Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Efteling deze zomer weer extra lang geopend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Efteling deze zomer weer extra lang geopend
Tijdens de zomermaanden komt de Efteling nóg meer tot leven. Vanaf 30 juni tot en met 3 september kunnen bezoekers elke dag van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in het Nederlandse attractiepark genieten van alle achtbanen, attracties en sprookjes. Vind volop verkoeling in de waterattracties, geniet van spectaculaire parkshows en bewonder de natuur op haar mooist. Op verschillende locaties komen de Eftelingbewoners de zomer mee vieren. Dit meldt de Efteling. 

Tijdens de zomervakantie is de Efteling elke dag langer open, meestal zelfs tot 22 uur. Bezoekers kunnen verkoeling vinden in de waterattracties – zoals wildwaterbaan Piraña, avontureneiland Archipel of waterachtbaan De Vliegende Hollander – of in de schaduw van het Sprookjesbos.

Vijf pleinen in het park zijn deze zomer bijzondere plekken vol beleving en fantasie:

Ton van de Ven Plein

Op het Ton van de Ven Plein hoor en beleef je de wereld van Droomvlucht. Verspreid over de bloementuin staan romantische zitjes. De perfecte plek om te genieten van de bloemenpracht om je heen. Of neem samen met de elfjes plaats op een schommel van de Elfentroon in het midden van het plein.

Max & Moritz Plein

Wees welkom op het zomerfeest op het Max & Moritz Plein! Bakker Krümel en Frau Schmetterling zijn zoals altijd druk in de weer en spelen deze zomer mee in de nieuwe plaatselijke fanfare Anderberg Musikverein. Let wel op dat Max en Moritz je niet van de sokken rijden in hun vliegmachien…

Fata Morgana Plein

Op het Fata Morgana Plein staan bezoekers oog in oog met de reusachtige Djinn. Deze zes meter grote schatbewaker van de Sultan komt een kijkje nemen buiten de paleismuren van Fata Morgana. Maar wees gerust, bekwame wachters proberen de gigant in bedwang te houden.

Nieuw: Ruigrijk Plein

Op het nieuwe Python Podium, naast Station de Oost in Ruigrijk – het parkdeel met de ruigste achtbanen zoals de Python, Joris en de Draak en Baron 1898 – kom je alles te weten over de snelheid en de zogenaamde ‘G-krachten’ van de rollercoasters. Jong en oud kunnen deelnemen aan allerlei interactieve experimenten.

Nieuw: Zomerstrand

De Speelweide van het attractiepark is omgetoverd tot een Zomerstrand voor de hele familie. Terwijl de jongsten genieten van een zomerse parkshow met Jokie en Jet, of spelen bij het sombrero-springkussen en het zandkasteel, relaxen de ouderen bij de horeca en de Mariachi band op dit nieuwe strand.

De speeltijden van het extra entertainment zijn te raadplegen via de gratis Efteling-app. Tijdens de zomermaanden zijn speciale avondtickets verkrijgbaar. Deze zijn geldig vanaf 18 uur en kosten 27 euro. Kijk op de website van de Efteling voor de exacte openingstijden: efteling.com/openingstijden.

Door: Nationale Recreatiegids

29 november '23 (10:04)

Grafzerk Kate Bush krijgt geen plekje in nieuwe spookbos Efteling

De grafzerk van zangeres Kate Bush keert niet terug in Danse Macabre, het nieuwe 'spookbos' van pretpark De Efteling. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld. Het nieuwe 'griezelgebied' opent de deuren in het najaar van 2024 op de plek waar het oude Spookslot stond. De grafzerk van Kate Bush maakte deel uit van die oude attractie.

28 november '23 (13:00)

Dj-duo Showtek geeft Efteling-componist credit, pretpark tevreden

Dj-duo Showtek gaat overleden Efteling-componist Ruud Bos een vermelding geven als mede-componist van het nummer Shine. Dat laat De Efteling dinsdag weten, nadat er contact is geweest met het management van Showtek. Een muzieklijn in het nieuwe lied van Showtek vertoonde grote overeenkomsten met de muziek van de Efteling-attractie Villa Volta.

