Fries attractiepark viert Kerst in de zomer

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Bezoekers die door de ingang van attractiepark Duinen Zathe in Appelscha stappen, worden ontvangen door een gigantische pop van een kerstman. Het attractiepark in Friesland viert alvast kerst tijdens de zomermaanden, meldt RTV Drenthe.

Op het dak van het attractiepark staat een enorme pop van een kerstman. Loop je door naar binnen, dan staat er ook een ijsbeer op je te wachten. De medewerkers zijn aan het begin van de zomervakantie al helemaal in de kerststemming. Volgens de manager van het attractiepark, Judith Nijkamp, waren ze in een gekke bui toen zij op het idee kwamen om kerst naar de zomer te halen.

Feestelijke sfeer

Tot en met aankomende zondag kunnen bezoekers genieten van een kerstfeest in Duinen Zathe. Ook de medewerkers zijn uitgedost voor een feestelijke sfeer, er is een schaatsbaan en er wordt zelfs een machine gebruikt om sneeuw de lucht in te lanceren. De verkoop van oliebollen, chocolademelk en rolletjes met slagroom zijn inmiddels ook van start.

Thema’s

Het attractiepark heeft al eerder thematische evenementen georganiseerd, zoals Halloween. Wel is het de eerste keer voor het park dat zij tijdens de zomer met het thema Kerst uitpakken. Nijkamp zegt dat het een vervolg krijgt als het succesvol is.