Plopsaland De Panne hanteert variabele ticketprijzen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Vanaf nu kunnen bezoekers van Plopsaland De Pannen hun kaartje voor verschillende prijzen kopen. Dat is afhankelijk van de datum dat het attractiepark wordt bezocht. Voorheen betaalden alle gasten dezelfde prijs van 48,50 euro. Voor bepaalde, rustigere data worden nu kaartjes tegen een lagere prijs aangeboden. De kaartjes voor populaire dagen worden dan duurder. Plopsaland doet dit in de hoop de drukte beter te kunnen spreiden, meldt Looopings.

De prijzen van de kaartjes variƫren op dit moment van 38,50 tot 48,50. De vorige directie zag geen heil in dit systeem. Maar nu de directie is vervangen, wordt de variabele ticketprijs wel doorgevoerd. Plopsaland noemt het een fix-ticket.

Het idee is niet van Plopsaland zelf, maar van de Nederlandse ticketpartner Convious. In Nederland wordt de variabele prijsbepaling al vaker gebruikt. Een woordvoerster van Plopsaland zegt dat zij dat ook interessant vinden. Volgens haar kunnen variabele ticketprijzen voordelen voor zowel de bezoekers als het attractiepark hebben.

Positieve reacties

Het systeem waarmee de kaartjes worden aangeboden biedt meer kansen voor Plopsaland. Het kan namelijk ook gebruikt worden om beter in te schatten welke dagen drukker zijn en hoeveel mensen er per dag komen. Met deze informatie kan onder andere de personeelsplanning worden aangepast op de drukte. Momenteel zit de variabele ticketprijs nog in de testfase, maar de woordvoerster geeft aan dat de eerste reacties positief zijn.

Door: Nationale Recreatiegids