Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Efteling deze zomer weer extra lang geopend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
Efteling deze zomer weer extra lang geopend
Tijdens de zomermaanden komt de Efteling nóg meer tot leven. Vanaf 30 juni tot en met 3 september kunnen bezoekers elke dag van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in het Nederlandse attractiepark genieten van alle achtbanen, attracties en sprookjes. Vind volop verkoeling in de waterattracties, geniet van spectaculaire parkshows en bewonder de natuur op haar mooist. Op verschillende locaties komen de Eftelingbewoners de zomer mee vieren. Dit meldt de Efteling. 

Tijdens de zomervakantie is de Efteling elke dag langer open, meestal zelfs tot 22 uur. Bezoekers kunnen verkoeling vinden in de waterattracties – zoals wildwaterbaan Piraña, avontureneiland Archipel of waterachtbaan De Vliegende Hollander – of in de schaduw van het Sprookjesbos.

Vijf pleinen in het park zijn deze zomer bijzondere plekken vol beleving en fantasie:

Ton van de Ven Plein

Op het Ton van de Ven Plein hoor en beleef je de wereld van Droomvlucht. Verspreid over de bloementuin staan romantische zitjes. De perfecte plek om te genieten van de bloemenpracht om je heen. Of neem samen met de elfjes plaats op een schommel van de Elfentroon in het midden van het plein.

Max & Moritz Plein

Wees welkom op het zomerfeest op het Max & Moritz Plein! Bakker Krümel en Frau Schmetterling zijn zoals altijd druk in de weer en spelen deze zomer mee in de nieuwe plaatselijke fanfare Anderberg Musikverein. Let wel op dat Max en Moritz je niet van de sokken rijden in hun vliegmachien…

Fata Morgana Plein

Op het Fata Morgana Plein staan bezoekers oog in oog met de reusachtige Djinn. Deze zes meter grote schatbewaker van de Sultan komt een kijkje nemen buiten de paleismuren van Fata Morgana. Maar wees gerust, bekwame wachters proberen de gigant in bedwang te houden.

Nieuw: Ruigrijk Plein

Op het nieuwe Python Podium, naast Station de Oost in Ruigrijk – het parkdeel met de ruigste achtbanen zoals de Python, Joris en de Draak en Baron 1898 – kom je alles te weten over de snelheid en de zogenaamde ‘G-krachten’ van de rollercoasters. Jong en oud kunnen deelnemen aan allerlei interactieve experimenten.

Nieuw: Zomerstrand

De Speelweide van het attractiepark is omgetoverd tot een Zomerstrand voor de hele familie. Terwijl de jongsten genieten van een zomerse parkshow met Jokie en Jet, of spelen bij het sombrero-springkussen en het zandkasteel, relaxen de ouderen bij de horeca en de Mariachi band op dit nieuwe strand.

De speeltijden van het extra entertainment zijn te raadplegen via de gratis Efteling-app. Tijdens de zomermaanden zijn speciale avondtickets verkrijgbaar. Deze zijn geldig vanaf 18 uur en kosten 27 euro. Kijk op de website van de Efteling voor de exacte openingstijden: efteling.com/openingstijden.

Door: Nationale Recreatiegids

29 september '23 (13:25)

De engste pretparken waar je kunt griezelen tijdens Halloween

Autumn is here: de dagen worden korter en de bladeren aan de bomen beginnen alweer te verkleuren. Maar naast koude vingers en paddenstoelen is er van alles te doen in het najaar. Het is ook de aanloop naar een vanuit Amerika overgewaaide feestdag: Halloween. Tegenwoordig heeft het zijn wortels ook in Nederland uit laten groeien. Veel pretparken worden in oktober omgetoverd voor deze spannende en huiveringwekkende viering. Daarom duiken wij in dit artikel in de mysterieuze wereld van Halloween-evenementen. 

29 september '23 (10:56)

Paul van Loon krijgt oorkonde tijdens presentatie nieuw Raveleijn-boek in Efteling

Woensdagmiddag was kinderboekenschrijver Paul van Loon in de Efteling. Daar ging hij zijn nieuwste boek over Raveleijn presenteren: Het Bloed van de Draak. Tijdens de presentatie werd Van Loon verrast met een bekroning voor zijn eerste Raveleijn-boek, meldt Looopings.

