Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de tien leukste buitenzwembaden voor een warme dag in Nederland!

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 14 min
Dit zijn de twaalf leukste buitenzwembaden voor een warme dag in Nederland!
De temperaturen lopen op. Je kijkt inmiddels meer naar buiten dan naar je computerscherm. Het is de uren aftellen voordat je weer naar buiten kan om te genieten van het weer. En wat kan je met zomerse temperaturen nou beter doen dan lekker te gaan zwemmen? We snappen het helemaal. Daarom hebben we de tien leukste buitenbaden op een rijtje gezet. Dit zijn de lekkerste plekjes om te zwemmen of ontspannen met een drankje in de zon te gaan liggen! 

1. Openluchtbad Boschbad (Apeldoorn)

We beginnen meteen groots. Want het Boschbad in Apeldoorn is het grootste openluchtzwembad in Nederland. Je hebt er talloze glijbanen en meer dan genoeg ruimte om rond te spetteren. Het bad is zeer kindvriendelijk door de vele ondiepe delen. Wie liever een boekje leest aan de waterkant heeft ook meer dan genoeg ruimte. Het bad is omringd door een mooi bos dus ook genoeg plek om even de schaduw op te zoeken. En voor wie klaar is met het spetteren is er ook een minigolfbaan. 

2. Waterspeelpark Splesj (Hoeven)

De avontuurlijke waterliefhebber kan het beste afreizen naar Noord-Brabant. Vlakbij Breda ligt namelijk waterspeelpark Splesj. Dit buitenbad staat bekend om zijn vele waterattracties en -evenementen. Je kan hier gierende snelheden behalen op een van de maar liefst 7 super snelle waterglijbanen. Ook heeft het park het grootste spray-park van Europa! 

3. Bosbad Leersum (Leersum)

Verscholen in de Utrechtse bossen ligt Bosbad Leersum. Het bad is aangelegd in een oude zandafgraving en heeft drie brede bassins van verschillende diepten. Zo is er een kleuterbad met waterspuitfiguren. Ook is er een halfdiep speelbad met een brede glijbaan. Voor de sportieve zwemmer is er het wedstrijdbad met duikplanken. Voor ieder wat wils dus! 

4. Heuveltjesbosbad Balkbrug (Balkbrug)

Ook Overijssel heeft een paar heerlijke plekken waar je buiten kunt badderen. Een daarvan is het Heuveltjesbosbad in Balkbrug. De perfecte plaats om te zwemmen met het gezin. Voor de kinders is er een groot bad met een brede familieglijbaan. De ouders kunnen vanaf het grote terras de boel scherp in de gaten houden terwijl er genoten wordt van een hapje en drankje. Win-win. 

5. Zwembad Stelleplas (Heinkenszand)

Voor wie in de buurt van Zeeland is, is het zwembad Stelleplas een mooie plek om af te koelen. De grote paarse glijbaan is het herkenningspunt van het bad. Er zijn drie verschillende baden van verschillende diepten en een pierebadje. Ernaast zijn ook sporthallen gevestigd en je kan er ook kinderfeestjes geven. Een mooie plek voor de kleinsten van het gezin dus. 

6. Bosbad Noord-Sleen (Noord-Sleen)

Drenthe is vol met mooie stille plekjes en natuurschoon. Het Bosbad in Noord-Sleen is er daar een van. Het bad ligt in de bossen vlakbij Coevorden. Een rustig plekje waar je lekker kan ontspannen. Het is er lekker beschut en op een warme dag zijn er genoeg plekken waar je in de schaduw kunt afkoelen. Verder afkoelen kan in het openluchtzwembad. Er is een glijbaan van 32 meter en een kiosk waar versnaperingen gehaald kunnen worden. Lekker genieten! 

7. Zwembad De Waterdam (Volendam)

Het buitenbad van Volendam is voor zijn categorie vrij groot. Zo heeft De Waterdam een 50-meterbad en een groot familiebad. Het recreatiebad heeft een glijbaan en twee ondiepe kleuterbaden. Ook is er een springkuil met twee duikplanken van één en drie meter hoog. Daarnaast kan je vanaf het buitenbad ook naar het binnenbad zwemmen. Je kan zo makkelijk verkassen mocht het weer omslaan. 

8. Laco Bosbad (Appelscha)

In de mooie bossen bij Appelscha kan je ook letter spartelen. In het Laco Bosbad vind je veel van het standaard vermaak. Zo is er een familieglijbaan, zijn er duikplanken en fonteinen en in het ondiepe gedeelte is er voor de kleintjes een watertoestel. Op het gras is er speeltuin en trampolines. Wat het bad echter de moeite waard maakt, is de omgeving. De bossen bij Appelscha zijn een uitzonderlijk stukje natuurschoon wat de zwembeleving in het Laco Bosbad wat extra flair geeft. 

9. Aqua Mundo (Zeewolde)

Als je het hebt over een zwemparadijs, heb je het over het Aqua Mundo van Center Parcs. Op het park de Eemhof kan je niet alleen genieten van een heerlijke vakantie, maar er is ook veel vermaak in het zwemparadijs. Er zijn hier glijbanen, een topper van een wildwaterbaan, een golfslagbad, er is eigenlijk teveel om op te noemen. Ook voor de peuters is hier genoeg te doen, er zijn speciale zwembadjes voor de allerkleinsten. En je hoeft geen huisje te boeken om er te komen badderen, er is ook losse toegang mogelijk.

