Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vrijwilligers van Burgers' Zoo halen donatie binnen voor zeekoeien in Belize

Door Marian van Reesch
schedule 4 min
Vrijwilligers van Burgers' Zoo halen donatie binnen voor natuurgebied in Belize
198 vrijwilligers van het Koninklijke Burgers’ Zoo hebben nog een taak op zich genomen. Zij voorzien bezoekers van het dierenpark niet alleen van natuureducatie, maar zij hebben de afgelopen vier maanden ook geld ingezameld en gedoneerd aan natuurbehoud in Belize. Dit meldt Koninklijke Burgers’ Zoo. 

De vrijwillige dierentuingidsen hebben met de verkoop van buttons 4000 euro opgebracht. Met het bedrag kan non-profit organisatie Wiltracks de schade herstellen die een orkaan heeft aangericht aan een herintroductieverblijf voor gestrande en gewonde Antilliaanse zeekoeien in Belize.

Samenwerking van 34 jaar

Sinds 1989 werken Burgers’ Zoo en het Zwitserse vlinderpark Papiliorama samen om het natuurgebied van 400 vierkante kilometer in Belize te beschermen. Het gebied bestaat onder andere uit een tropisch regenwoud, tropisch droogbos, koraalriffen en mangroves, en wordt gemanaged door een Belizaans rangerteam. De dierentuin spendeert jaarlijks ruim 200.000 euro aan het project in Belize.

Vriendelijke buren

Wildtracks ligt direct naast het beschermde natuurgebied. De organisatie, die opgericht is in 1990, herintroduceert apen in het wild nadat zij in beslag zijn genomen door het Belize Forest Department, of die gewond of verweesd zijn geraakt. Ook helpen zij gewonde of verweesde Antilliaanse zeekoeien op, om deze uiteindelijk weer uit te zetten.

De donatie van 4000 euro is niet het enige bedrag dat ooit gedoneerd is. In 2019 had de dierentuin ook al 750 euro uitgegeven aan satelliet-trackers om de uitgezette zeekoeien te kunnen volgen. Ook ontving Wildtracks vorig jaar 8.021 euro, waarbij 1500 euro opgehaald was door enkele dierentuingidsen via een sponsorloop. Dit jaar heeft de dierentuin al 6.270 euro gedoneerd, plus 350 euro aan fooiengeld die de gidsen zelf hebben ingeleverd.

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch

Afbeelding: Koninklijke Burgers' Zoo

26 september '23 (13:17)

Toverland maakt biertje speciaal voor Halloween

Al enige tijd verkoopt Toverland haar eigen biertje, genaamd Magical Beer. Maar tijdens de Halloweendagen in het attractiepark kunnen bezoekers een nieuwe smaak proberen: de Scary Pumpkin IPA. Toverland meldt dat het blikje ook een blacklight-effect heeft. 

26 september '23 (11:40)

Aap Bokito voor de tweede keer van de kermis verdwenen

De kermisattractie Fun Factory is populair onder de dieven. Het is al de tweede keer dat aap Bokito, het beeld dat op de attractie staat, van de kermis is verdwenen. Ditmaal op de kermis in Weert. Het is aannemelijk dat het beeld is gestolen, meldt 1Limburg.

25 september '23 (11:01)

Oudste olifant van Nederland op 53-jarige leeftijd overleden

Olifant Irma is op de respectabele leeftijd van 53 jaar overleden. Dat laat Diergaarde Blijdorp weten. De olifant is na goed overleg tussen de dierenarts en verzorgers ingeslapen. Het was een moeilijke keuze, zegt Diergaarde. Irma kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen die de afgelopen weken erger werden. Ze was flink wat gewicht verloren en erg in zichzelf gekeerd. Ook miste ze een deel van haar kiezen, wat het moeilijk maakte om te eten. Vanwege gewrichtsproblemen kreeg ze al een tijdje pijnstillers. 

22 september '23 (12:17)

Na NS en ANWB bieden ook NU.nl en AD geen kaartjes meer aan voor Dolfinarium

Mediaorganisatie DPG Media gaat in ieder geval de komende tijd geen kaartjes voor het Dolfinarium in Harderwijk meer aanbieden op haar websites. Dat betekent dat er op websites zoals het AD, NU.nl en Trouw geen tickets voor het park te koop zijn, die vaak ook met korting werden aangeboden. Daarmee volgen zij de NS en ANWB, die al eerder stopten met de kaartverkoop voor het Dolfinarium. Dat meldt dierenrechtenorganisatie Bite Back.

22 september '23 ( 9:41)

Safaripark Beekse Bergen ontvangt miljoenste bezoeker van het jaar

De familie Jansen had geen idee wat hen te wachten stond. Onder hen was de miljoenste bezoeker van Safaripark Beekse Bergen dit jaar en daarom werd de familie in het zonnetje gezet door het park. Het is niet eerder voorgekomen dat Beekse Bergen zo vroeg in het jaar al haar miljoenste bezoeker ontvangt. Dat meldt Beekse Bergen.

21 september '23 (11:23)

Verdubbeling bezoekers na werelderfgoedstatus Eise Eisinga Planetarium

Het planetarium van Eise Eisinga in Franeker (Friesland) wordt sinds het dinsdag de UNESCO-werelderfgoedstatus heeft gekregen druk bezocht, zegt directeur Adrie Warmenhoven. Hij ziet een verdubbeling in het aantal bezoekers.

21 september '23 (11:21)

Emotieonderzoek naar chimpansees gestart in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is onlangs een grootschalig emotieonderzoek gestart bij de chimpanseegroep. “Hoe meer we over emoties van chimpansees en andere mensapen leren, hoe beter we hen kunnen begrijpen en hoe meer we over onszelf te weten komen”, vertelt onderzoeker en hoogleraar Cognitieve Psychologie Mariska Kret. “Het onderzoek draagt bij aan het grotere emotieonderzoek naar mensapen dat ik in samenwerking met Universiteit Leiden uitvoer.” Dit meldt DierenPark Amersfoort.

21 september '23 (10:05)

Nieuwe film ‘Wiezel de Griezel en de veranderdrank’ komt tot leven in Julianatoren

Wanneer de eerste herfstblaadjes van de bomen vallen, is het tijd voor Halloween. Van 6 oktober tot en met 5 november is het een héél klein beetje griezelig in Kinderpretpark Julianatoren. Het park wordt prachtig versierd met honderden strobalen, pompoenen en maiskolven en het bos achterin het park verandert in een mysterieus Griezelbos. Dit meldt Koningin Julianatoren.

20 september '23 (10:09)

Zonneweide van de Efteling in gebruik

Na een aantal maanden werk is het gedaan: de zonneweide bij de Efteling is klaar voor gebruik. De 12.000 zonnepanelen die naast de parkeerplaats van het attractiepark liggen, zijn sinds een paar weken actief. Dit meldt Looopings.

19 september '23 (11:38)

UNESCO roept planetarium van Eise Eisinga in Franeker uit tot werelderfgoed

Het planetarium van Eise Eisinga in het Friese Franeker is uitgeroepen tot werelderfgoed. De VN-organisatie UNESCO heeft het model van het zonnestelsel dinsdag op de prestigieuze lijst gezet.