds de opening van het park dit seizoen is besloten om meer in te zetten op dit sociale medium. Toentertijd zagen zij wel uitschieters met 150.000 tot 200.000 weergaven. “Maar nu halen we met elke video minstens 50.000 weergaven en gaan we met regelmaat richting de één miljoen. Uitschieters gaan naar 3 miljoen”, aldus De Jong.

De marketeer geeft aan dat unieke dingen, zoals een kijkje achter de schermen, goed scoren. Als voorbeeld noemt ze een filmpje over de opstart van de rapid river Sungai Kalimantan. Deze scoorde maar liefst drie miljoen weergaven.

TikTok blijkt niet alleen voor Hellendoorn een succesvol platform voor zichtbaarheid te zijn. Over het algemeen gaan bedrijven in de lift als zij goede kijkcijfers halen op het platform. TikTok-expert Joey Scheufler stelt dat bedrijven die filmpjes maken die aansluiten op de doelgroep automatisch aantrekkelijker worden voor het publiek.

Internationale kijkers

Hellendoorn is dus goed bezig met het aanspreken van de doelgroep. Een video van een ritje in het ‘drakennest’, een attractie waarbij bezoekers op een draaiende schijf van links naar rechts en van boven naar onder bewegen, is al meer dan 17 miljoen keer bekeken. Het is tevens de meest populaire video. In totaal heeft de pagina van het pretpark 25 miljoen weergaven. Duinrell volgt met 23,8 miljoen. De Efteling (9,4 miljoen) en Disneyland Parijs (19,4 miljoen) blijven achter Hellendoorn.

Scheufler heeft een verklaring waarom het filmpje van het ‘drakennest’ zo goed scoorde. Er wordt niet in gesproken en er zit een populair muziekje onder het filmpje. Daardoor is het ook aantrekkelijk voor een internationaal publiek. De TikTok-expert stelt dat ook de Efteling en Disneyland hier van kunnen profiteren.

Online populariteit

Of dit uiteindelijk ook tot meer bezoekers gaat leiden, ligt volgens Scheufler voornamelijk aan herkenbaarheid. De video's die viraal zijn gegaan hebben geen link naar Hellendoorn, stelt hij. Als voorbeeld van een succesvolle onderneming noemt hij Freak Shakes, die opvallende milkshakes serveert met een berg snoep. Die konden voor lange tijd maar op één plek gekocht worden. Als mensen dan een foto willen maken met zo'n shake, moeten zij naar de winkel gaan.

Het volgersaantal van de pagina van Hellendoorn nam wel toe van 3.000 voor 1 april naar meer dan 43.000 aan het einde van juli. Maar het blijft dus onduidelijk of dit ook gaat leiden tot meer bezoekers in het attractiepark.

23 juli '24 (14:30)

Efteling vernieuwt de Aquanura-watershow

Deze zomer is de Efteling druk bezig met het veranderen van de watershow Aquanura. Met een ander muziekstuk en vernieuwde licht- en showeffecten wordt de Aquanura-show in een nieuw jasje gestoken. Er komen onder meer vier ‘Bakens van Licht’, grote lantaarns met een hoogte van acht meter. 

23 juli '24 (13:02)

Tekort aan keuringsinstanties kermisattracties leidt tot lange wachtlijsten

‘Slapeloze nachten’ hebben ze ervan. Kermisexploitanten moeten vaak lange tijd, tot soms wel anderhalf jaar, wachten voordat hun attracties kunnen worden gekeurd. Er blijkt een flink tekort te zijn aan aangewezen keuringsinstanties (AKI), meldt Omroep Brabant.