29 september '23 (10:34)

Rijk schiet te hulp bij dringende reparatie Aquarium ARTIS

De plannen van ARTIS om het Aquarium ARTIS te verduurzamen en te restaureren kunnen nu eindelijk voltooid worden. Het Rijk stelt 10 miljoen euro beschikbaar om het monument weer in orde te maken. De provincie Noord-Holland draagt 3 miljoen euro bij, meldt provincie Noord-Holland.

28 september '23 (13:25)

Verstoppertje spelen met levensgrote dinosauriërs op Duinrell

Vanaf 30 september tot en met 5 november 2023 zijn er weer gigantisch grote dinosauriërs op Duinrell. Gasten kunnen tijdens hun bezoek aan Duinrell deelnemen aan diverse dino-activiteiten waaronder speuren naar twintig levensgrote én bewegende dinosaurussen.

27 september '23 (11:10)

Eerste vliegles voor geadopteerde gierenkuiken in DierenPark Amersfoort

Het geadopteerde Rüppells gierenkuiken heeft zijn eerste vliegles gehad. Het mannetje is inmiddels vijf maanden oud en slaat zijn vleugels uit. Het kuiken is zorgzaam opgevoed vanaf het moment dat hij uit het ei kroop. “De adoptieouders, een koppel vale gieren, hebben vanaf het begin een verzorgende rol op zich genomen”, vertelt dierverzorger Marc Belt. “Zij hebben het zo goed gedaan, dat het jong is uitgegroeid tot een zelfstandige gier.” Dat meldt DierenPark Amersfoort.

27 september '23 ( 9:03)

Panda Fan Xing verhuist van Ouwehands Dierenpark naar China

Fan Xing, de eerste en tot nu toe enige panda die in Nederland is geboren, verhuist woensdag naar China. Het ruim twee jaar oude dier gaat naar een opvangcentrum in China om daar hopelijk voor nageslacht te zorgen, aldus Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Wu Wen en Xing Ya, de ouders van de jonge panda, blijven nog een aantal jaren in de Rhenense dierentuin wonen, maar gaan op termijn ook terug naar China.

26 september '23 (13:17)

Toverland maakt biertje speciaal voor Halloween

Al enige tijd verkoopt Toverland haar eigen biertje, genaamd Magical Beer. Maar tijdens de Halloweendagen in het attractiepark kunnen bezoekers een nieuwe smaak proberen: de Scary Pumpkin IPA. Toverland meldt dat het blikje ook een blacklight-effect heeft. 

26 september '23 (11:40)

Aap Bokito voor de tweede keer van de kermis verdwenen

De kermisattractie Fun Factory is populair onder de dieven. Het is al de tweede keer dat aap Bokito, het beeld dat op de attractie staat, van de kermis is verdwenen. Ditmaal op de kermis in Weert. Het is aannemelijk dat het beeld is gestolen, meldt 1Limburg.

25 september '23 (11:01)

Oudste olifant van Nederland op 53-jarige leeftijd overleden

Olifant Irma is op de respectabele leeftijd van 53 jaar overleden. Dat laat Diergaarde Blijdorp weten. De olifant is na goed overleg tussen de dierenarts en verzorgers ingeslapen. Het was een moeilijke keuze, zegt Diergaarde. Irma kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen die de afgelopen weken erger werden. Ze was flink wat gewicht verloren en erg in zichzelf gekeerd. Ook miste ze een deel van haar kiezen, wat het moeilijk maakte om te eten. Vanwege gewrichtsproblemen kreeg ze al een tijdje pijnstillers. 

22 september '23 (12:17)

Na NS en ANWB bieden ook NU.nl en AD geen kaartjes meer aan voor Dolfinarium

Mediaorganisatie DPG Media gaat in ieder geval de komende tijd geen kaartjes voor het Dolfinarium in Harderwijk meer aanbieden op haar websites. Dat betekent dat er op websites zoals het AD, NU.nl en Trouw geen tickets voor het park te koop zijn, die vaak ook met korting werden aangeboden. Daarmee volgen zij de NS en ANWB, die al eerder stopten met de kaartverkoop voor het Dolfinarium. Dat meldt dierenrechtenorganisatie Bite Back.