28 november '23 ( 9:45)

Dj-duo Showtek beschuldigd van plagiaat om gebruik Eftelingmuziek

Het muziekduo Sjoerd en Wouter Janssen, ook bekend als dj-duo Showtek, kunnen contact met de Efteling verwachten. In het nieuwe nummer van het duo, Shine, komt namelijk een deuntje voor die Eftelingliefhebbers zullen herkennen. Daar zit namelijk een melodie in die erg doet denken aan het themanummer van Villa Volta. Daar hebben de dj’s geen toestemming voor gevraagd, meldt Omroep Brabant.

27 november '23 (11:54)

Inbraak in Sprookjeswonderland: koper van attractie verdwenen

Het winterseizoen van attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen wordt iets later pas opgestart. Daar is op de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dieven hebben de koperen verbindingen met de rails waar de oldtimers op rijden gestolen. De directie vermoedt dat er koperdieven schuldig zijn. Dat meldt NH Nieuws.

27 november '23 ( 9:34)

Vogelgriep op kinderboerderij in Alphen aan den Rijn

Op een kinderboerderij in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn is vrijdag de vogelgriep vastgesteld. De pauwen, kippen, eenden, ganzen en kalkoenen op de locatie aan de Burgemeester Bruins Slotsingel zijn daarom geruimd. De kinderboerderij meldt dat ze zaterdag om onder meer het "verwerken van deze gebeurtenis" dicht is.

24 november '23 (11:23)

ZooParc Overloon trekt meer Duitse bezoekers door samenwerking Tiergarten Kleve

Dit jaar zijn er aanzienlijk meer Duitse toeristen naar ZooParc Overloon gekomen. Dat is mede te wijten aan de samenwerking tussen het dierenpark en het Duitse Tiergarten Kleve (Dierentuin Kleef. Het aantal Duitse bezoekers steeg dit jaar van 20 naar 25 procent van het totaalaantal gasten, meldt ZooParc Overloon.

24 november '23 (11:08)

Hans Klok noemt Efteling-personeel ‘een sekte’

In 2002 trad Hans Klok een seizoen lang op in de Efteling. Daar heeft hij naar eigen zeggen geen geweldige herinneringen aan overgehouden. Vooral aan de medewerkers. Dat zijn volgens hem fanatieke types en noemt ze ‘een sekte’. Dat meldt Media Courant.

22 november '23 (15:22)

DierenPark Amersfoort verwelkomt nieuwe dieren: ‘Bij deze soort zijn vrouwtjes de baas’

DierenPark Amersfoort verwelkomt vijf nieuwe dieren in het park. Daar zijn vijf rode-vari’s aangekomen. Met de komst van de diertjes is er een nieuwe soort in de dierentuin te zien. Dierverzorger Richard van Sluis zegt dat het goed gaat met de dieren, meldt DierenPark Amersfoort.

21 november '23 (10:44)

Dierentuin Wildlands in Emmen leed verlies in 2022

Wildlands in Emmen heeft in 2022 een klein verlies geleden van zo’n 670.000 euro. Dat komt naar voren in de jaarrekening van het dierenpark. Het is een dompertje voor Wildlands. Het lukte ze in 2021 namelijk voor het eerst in vier jaar om winst te maken. Dat meldt RTV Drenthe.

21 november '23 ( 8:46)

Dwayne 'The Rock' Johnson krijgt drie extra wassen beelden, waaronder in Amsterdam

Madame Tussauds komt wereldwijd met nog eens drie wassen beelden van Dwayne 'The Rock' Johnson, waaronder in Amsterdam. Dat schrijft de 51-jarige Amerikaanse acteur op X. Daarmee zijn er nu wereldwijd in totaal negen beelden van de acteur te zien in Madame Tussauds-musea.