Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geen shows meer in Zomertheater Duinrell

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
Geen shows meer in Zomertheater Duinrell  / Foto: Duinrell
Een traditie in het attractiepark Duinrell komt ten einde. De zomershow in het Zomertheater werd de afgelopen decennia georganiseerd, met dans, acrobatiek en illusies, maar stopt met bestaan. Dat meldt Looopings. 

De zomershow is de afgelopen decennia een traditie geworden in het attractiepark in Wassenaar. Alleen tijdens de coronapandemie werden de shows afgelast. Vorig jaar begon Duinrell weer met de zomershows. Daar traden de illusionisten Scott en Muriel dagelijks op. Het werd eerder ‘een fenomeen’ genoemd door een woordvoerder van Duinrell.

Toch is nu de beslissing genomen om de show stop te zetten. Daar zijn meerdere redenen voor. Het management wil zich richten op entertainment voor verblijfsgasten. Daarom zijn er wel meerdere optreden in het horecacomplex Duinrell Plaza, wat tussen de vakantiehuisjes staat.

Optredens

Scott en Muriel zullen niet uit het pretpark verdwijnen. Ook zij krijgen een plekje in het entertainmentprogramma van Duinrell. Zij zijn bepaalde dagen aanwezig, en Scott geeft af en toe ook een show in de Duinrell Pub. Mattijs Rooker geeft ook nog optredens onder de noemer Mat’s Magic Illusions.

Een woordvoerder van Duinrell vertelt aan Looopings dat het pretpark de shows toevoegt aan het entertainmentprogramma voor de gasten die in het attractiepark verblijven. Daarbij wordt het Zomertheater gebruikt voor evenementen. 

20 september '23 (10:09)

Zonneweide van de Efteling in gebruik

Na een aantal maanden werk is het gedaan: de zonneweide bij de Efteling is klaar voor gebruik. De 12.000 zonnepanelen die naast de parkeerplaats van het attractiepark liggen, zijn sinds een paar weken actief. Dit meldt Looopings.

19 september '23 (11:38)

UNESCO roept planetarium van Eise Eisinga in Franeker uit tot werelderfgoed

Het planetarium van Eise Eisinga in het Friese Franeker is uitgeroepen tot werelderfgoed. De VN-organisatie UNESCO heeft het model van het zonnestelsel dinsdag op de prestigieuze lijst gezet.

19 september '23 (10:27)

DierenPark Amersfoort ontvangt flamingo’s van Intratuin Utrecht

Eindelijk kunnen dierenactivisten opgelucht ademhalen. De twee levende flamingo’s in de Intratuin in Utrecht zijn na meer dan 35 jaar daar te hebben geleefd naar DierenPark Amersfoort verhuisd. De Intratuin aan de Koningsweg is al meerdere malen in het nieuws geweest na klachten over de leefomgeving van de dieren. Nadat een van de flamingo’s is overleden, hebben de andere twee nu een plekje in de dierentuin in Amersfoort. Dat meldt DUIC.

18 september '23 (15:46)

Juf die kinderen meenam naar Efteling in beroep tegen ontslag

De lerares die werd ontslagen nadat zij haar schoolkinderen volgens de school stiekem meenam naar de Efteling, gaat in beroep tegen haar ontslag. Volgens de advocaat van de docente zijn er ‘onwaarheden’ verteld, wat een grote impact heeft gehad op de vrouw. De rechter gaf de school onlangs gelijk in het ontslag, maar de vrouw gaat hier nu dus tegen in hoger beroep. Dat meldt RTL Nieuws. 

18 september '23 (12:21)

Escaperoom DarkPark viert 10-jarig bestaan met eigen muziekalbum

Escaperooms maakten tien jaar geleden hun intrede in Nederland. Sindsdien heeft de industrie een flinke groei gemaakt, met escaperooms in het hele land. DarkPark, een van de eerste bedrijven actief in deze business, kiest voor een ongebruikelijke wijze om hun tienjarige jubileum te vieren. Vandaag brengt de organisatie het muziekalbum ‘DarkPark: Music from the DarkVerse’ uit, ter ere van het jubileum. Dat meldt DarkPark.

18 september '23 (10:32)

Juf op staande voet ontslagen nadat ze kinderen stiekem meenam naar Efteling

Afgelopen voorjaar stond een dagexcursie naar de Space Expo in Noordwijk op de agenda voor vijftien leerlingen van een school voor speciaal onderwijs in Amsterdam. De lerares vond echter dat de kinderen wel een dagje plezier konden gebruiken. Daarom ging zij niet naar de Expo, maar reisde zonder weten van de school en de ouders naar de Efteling, meldt RTL Nieuws.

15 september '23 (11:55)

Financiële perikelen bij bouwer Efteling Hotel

Een bedrijf dat meehelpt aan de bouw van het Nieuwe Efteling Hotel heeft het financieel zwaar. Zo is Byldis Prefab B.V. uit Velthoven, gespecialiseerd in prefab-bouw, tot het punt gekomen dat zij een uitstel van betaling hebben aangevraagd. De Efteling heeft het bedrijf nodig voor het nieuwe, luxe hotel dat zij bij de hoofdingang van het pretpark willen openen. Het hotel krijgt ongeveer 140 kamers en bijna 700 bedden, meldt Looopings.

15 september '23 (11:21)

Inwoners Meppel staan niet te springen om themapark in achtertuin

Zo’n 25 inwoners van het Drentse Meppel zijn kritisch over de plannen voor een themapark naast de stad. Daar wil het Franse Puy du Fou een groot park laten bouwen van 60 hectare. Daar zouden jaarlijks zo’n 800.000 bezoekers naartoe moeten komen. Daar zitten de bewoners echter niet op te wachten, meldt RTV Drenthe.

15 september '23 (10:59)

Lichten uit in ARTIS: dierenpark doet mee aan Amsterdam Dark Festival

Op 23 september doet ARTIS mee aan de eerste editie van Amsterdam Dark Festival. Initiatiefnemer van het festival Marjolijn van Heemstra opent de avond en er is een wandeling door pikdonker ARTIS-park. Lichtvervuiling is in toenemende mate een grote uitdaging in steden als Amsterdam. Kunstlicht verstoort een gezond bioritme van dieren, planten en mensen. Sinds 2019 zet ARTIS zich actief in om zoveel mogelijk lichten uit te doen.

12 september '23 ( 9:59)

GaiaZOO en IVN openen eerste Europese Tuiny ZOO

GaiaZOO is de eerste dierentuin van Europa die park en publiek vergroent. Maandag 25 september om 10.00 uur, tijdens de Beleefweek Limburg, wordt deze mijlpaal gevierd. De eerste Tuiny ZOO van Europa wordt geopend door Gedeputeerde Léon Faassen van de provincie Limburg en Tim Weijers, bestuurder Stadsregio Parkstad Limburg en wethouder gemeente Kerkrade, in de entreetuin van GaiaZOO. Publiek is welkom, maar moet zich wel aanmelden via www.gaiazoo.nl/opening-entreetuin/, meldt de dierentuin.