Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de tien leukste buitenzwembaden voor een warme dag in Nederland!

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 14 min
location_on [xx]km
Dit zijn de twaalf leukste buitenzwembaden voor een warme dag in Nederland!
De temperaturen lopen op. Je kijkt inmiddels meer naar buiten dan naar je computerscherm. Het is de uren aftellen voordat je weer naar buiten kan om te genieten van het weer. En wat kan je met zomerse temperaturen nou beter doen dan lekker te gaan zwemmen? We snappen het helemaal. Daarom hebben we de tien leukste buitenbaden op een rijtje gezet. Dit zijn de lekkerste plekjes om te zwemmen of ontspannen met een drankje in de zon te gaan liggen! 

1. Openluchtbad Boschbad (Apeldoorn)

We beginnen meteen groots. Want het Boschbad in Apeldoorn is het grootste openluchtzwembad in Nederland. Je hebt er talloze glijbanen en meer dan genoeg ruimte om rond te spetteren. Het bad is zeer kindvriendelijk door de vele ondiepe delen. Wie liever een boekje leest aan de waterkant heeft ook meer dan genoeg ruimte. Het bad is omringd door een mooi bos dus ook genoeg plek om even de schaduw op te zoeken. En voor wie klaar is met het spetteren is er ook een minigolfbaan. 

2. Waterspeelpark Splesj (Hoeven)

De avontuurlijke waterliefhebber kan het beste afreizen naar Noord-Brabant. Vlakbij Breda ligt namelijk waterspeelpark Splesj. Dit buitenbad staat bekend om zijn vele waterattracties en -evenementen. Je kan hier gierende snelheden behalen op een van de maar liefst 7 super snelle waterglijbanen. Ook heeft het park het grootste spray-park van Europa! 

3. Bosbad Leersum (Leersum)

Verscholen in de Utrechtse bossen ligt Bosbad Leersum. Het bad is aangelegd in een oude zandafgraving en heeft drie brede bassins van verschillende diepten. Zo is er een kleuterbad met waterspuitfiguren. Ook is er een halfdiep speelbad met een brede glijbaan. Voor de sportieve zwemmer is er het wedstrijdbad met duikplanken. Voor ieder wat wils dus! 

4. Heuveltjesbosbad Balkbrug (Balkbrug)

Ook Overijssel heeft een paar heerlijke plekken waar je buiten kunt badderen. Een daarvan is het Heuveltjesbosbad in Balkbrug. De perfecte plaats om te zwemmen met het gezin. Voor de kinders is er een groot bad met een brede familieglijbaan. De ouders kunnen vanaf het grote terras de boel scherp in de gaten houden terwijl er genoten wordt van een hapje en drankje. Win-win. 

5. Zwembad Stelleplas (Heinkenszand)

Voor wie in de buurt van Zeeland is, is het zwembad Stelleplas een mooie plek om af te koelen. De grote paarse glijbaan is het herkenningspunt van het bad. Er zijn drie verschillende baden van verschillende diepten en een pierebadje. Ernaast zijn ook sporthallen gevestigd en je kan er ook kinderfeestjes geven. Een mooie plek voor de kleinsten van het gezin dus. 

6. Bosbad Noord-Sleen (Noord-Sleen)

Drenthe is vol met mooie stille plekjes en natuurschoon. Het Bosbad in Noord-Sleen is er daar een van. Het bad ligt in de bossen vlakbij Coevorden. Een rustig plekje waar je lekker kan ontspannen. Het is er lekker beschut en op een warme dag zijn er genoeg plekken waar je in de schaduw kunt afkoelen. Verder afkoelen kan in het openluchtzwembad. Er is een glijbaan van 32 meter en een kiosk waar versnaperingen gehaald kunnen worden. Lekker genieten! 

7. Zwembad De Waterdam (Volendam)

Het buitenbad van Volendam is voor zijn categorie vrij groot. Zo heeft De Waterdam een 50-meterbad en een groot familiebad. Het recreatiebad heeft een glijbaan en twee ondiepe kleuterbaden. Ook is er een springkuil met twee duikplanken van één en drie meter hoog. Daarnaast kan je vanaf het buitenbad ook naar het binnenbad zwemmen. Je kan zo makkelijk verkassen mocht het weer omslaan. 

8. Laco Bosbad (Appelscha)

In de mooie bossen bij Appelscha kan je ook letter spartelen. In het Laco Bosbad vind je veel van het standaard vermaak. Zo is er een familieglijbaan, zijn er duikplanken en fonteinen en in het ondiepe gedeelte is er voor de kleintjes een watertoestel. Op het gras is er speeltuin en trampolines. Wat het bad echter de moeite waard maakt, is de omgeving. De bossen bij Appelscha zijn een uitzonderlijk stukje natuurschoon wat de zwembeleving in het Laco Bosbad wat extra flair geeft. 

9. Aqua Mundo (Zeewolde)

Als je het hebt over een zwemparadijs, heb je het over het Aqua Mundo van Center Parcs. Op het park de Eemhof kan je niet alleen genieten van een heerlijke vakantie, maar er is ook veel vermaak in het zwemparadijs. Er zijn hier glijbanen, een topper van een wildwaterbaan, een golfslagbad, er is eigenlijk teveel om op te noemen. Ook voor de peuters is hier genoeg te doen, er zijn speciale zwembadjes voor de allerkleinsten. En je hoeft geen huisje te boeken om er te komen badderen, er is ook losse toegang mogelijk.

