Toiletten bij Efteling-attractie Danse Macabre genderneutraal

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Het nieuwe toiletgebouw bij de Efteling-attractie Danse Macabre wordt genderneutraal. De toiletten worden opgedeeld in een grote ruimte met hokjes en een ruimte met urinoirs. Iedereen kan van de toilethokjes gebruikmaken. Dat meldt Looopings. 

Tot nu toe zijn er in de Efteling alleen aparte toiletten voor mannen en vrouwen te vinden, maar bij Danse Macabre is er gekozen voor een andere oplossing. “Er komen geen aanduidingen voor mannen of vrouwen, maar voor het soort toilet: een urinoir of toiletpot”, aldus een woordvoerder van de Efteling. “Ook komen er een paar familietoiletten.” Dat zijn wat grotere ruimtes waar je als ouder en kind samen naar het toilet kunt gaan. Er staan dan een groot toilet en een klein toilet in de ruimte. 

Petitie voor genderneutrale toiletten 

De Efteling zegt vaak dat ze niet voorop willen lopen met maatschappelijke kwesties, maar het is wel het eerste grote Nederlandse attractiepark dat toiletten op deze manier gaat indelen. Vorig jaar startte er nog een Efteling fan een petitie in de hoop dat er genderneutrale toiletten zouden komen. 

Andere toiletten blijven zoals ze zijn 

De Efteling is niet van plan om andere toiletgebouwen nu ook genderneutraal te maken. De andere toiletten worden dus niet aangepast.  

Door: Nationale Recreatiegids / Femke van Arendonk