Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vrijwilligers van Burgers' Zoo halen donatie binnen voor zeekoeien in Belize

Door Marian van Reesch
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vrijwilligers van Burgers' Zoo halen donatie binnen voor natuurgebied in Belize
198 vrijwilligers van het Koninklijke Burgers’ Zoo hebben nog een taak op zich genomen. Zij voorzien bezoekers van het dierenpark niet alleen van natuureducatie, maar zij hebben de afgelopen vier maanden ook geld ingezameld en gedoneerd aan natuurbehoud in Belize. Dit meldt Koninklijke Burgers’ Zoo. 

De vrijwillige dierentuingidsen hebben met de verkoop van buttons 4000 euro opgebracht. Met het bedrag kan non-profit organisatie Wiltracks de schade herstellen die een orkaan heeft aangericht aan een herintroductieverblijf voor gestrande en gewonde Antilliaanse zeekoeien in Belize.

Samenwerking van 34 jaar

Sinds 1989 werken Burgers’ Zoo en het Zwitserse vlinderpark Papiliorama samen om het natuurgebied van 400 vierkante kilometer in Belize te beschermen. Het gebied bestaat onder andere uit een tropisch regenwoud, tropisch droogbos, koraalriffen en mangroves, en wordt gemanaged door een Belizaans rangerteam. De dierentuin spendeert jaarlijks ruim 200.000 euro aan het project in Belize.

Vriendelijke buren

Wildtracks ligt direct naast het beschermde natuurgebied. De organisatie, die opgericht is in 1990, herintroduceert apen in het wild nadat zij in beslag zijn genomen door het Belize Forest Department, of die gewond of verweesd zijn geraakt. Ook helpen zij gewonde of verweesde Antilliaanse zeekoeien op, om deze uiteindelijk weer uit te zetten.

De donatie van 4000 euro is niet het enige bedrag dat ooit gedoneerd is. In 2019 had de dierentuin ook al 750 euro uitgegeven aan satelliet-trackers om de uitgezette zeekoeien te kunnen volgen. Ook ontving Wildtracks vorig jaar 8.021 euro, waarbij 1500 euro opgehaald was door enkele dierentuingidsen via een sponsorloop. Dit jaar heeft de dierentuin al 6.270 euro gedoneerd, plus 350 euro aan fooiengeld die de gidsen zelf hebben ingeleverd.

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch

Afbeelding: Koninklijke Burgers' Zoo

23 juli '24 (14:30)

Efteling vernieuwt de Aquanura-watershow

Deze zomer is de Efteling druk bezig met het veranderen van de watershow Aquanura. Met een ander muziekstuk en vernieuwde licht- en showeffecten wordt de Aquanura-show in een nieuw jasje gestoken. Er komen onder meer vier ‘Bakens van Licht’, grote lantaarns met een hoogte van acht meter. 

23 juli '24 (13:02)

Tekort aan keuringsinstanties kermisattracties leidt tot lange wachtlijsten

‘Slapeloze nachten’ hebben ze ervan. Kermisexploitanten moeten vaak lange tijd, tot soms wel anderhalf jaar, wachten voordat hun attracties kunnen worden gekeurd. Er blijkt een flink tekort te zijn aan aangewezen keuringsinstanties (AKI), meldt Omroep Brabant.

23 juli '24 ( 9:52)

Burgers’ Zoo bestaat precies 100 jaar

De deuren van Burgers’ Zoo openden precies honderd jaar geleden in Arnhem, met de naam ‘Burgers’ Natuurdierenpark’. Ook Connexxion viert dit jaar haar 75 verjaardag. Daarom kunnen bezoekers van het dierenpark op 23 juli op vertoon van hun entreekaartje gratis met de bus van en naar Arnhem CS reizen. Tijdens de busreis vertellen dierentuingidsen je over de geschiedenis van het park, meldt Burgers’ Zoo.

22 juli '24 (12:37)

Op dit vlak streeft Avonturenpark Hellendoorn alle andere parken voorbij

Ze krijgen misschien niet de meeste bezoekers per jaar over de vloer, maar hebben wel een ander punt waar het attractiepark in Hellendoorn in uitblinkt. Zij hebben namelijk met een flinke voorsprong een veel groter bereik op TikTok, zelfs veel meer dan de Efteling, meldt AD. Hoe doen zij dat? 

22 juli '24 (10:53)

Radar onderzoekt dierenwelzijn in attractiepark Mondo Verde

Vorige week publiceerde tv-programma Radar een item over het Limburgse attractiepark Mondo Verde. Naast attracties huist het park ook dieren, zoals leeuwen en vogels. Die worden volgens dierenrechtenorganisatie Bite Back niet thuis in dit park. Daarom dook Radar de materie in om meer inzicht in de zaak te krijgen, meldt Radar.

19 juli '24 (10:58)

Stortvloed aan boze reacties overbodig: gebedsruimtes uit jaarverslag Efteling

Nadat de Efteling in haar jaarverslag van 2023 had opgenomen dat het gebedsruimtes in het attractiepark wilde inrichten, kreeg het pretpark op sociale media een flinke lading kritiek van boze bezoekers. Dat bleek achteraf voor niks, want nu zegt het Kaatsheuvelse attractiepark dat deze ruimtes er helemaal niet komen, meldt Brabants Dagblad. Ook is in het jaarverslag geen passage meer zichtbaar waarin de gebedsruimtes worden aangekondigd.

18 juli '24 (10:21)

Wijnevenement ZooVino in ZooParc Overleen levert ruim 3.200 euro op

ZooParc Overloon heeft ruim 3.200 euro opgehaald voor twee natuurbeschermingsprojecten in Azië. Tijdens ZooVino op 6 juli 2024 konden deelnemers genieten van wijn en gerechten, terwijl ze uitzicht hadden op dierentuindieren als flamingo’s, pinguïns en giraffen. Dit meldt ZooParc Overloon. 

17 juli '24 (12:38)

Dronevlieger en Efteling-fan Nick is zijn drone kwijt

Menig Efteling-fan is bekend met de dronefoto’s die Nick Ringelberg maakt van het attractiepark. Dat doet hij al voor jaren en dat verliep zonder problemen. Tot afgelopen maand, toen hij een aanvaring kreeg met een beveiliger. Het geschil deed zich voor nadat hij foto’s aan het maken was, buiten de parkgrenzen. Nu heeft de politie zijn drone in beslag genomen en hangt er ineens een geldboete en mogelijk zelfs een celstraf boven het hoofd van de fotograaf, meldt Brabants Dagblad.

16 juli '24 (10:24)

Eerste ‘real life gaming park’ in Nederland komt naar Meppel

In plaats zombies die jou in een virtuele omgeving achtervolgen in een verlaten winkelcentrum, kun je dit straks in het echt doen. In het Drentse Meppel kan dat in een winkelcentrum. Nu heeft de onderneming achter het idee, Warrior Events, een geldbedrag binnengesleept om het eerste ‘real life gaming park’ van Nederland te realiseren, meldt RTV Drenthe.

16 juli '24 ( 9:48)

Kantoor Efteling ontruimd vanwege valse bommelding, Belg aangehouden

Maandagmiddag werd het kantoorpersoneel van attractiepark de Efteling opgeschud door een bommelding. Deze bleek vals te zijn. Een Belg is als verdachte aangehouden, meldt Brabants Dagblad.