Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Schoolkinderen hebben apen losgelaten in Apenheul

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Schoolkinderen hebben apen losgelaten in Apenheul
Op woensdagochtend 21 juni openden leerlingen van vier Apeldoornse schoolklassen op feestelijke wijze een nieuw gebied met loslopende apen in Apenheul. Samen met Sterrin Smalbrugge (ecoloog, herpetoloog, schrijfster en presentatrice) en Roel Welsing, directeur van Stichting Apenheul, staken de kinderen de handen uit de mouwen. Zij verrijkten het gebied met bomen, planten en waterijsjes voor de twee nieuwe loslopende apensoorten. Dit meldt Apenheul.

Apenheul heeft de afgelopen winter een indrukwekkend, nieuw gebied ontwikkeld waar natuur, biodiversiteit en duurzaamheid centraal staan. Aan het eind van het park is een gebied ingericht waar bezoekers zich vanuit verschillende perspectieven kunnen verwonderen over de schoonheid van de natuur. In het gebied kun je zomaar oog in oog staan met twee nieuwe loslopende apensoorten. Een unieke beleving, want West-Afrikaanse franjeapen en Noordelijke talapoins lopen in geen ander park in Nederland los. Sterrin Smalbrugge: “Dat we deze twee soorten hier in Apenheul kunnen ontmoeten is niet alleen uniek, maar vooral ook belangrijk. Door bewust te zijn van hoe deze soorten leven, zich gedragen en welke rol ze spelen in de keten – niet alleen in het wild, maar ook hier in Apenheul – ontdekken we wat onze eigen unieke plek in het ecosysteem is. En welke bijdrage we kunnen leveren om de natuur te behouden en daar waar het nodig is te verrijken.”

Interactie met natuur stimuleren

Vanochtend staken kinderen van groep 7 en 8 van de Apeldoornse Sprengenpark en Rietendakschool de handen uit de mouwen tijdens de officiële opening van dit bijzondere gebied. Drie van hen mochten samen met Sterrin en Roel een boom planten, waarna ook de andere kinderen het leefgebied van de apen verder verrijkten. “In Apenheul willen we liefde en respect voor dieren en natuur stimuleren. Vandaag hebben we de Apeldoornse jeugd op een bijzondere manier in contact gebracht met de natuur en de apen. Gezien het enthousiasme van de kinderen is onze missie geslaagd!” aldus directeur Roel Welsing.

Door: Nationale Recreatiegids

23 juli '24 (14:30)

Efteling vernieuwt de Aquanura-watershow

Deze zomer is de Efteling druk bezig met het veranderen van de watershow Aquanura. Met een ander muziekstuk en vernieuwde licht- en showeffecten wordt de Aquanura-show in een nieuw jasje gestoken. Er komen onder meer vier ‘Bakens van Licht’, grote lantaarns met een hoogte van acht meter. 

23 juli '24 (13:02)

Tekort aan keuringsinstanties kermisattracties leidt tot lange wachtlijsten

‘Slapeloze nachten’ hebben ze ervan. Kermisexploitanten moeten vaak lange tijd, tot soms wel anderhalf jaar, wachten voordat hun attracties kunnen worden gekeurd. Er blijkt een flink tekort te zijn aan aangewezen keuringsinstanties (AKI), meldt Omroep Brabant.

23 juli '24 ( 9:52)

Burgers’ Zoo bestaat precies 100 jaar

De deuren van Burgers’ Zoo openden precies honderd jaar geleden in Arnhem, met de naam ‘Burgers’ Natuurdierenpark’. Ook Connexxion viert dit jaar haar 75 verjaardag. Daarom kunnen bezoekers van het dierenpark op 23 juli op vertoon van hun entreekaartje gratis met de bus van en naar Arnhem CS reizen. Tijdens de busreis vertellen dierentuingidsen je over de geschiedenis van het park, meldt Burgers’ Zoo.

22 juli '24 (12:37)

Op dit vlak streeft Avonturenpark Hellendoorn alle andere parken voorbij

Ze krijgen misschien niet de meeste bezoekers per jaar over de vloer, maar hebben wel een ander punt waar het attractiepark in Hellendoorn in uitblinkt. Zij hebben namelijk met een flinke voorsprong een veel groter bereik op TikTok, zelfs veel meer dan de Efteling, meldt AD. Hoe doen zij dat? 

22 juli '24 (10:53)

Radar onderzoekt dierenwelzijn in attractiepark Mondo Verde

Vorige week publiceerde tv-programma Radar een item over het Limburgse attractiepark Mondo Verde. Naast attracties huist het park ook dieren, zoals leeuwen en vogels. Die worden volgens dierenrechtenorganisatie Bite Back niet thuis in dit park. Daarom dook Radar de materie in om meer inzicht in de zaak te krijgen, meldt Radar.

19 juli '24 (10:58)

Stortvloed aan boze reacties overbodig: gebedsruimtes uit jaarverslag Efteling

Nadat de Efteling in haar jaarverslag van 2023 had opgenomen dat het gebedsruimtes in het attractiepark wilde inrichten, kreeg het pretpark op sociale media een flinke lading kritiek van boze bezoekers. Dat bleek achteraf voor niks, want nu zegt het Kaatsheuvelse attractiepark dat deze ruimtes er helemaal niet komen, meldt Brabants Dagblad. Ook is in het jaarverslag geen passage meer zichtbaar waarin de gebedsruimtes worden aangekondigd.

18 juli '24 (10:21)

Wijnevenement ZooVino in ZooParc Overleen levert ruim 3.200 euro op

ZooParc Overloon heeft ruim 3.200 euro opgehaald voor twee natuurbeschermingsprojecten in Azië. Tijdens ZooVino op 6 juli 2024 konden deelnemers genieten van wijn en gerechten, terwijl ze uitzicht hadden op dierentuindieren als flamingo’s, pinguïns en giraffen. Dit meldt ZooParc Overloon. 

17 juli '24 (12:38)

Dronevlieger en Efteling-fan Nick is zijn drone kwijt

Menig Efteling-fan is bekend met de dronefoto’s die Nick Ringelberg maakt van het attractiepark. Dat doet hij al voor jaren en dat verliep zonder problemen. Tot afgelopen maand, toen hij een aanvaring kreeg met een beveiliger. Het geschil deed zich voor nadat hij foto’s aan het maken was, buiten de parkgrenzen. Nu heeft de politie zijn drone in beslag genomen en hangt er ineens een geldboete en mogelijk zelfs een celstraf boven het hoofd van de fotograaf, meldt Brabants Dagblad.

16 juli '24 (10:24)

Eerste ‘real life gaming park’ in Nederland komt naar Meppel

In plaats zombies die jou in een virtuele omgeving achtervolgen in een verlaten winkelcentrum, kun je dit straks in het echt doen. In het Drentse Meppel kan dat in een winkelcentrum. Nu heeft de onderneming achter het idee, Warrior Events, een geldbedrag binnengesleept om het eerste ‘real life gaming park’ van Nederland te realiseren, meldt RTV Drenthe.

16 juli '24 ( 9:48)

Kantoor Efteling ontruimd vanwege valse bommelding, Belg aangehouden

Maandagmiddag werd het kantoorpersoneel van attractiepark de Efteling opgeschud door een bommelding. Deze bleek vals te zijn. Een Belg is als verdachte aangehouden, meldt Brabants Dagblad.