Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Uitgestorven vissen zwemmen binnenkort rond in WILDLANDS

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Uitgestorven vissen zwemmen binnenkort rond in WILDLANDS
Binnenkort zullen vissen die met uitsterving worden bedreigd, te zien zijn in twee aquaria in het gedeelte Serenga van dierenpark WILDLANDS Emmen. Dit zijn de hooglandkarper, tiro dorado, tijgertandkarper, tequilavis, Ameca elrits en de San Marcos-tandkarper. Het dierenpark zal de vissen gaan kweken om hun uitsterving tegen te gaan. Dit meldt Wildlands Emmen.

Van de San Marcos-tandkarper, die oorspronkelijk uit Mexico komt, is al 50 procent van de wilde populatie verdwenen. Hierbij speelt vervuiling van het water een grote rol. Maar ook vissoorten die niet in deze leefomgeving horen, jagen de tandkarpers weg. De vis staat dan ook op de rode lijst van de IUCN met de aanduiding CR. Deze afkorting staat voor critically endangered, een stempel die bewaard wordt voor soorten die een heel hoog risico op uitsterven hebben.

Bijna te laat

De vissen Ameca elrits en de tiro dorado die ook in het water van WILDLANDS zullen gaan zwemmen, zijn helaas al bestempeld met EW (extinct in the wild) en leven alleen nog in dierenparken. Met het EEP fokprogramma proberen dierenparken deze twee soort weer opnieuw te kweken. Wanneer alle omstandigheden weer goed zijn, worden ze weer vrij gelaten in hun natuurlijke leefomgeving.

Informatiebron

De IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten staat vol met informatie over de status van dier- en plantsoorten van over de hele wereld. Hiermee laat de Rode Lijst zien welke dier- en plantsoorten het meeste risico lopen en nodig beschermd moeten worden.

Door: Nationale Recreatigids / Marian van Reesch

Copyright afbeelding: WILDLANDS17 mei '24 (11:20)

In natuur bedreigde okapi geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een okapi geboren, meldt het dierenpark vrijdag. Het gaat om een mannetje met de naam Beni. In het wild worden okapi's met uitsterven bedreigd.

17 mei '24 (10:44)

Opnames Te Land, Ter Zee En In De Lucht in Efteling bij te wonen

Wie deze maand naar de Efteling gaat kan zomaar de opnames voor het tv-programma Te Land, Ter Zee En In De Lucht meemaken. Het bekende programma start de opnames in de week van maandag 27 mei. Er wordt vier keer een opname gemaakt. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de tribune om dit mee te maken, meldt Looopings.

16 mei '24 ( 9:01)

Efteling opnieuw uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland

Uit het recente onderzoek van MarketResponse blijkt dat de Efteling opnieuw is uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. Deze eer wordt toegekend op basis van een uitgebreide studie naar de klantvriendelijkheid van diverse bedrijven in Nederland.

16 mei '24 ( 8:53)

Nieuw boek van Paul van Loon gebaseerd op Efteling-attractie "Danse Macabre"

Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft aangekondigd dat hij een nieuw boek zal schrijven dat gebaseerd is op de recent geopende Efteling-attractie "Danse Macabre". Dit meldt Looopings.

15 mei '24 (12:17)

Raad van State geeft klagende omwonenden Efteling over bezoekersaantallen ongelijk

Omwonenden van de Efteling die bezwaar hadden gemaakt tegen de oplopende bezoekersaantallen van het attractiepark, hebben ongelijk gekregen van de Raad van State. De rechtbank had hun bezwaren in 2022 nog toegewezen en de provincie Noord-Brabant opgedragen het maximum van 5 miljoen bezoekers te handhaven. Die uitspraak heeft de hoogste bestuursrechter nu van tafel geveegd.

14 mei '24 (15:33)

Terreineigenaar camping Vogelenzang wil deze zomer eerste bungalows plaatsen

Kort geleden is de camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp aangekocht door MarinaParken. Die wil van de camping een bungalowpark maken meet 200 luxe huizen. Daar zet het bedrijf flink wat vaart achter: deze zomer moeten de eerste bungalows worden geplaatst. Dat druist echter in tegen de wens van de huidige kampeerders. Zij vrezen dat hun campingplekken zullen plaatsmaken voor luxe huizen, meldt NH Nieuws.

14 mei '24 (10:09)

Geen extra beveiliging kermis Almere: ‘Verwacht geen rellen’

Ondanks de ongeregeldheden op de kermis in Emmeloord eerder deze maand en een toenemend aantal incidenten op en rond kermissen in het land worden er geen extra beveiligingsmaatregelen getroffen voor de kermis in Almere Stad. De kermisexploitant ziet geen reden om ook bij deze kermis meer beveiliging in te zetten, meldt Omroep Flevoland.

14 mei '24 ( 8:45)

Patrick Martens te zien in nieuw theaterstuk Een Nacht in de Efteling

Patrick Martens is vanaf december te zien in de nieuwe theaterkomedie Een Nacht in de Efteling. Dat maakten producent Jon van Eerd en attractiepark de Efteling, die voor het stuk de handen ineen geslagen hebben, maandagavond bekend.

13 mei '24 (10:37)

Beveiliging drijft kosten kermisattracties op

Het valt de Nederlandse Kermisbond (NKB) op de attracties steeds duurder worden. Volgens de organisatie zijn kermisexploitanten voornamelijk meer geld kwijt aan de beveiliging. Uiteindelijk komen die extra kosten bij de bezoeker terecht, meldt RTV Utrecht. 

13 mei '24 (10:01)

Nieuwste attractie in pretpark De Waarbeek bijna klaar

Als je denkt aan attractiepark De Waarbeek denk je snel aan nostalgie en ouds genieten. Maar ook dit pretpark blijft continue vernieuwen. Zo gaan op 1 juni de poorten open van hun nieuwste attractie. Het thema ervan is 'schildpadden', meldt Tubantia.