Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

‘Pumptrack’ wint aan populariteit in Zwolle

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
‘Pumptrack’ wint aan populariteit in Zwolle / Foto:"Brage Vestavik sykler pumptrack i GT Bikepark" door Frederik Otterstad
In Meppel en Dedemsvaart staat er al één. Ook Zwolle en Kampen staan te popelen om er eentje aan te leggen: een pumptrack. Deze kruising tussen een BMX-baan en skatepark wint aan populariteit. Ook Hasselt is druk in de weer met het aanleggen van een parcours. Wat maakt een pumptrack zo aantrackelijk? Het geeft je een adrenalinekick zonder dat je naar een pretpark hoeft te gaan. Dat meldt de Stentor.

Vlak bij de opa en oma van Luuk van Stiphout (11) staat een pumptrack. Daarom gaat hij tegenwoordig nóg liever naar zijn grootouders. Hij vindt het erg leuk om naar de baan te gaan.

De vader van Luuk, Jasper van Stiphout, nodigde het college van Zwolle uit om een rondje te rijden op de pumptrack in Zwolle-Zuid. Hij vertelt dat deze hier één dag staat, zodat het college en kinderen van de nabije basisscholen de baan kunnen uitproberen. Hij ziet hier graag een vaste pumptrack. Volgens Jasper is het een laagdrempelige attractie. “Je kan er met een step, fiets, skeelers, rolstoel of skateboard op. En het is ontzettend leuk”, aldus Jasper.

Maar wat is een pumptrack precies? Om het bondig uit te leggen: een pumptrack is een parcours met allerlei bochten en bulten. Die zijn zo geplaatst dat het makkelijk is om over de baan te gaan. Door met de armen en benen een pompende beweging te maken, ga je sneller. Dit soort circuit begint steeds populairder te worden in Zwolle. Er zijn veel plaatsen rondom de stad die al een pumptrack hebben, maar Zwolle zelf heeft er nog geen. Daar wil Jasper verandering in brengen.

Andere steden

In Meppel en Dedemsvaart staat bijvoorbeeld al een pumptrack en ook Hasselt is er een aan het aanleggen. In Kampen is een petitie rondgegaan voor het aanleggen van een circuit, die inmiddels al bijna 600 keer is ondertekend. De politiek kijkt ernaar, maar er staat nog niets vast.

In Zwolle heeft burgemeester Peter Snijders ook een stukje gefietst over de pumptrack. Hij noemde het ‘heel leuk’. Het biedt perspectief. Zeker aangezien de burgemeester al een goede locatie weet voor een pumptrack: bij de skatebaan in Zwolle-Zuid. Volgens Snijders is daar mogelijk ruimte voor een ingegraven versie.

17 mei '24 (11:20)

In natuur bedreigde okapi geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een okapi geboren, meldt het dierenpark vrijdag. Het gaat om een mannetje met de naam Beni. In het wild worden okapi's met uitsterven bedreigd.

17 mei '24 (10:44)

Opnames Te Land, Ter Zee En In De Lucht in Efteling bij te wonen

Wie deze maand naar de Efteling gaat kan zomaar de opnames voor het tv-programma Te Land, Ter Zee En In De Lucht meemaken. Het bekende programma start de opnames in de week van maandag 27 mei. Er wordt vier keer een opname gemaakt. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de tribune om dit mee te maken, meldt Looopings.

16 mei '24 ( 9:01)

Efteling opnieuw uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland

Uit het recente onderzoek van MarketResponse blijkt dat de Efteling opnieuw is uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. Deze eer wordt toegekend op basis van een uitgebreide studie naar de klantvriendelijkheid van diverse bedrijven in Nederland.

16 mei '24 ( 8:53)

Nieuw boek van Paul van Loon gebaseerd op Efteling-attractie "Danse Macabre"

Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft aangekondigd dat hij een nieuw boek zal schrijven dat gebaseerd is op de recent geopende Efteling-attractie "Danse Macabre". Dit meldt Looopings.

15 mei '24 (12:17)

Raad van State geeft klagende omwonenden Efteling over bezoekersaantallen ongelijk

Omwonenden van de Efteling die bezwaar hadden gemaakt tegen de oplopende bezoekersaantallen van het attractiepark, hebben ongelijk gekregen van de Raad van State. De rechtbank had hun bezwaren in 2022 nog toegewezen en de provincie Noord-Brabant opgedragen het maximum van 5 miljoen bezoekers te handhaven. Die uitspraak heeft de hoogste bestuursrechter nu van tafel geveegd.

14 mei '24 (15:33)

Terreineigenaar camping Vogelenzang wil deze zomer eerste bungalows plaatsen

Kort geleden is de camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp aangekocht door MarinaParken. Die wil van de camping een bungalowpark maken meet 200 luxe huizen. Daar zet het bedrijf flink wat vaart achter: deze zomer moeten de eerste bungalows worden geplaatst. Dat druist echter in tegen de wens van de huidige kampeerders. Zij vrezen dat hun campingplekken zullen plaatsmaken voor luxe huizen, meldt NH Nieuws.

14 mei '24 (10:09)

Geen extra beveiliging kermis Almere: ‘Verwacht geen rellen’

Ondanks de ongeregeldheden op de kermis in Emmeloord eerder deze maand en een toenemend aantal incidenten op en rond kermissen in het land worden er geen extra beveiligingsmaatregelen getroffen voor de kermis in Almere Stad. De kermisexploitant ziet geen reden om ook bij deze kermis meer beveiliging in te zetten, meldt Omroep Flevoland.

14 mei '24 ( 8:45)

Patrick Martens te zien in nieuw theaterstuk Een Nacht in de Efteling

Patrick Martens is vanaf december te zien in de nieuwe theaterkomedie Een Nacht in de Efteling. Dat maakten producent Jon van Eerd en attractiepark de Efteling, die voor het stuk de handen ineen geslagen hebben, maandagavond bekend.

13 mei '24 (10:37)

Beveiliging drijft kosten kermisattracties op

Het valt de Nederlandse Kermisbond (NKB) op de attracties steeds duurder worden. Volgens de organisatie zijn kermisexploitanten voornamelijk meer geld kwijt aan de beveiliging. Uiteindelijk komen die extra kosten bij de bezoeker terecht, meldt RTV Utrecht. 

13 mei '24 (10:01)

Nieuwste attractie in pretpark De Waarbeek bijna klaar

Als je denkt aan attractiepark De Waarbeek denk je snel aan nostalgie en ouds genieten. Maar ook dit pretpark blijft continue vernieuwen. Zo gaan op 1 juni de poorten open van hun nieuwste attractie. Het thema ervan is 'schildpadden', meldt Tubantia.