23 juli '24 ( 9:52)

Burgers’ Zoo bestaat precies 100 jaar

De deuren van Burgers’ Zoo openden precies honderd jaar geleden in Arnhem, met de naam ‘Burgers’ Natuurdierenpark’. Ook Connexxion viert dit jaar haar 75 verjaardag. Daarom kunnen bezoekers van het dierenpark op 23 juli op vertoon van hun entreekaartje gratis met de bus van en naar Arnhem CS reizen. Tijdens de busreis vertellen dierentuingidsen je over de geschiedenis van het park, meldt Burgers’ Zoo.

22 juli '24 (12:37)

Op dit vlak streeft Avonturenpark Hellendoorn alle andere parken voorbij

Ze krijgen misschien niet de meeste bezoekers per jaar over de vloer, maar hebben wel een ander punt waar het attractiepark in Hellendoorn in uitblinkt. Zij hebben namelijk met een flinke voorsprong een veel groter bereik op TikTok, zelfs veel meer dan de Efteling, meldt AD. Hoe doen zij dat? 

22 juli '24 (10:53)

Radar onderzoekt dierenwelzijn in attractiepark Mondo Verde

Vorige week publiceerde tv-programma Radar een item over het Limburgse attractiepark Mondo Verde. Naast attracties huist het park ook dieren, zoals leeuwen en vogels. Die worden volgens dierenrechtenorganisatie Bite Back niet thuis in dit park. Daarom dook Radar de materie in om meer inzicht in de zaak te krijgen, meldt Radar.

19 juli '24 (10:58)

Stortvloed aan boze reacties overbodig: gebedsruimtes uit jaarverslag Efteling

Nadat de Efteling in haar jaarverslag van 2023 had opgenomen dat het gebedsruimtes in het attractiepark wilde inrichten, kreeg het pretpark op sociale media een flinke lading kritiek van boze bezoekers. Dat bleek achteraf voor niks, want nu zegt het Kaatsheuvelse attractiepark dat deze ruimtes er helemaal niet komen, meldt Brabants Dagblad. Ook is in het jaarverslag geen passage meer zichtbaar waarin de gebedsruimtes worden aangekondigd.

18 juli '24 (10:21)

Wijnevenement ZooVino in ZooParc Overleen levert ruim 3.200 euro op

ZooParc Overloon heeft ruim 3.200 euro opgehaald voor twee natuurbeschermingsprojecten in Azië. Tijdens ZooVino op 6 juli 2024 konden deelnemers genieten van wijn en gerechten, terwijl ze uitzicht hadden op dierentuindieren als flamingo’s, pinguïns en giraffen. Dit meldt ZooParc Overloon. 

17 juli '24 (12:38)

Dronevlieger en Efteling-fan Nick is zijn drone kwijt

Menig Efteling-fan is bekend met de dronefoto’s die Nick Ringelberg maakt van het attractiepark. Dat doet hij al voor jaren en dat verliep zonder problemen. Tot afgelopen maand, toen hij een aanvaring kreeg met een beveiliger. Het geschil deed zich voor nadat hij foto’s aan het maken was, buiten de parkgrenzen. Nu heeft de politie zijn drone in beslag genomen en hangt er ineens een geldboete en mogelijk zelfs een celstraf boven het hoofd van de fotograaf, meldt Brabants Dagblad.

16 juli '24 (10:24)

Eerste ‘real life gaming park’ in Nederland komt naar Meppel

In plaats zombies die jou in een virtuele omgeving achtervolgen in een verlaten winkelcentrum, kun je dit straks in het echt doen. In het Drentse Meppel kan dat in een winkelcentrum. Nu heeft de onderneming achter het idee, Warrior Events, een geldbedrag binnengesleept om het eerste ‘real life gaming park’ van Nederland te realiseren, meldt RTV Drenthe.

16 juli '24 ( 9:48)

Kantoor Efteling ontruimd vanwege valse bommelding, Belg aangehouden

Maandagmiddag werd het kantoorpersoneel van attractiepark de Efteling opgeschud door een bommelding. Deze bleek vals te zijn. Een Belg is als verdachte aangehouden, meldt Brabants Dagblad.