10. Tikibad Duinrell (Wassenaar)

Tja, hij kon natuurlijk niet ontbreken. Een van de bekendste zwemparken van Nederland: het Tikibad van Duinrell. Het is het grootste binnenbad van Nederland, maar het heeft ook een groot buitenbad. Je raakt makkelijk verdwaald tussen de 20 glijbanen die het park rijk is. Vijf daarvan staan buiten, waaronder de Quattro Run waar je met z’n vieren tegelijk vanaf kan. In zo'n groot bad is er voor dagen vermaak. Je kan het daarom ook prima combineren met een verblijf op de nabijgelegen camping. 

Door: Nationale Recreatiegids

28 maart '24 (12:17)

AquaZoo vermoedt dat alle ontsnapte wasberen buiten de dierentuin zijn

Een van de negen ontsnapte wasberen uit AquaZoo in Leeuwarden is met een infraroodcamera gespot in een boom buiten het park. Het vermoeden is dat alle wasberen zich inmiddels niet meer binnen de hekken van de dierentuin bevinden. Directeur Jeroen Loomeijer stelt dat ze de beestjes anders wel hadden gezien. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

28 maart '24 (11:58)

Cheetawelpjes Beekse Bergen voor het eerst in buitenverblijf

De cheetawelpjes die twee maanden geleden zijn geboren, zijn voor het eerst te zien in het buitenverblijf van Safaripark Beekse Bergen. Hun moeder, cheeta Daria, is in oktober van Frankrijk naar Nederland gekomen in het kader van het Europese managementprogramma waar het safaripark coördinator van is. Na een dracht van drie maanden, kwamen de twee cheetawelpjes onlangs ter wereld. Dit meldt Beekse Bergen. 

28 maart '24 ( 8:45)

Last van vervelende ouders? Stuur ze op 1 april naar Duinrell

De lolbroeken in Duinrell hebben weer een ludieke actie bedacht voor 1 april. Waar ouders vorig jaar ‘verplicht’ een masker op moesten zetten in het attractiepark, kunnen kinderen hun ouders dit jaar naar een speciale plek op het park brengen om even van hun gezeur af te zijn. Die speciale ruimte vind je in binnenspeeltuin Rick’s Fun Factory, meldt Looopings.

27 maart '24 (12:58)

‘Pasen en pretparken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden’

Met Pasen begint traditioneel het seizoen van de attractieparken, ondanks dat steeds meer parken ook in de winter open zijn. Veel parken introduceren de komende tijd nieuwe attracties, entertainment of andere verbetering, wat consumenten een reden geeft om het park (opnieuw) te bezoeken. Er zijn volgens Breda University of Applied Sciences (BUas) een paar opvallende trends.

27 maart '24 (10:12)

Dierentuin Leeuwarden verliest elf wasberen, jacht geopend

Prison Break krijgt een vervolgseizoen, maar dan in Leeuwarden. Daar zijn namelijk elf wasberen uit de AquaZoo ontsnapt. Recent kwam een groep van twaalf wasberen naar de dierentuin. Op één na zijn ze allemaal ontsnapt. De dieren wisten het dierenpark te ontvluchten door een gat te graven en gaas los te maken, meldt NOS. Inmiddels zijn er nog negen wasberen voortvluchtig.

26 maart '24 (11:41)

Aanbouw vakantiepark Brabantse Wal van start

In Bergen op Zoom wordt momenteel de eerste fase van de aanbouw van een nieuw vakantiepark, Brabantse Wal, gestart. Het vakantiepark moet over negen maanden klaar zijn. Ontwikkelaar Klaas Odink stelt dat het park mensen ‘dichter bij de natuur moet brengen’. Om een huisje op het park te kopen heb je wel op zijn minst 3 ton nodig. Dat meldt Zuidwest Update.

26 maart '24 (11:12)

Toverland omgetoverd tot grootste Escape Experience in Europa

Mensen die op 12 en 13 april naar Toverland zullen ooggetuige zijn van de grootste Escape Experience van Europa. Wanneer de deuren van het pretpark sluiten verplaatsen bezoekers zich in de rol van beveiliger en moeten zij het 20 hectare grote attractiepark bewaken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Toverland, meldt Hallo Horst aan de Maas.

25 maart '24 (12:16)

Bezoekersloyaliteit lager bij attractieparken dan dierentuinen

Bezoekers van dierentuinen zijn loyaler aan hun dierentuin dan pretparkbezoekers. Uit de Nationale Benchmark Attractiepark en Dierentuinen, een onderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders, blijkt dat attractieparken lager scoren op loyaliteit dan dierentuinen. In de top acht staat slechts één attractiepark, de Efteling. De andere zeven organisaties zijn dierentuinen. Aquaria scoren het laagst op loyaliteit.

25 maart '24 (11:28)

Dit is de nieuwe directeur van de Efteling

De vacature voor parkdirecteur in de Efteling is vervuld. Willem Roskam, momenteel directeur Technologie & Operations bij NPO. Nu kiest hij ervoor om zijn carriere voort te zetten in het pretpark in Kaatsheuvel. Vanaf 3 juni gaat Roskam zich buigen over technologie en innovatie bij de Efteling, meldt Looopings.

22 maart '24 (14:05)

In welke parken is binnenkort weer pret te beleven?

Traditiegetrouw betekent de start van de lenteseizoen ook de start van het pretparkseizoen. Ondanks dat veel pretparken tegenwoordig ook in de wintermaanden de deuren open houden – wel is waar vaak gepaard met minder geopende attracties – zijn er ook nog parken die alleen ‘in het seizoen’ open zijn. Maar waar kun je wanneer terecht? Wij zochten het uit, zodat jij het niet meer hoeft te doen!