10. Tikibad Duinrell (Wassenaar)

Tja, hij kon natuurlijk niet ontbreken. Een van de bekendste zwemparken van Nederland: het Tikibad van Duinrell. Het is het grootste binnenbad van Nederland, maar het heeft ook een groot buitenbad. Je raakt makkelijk verdwaald tussen de 20 glijbanen die het park rijk is. Vijf daarvan staan buiten, waaronder de Quattro Run waar je met z’n vieren tegelijk vanaf kan. In zo'n groot bad is er voor dagen vermaak. Je kan het daarom ook prima combineren met een verblijf op de nabijgelegen camping. 

Door: Nationale Recreatiegids

29 september '23 (13:25)

De engste pretparken waar je kunt griezelen tijdens Halloween

Autumn is here: de dagen worden korter en de bladeren aan de bomen beginnen alweer te verkleuren. Maar naast koude vingers en paddenstoelen is er van alles te doen in het najaar. Het is ook de aanloop naar een vanuit Amerika overgewaaide feestdag: Halloween. Tegenwoordig heeft het zijn wortels ook in Nederland uit laten groeien. Veel pretparken worden in oktober omgetoverd voor deze spannende en huiveringwekkende viering. Daarom duiken wij in dit artikel in de mysterieuze wereld van Halloween-evenementen. 

29 september '23 (10:56)

Paul van Loon krijgt oorkonde tijdens presentatie nieuw Raveleijn-boek in Efteling

Woensdagmiddag was kinderboekenschrijver Paul van Loon in de Efteling. Daar ging hij zijn nieuwste boek over Raveleijn presenteren: Het Bloed van de Draak. Tijdens de presentatie werd Van Loon verrast met een bekroning voor zijn eerste Raveleijn-boek, meldt Looopings.

29 september '23 (10:34)

Rijk schiet te hulp bij dringende reparatie Aquarium ARTIS

De plannen van ARTIS om het Aquarium ARTIS te verduurzamen en te restaureren kunnen nu eindelijk voltooid worden. Het Rijk stelt 10 miljoen euro beschikbaar om het monument weer in orde te maken. De provincie Noord-Holland draagt 3 miljoen euro bij, meldt provincie Noord-Holland.

28 september '23 (13:25)

Verstoppertje spelen met levensgrote dinosauriërs op Duinrell

Vanaf 30 september tot en met 5 november 2023 zijn er weer gigantisch grote dinosauriërs op Duinrell. Gasten kunnen tijdens hun bezoek aan Duinrell deelnemen aan diverse dino-activiteiten waaronder speuren naar twintig levensgrote én bewegende dinosaurussen.

27 september '23 (11:10)

Eerste vliegles voor geadopteerde gierenkuiken in DierenPark Amersfoort

Het geadopteerde Rüppells gierenkuiken heeft zijn eerste vliegles gehad. Het mannetje is inmiddels vijf maanden oud en slaat zijn vleugels uit. Het kuiken is zorgzaam opgevoed vanaf het moment dat hij uit het ei kroop. “De adoptieouders, een koppel vale gieren, hebben vanaf het begin een verzorgende rol op zich genomen”, vertelt dierverzorger Marc Belt. “Zij hebben het zo goed gedaan, dat het jong is uitgegroeid tot een zelfstandige gier.” Dat meldt DierenPark Amersfoort.

27 september '23 ( 9:03)

Panda Fan Xing verhuist van Ouwehands Dierenpark naar China

Fan Xing, de eerste en tot nu toe enige panda die in Nederland is geboren, verhuist woensdag naar China. Het ruim twee jaar oude dier gaat naar een opvangcentrum in China om daar hopelijk voor nageslacht te zorgen, aldus Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Wu Wen en Xing Ya, de ouders van de jonge panda, blijven nog een aantal jaren in de Rhenense dierentuin wonen, maar gaan op termijn ook terug naar China.

26 september '23 (13:17)

Toverland maakt biertje speciaal voor Halloween

Al enige tijd verkoopt Toverland haar eigen biertje, genaamd Magical Beer. Maar tijdens de Halloweendagen in het attractiepark kunnen bezoekers een nieuwe smaak proberen: de Scary Pumpkin IPA. Toverland meldt dat het blikje ook een blacklight-effect heeft. 

26 september '23 (11:40)

Aap Bokito voor de tweede keer van de kermis verdwenen

De kermisattractie Fun Factory is populair onder de dieven. Het is al de tweede keer dat aap Bokito, het beeld dat op de attractie staat, van de kermis is verdwenen. Ditmaal op de kermis in Weert. Het is aannemelijk dat het beeld is gestolen, meldt 1Limburg.

25 september '23 (11:01)

Oudste olifant van Nederland op 53-jarige leeftijd overleden

Olifant Irma is op de respectabele leeftijd van 53 jaar overleden. Dat laat Diergaarde Blijdorp weten. De olifant is na goed overleg tussen de dierenarts en verzorgers ingeslapen. Het was een moeilijke keuze, zegt Diergaarde. Irma kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen die de afgelopen weken erger werden. Ze was flink wat gewicht verloren en erg in zichzelf gekeerd. Ook miste ze een deel van haar kiezen, wat het moeilijk maakte om te eten. Vanwege gewrichtsproblemen kreeg ze al een tijdje pijnstillers. 

22 september '23 (12:17)

Na NS en ANWB bieden ook NU.nl en AD geen kaartjes meer aan voor Dolfinarium

Mediaorganisatie DPG Media gaat in ieder geval de komende tijd geen kaartjes voor het Dolfinarium in Harderwijk meer aanbieden op haar websites. Dat betekent dat er op websites zoals het AD, NU.nl en Trouw geen tickets voor het park te koop zijn, die vaak ook met korting werden aangeboden. Daarmee volgen zij de NS en ANWB, die al eerder stopten met de kaartverkoop voor het Dolfinarium. Dat meldt dierenrechtenorganisatie Bite Back.