Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de tien leukste buitenzwembaden voor een warme dag in Nederland!

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 14 min
location_on [xx]km
Dit zijn de twaalf leukste buitenzwembaden voor een warme dag in Nederland!
De temperaturen lopen op. Je kijkt inmiddels meer naar buiten dan naar je computerscherm. Het is de uren aftellen voordat je weer naar buiten kan om te genieten van het weer. En wat kan je met zomerse temperaturen nou beter doen dan lekker te gaan zwemmen? We snappen het helemaal. Daarom hebben we de tien leukste buitenbaden op een rijtje gezet. Dit zijn de lekkerste plekjes om te zwemmen of ontspannen met een drankje in de zon te gaan liggen! 

1. Openluchtbad Boschbad (Apeldoorn)

We beginnen meteen groots. Want het Boschbad in Apeldoorn is het grootste openluchtzwembad in Nederland. Je hebt er talloze glijbanen en meer dan genoeg ruimte om rond te spetteren. Het bad is zeer kindvriendelijk door de vele ondiepe delen. Wie liever een boekje leest aan de waterkant heeft ook meer dan genoeg ruimte. Het bad is omringd door een mooi bos dus ook genoeg plek om even de schaduw op te zoeken. En voor wie klaar is met het spetteren is er ook een minigolfbaan. 

2. Waterspeelpark Splesj (Hoeven)

De avontuurlijke waterliefhebber kan het beste afreizen naar Noord-Brabant. Vlakbij Breda ligt namelijk waterspeelpark Splesj. Dit buitenbad staat bekend om zijn vele waterattracties en -evenementen. Je kan hier gierende snelheden behalen op een van de maar liefst 7 super snelle waterglijbanen. Ook heeft het park het grootste spray-park van Europa! 

3. Bosbad Leersum (Leersum)

Verscholen in de Utrechtse bossen ligt Bosbad Leersum. Het bad is aangelegd in een oude zandafgraving en heeft drie brede bassins van verschillende diepten. Zo is er een kleuterbad met waterspuitfiguren. Ook is er een halfdiep speelbad met een brede glijbaan. Voor de sportieve zwemmer is er het wedstrijdbad met duikplanken. Voor ieder wat wils dus! 

4. Heuveltjesbosbad Balkbrug (Balkbrug)

Ook Overijssel heeft een paar heerlijke plekken waar je buiten kunt badderen. Een daarvan is het Heuveltjesbosbad in Balkbrug. De perfecte plaats om te zwemmen met het gezin. Voor de kinders is er een groot bad met een brede familieglijbaan. De ouders kunnen vanaf het grote terras de boel scherp in de gaten houden terwijl er genoten wordt van een hapje en drankje. Win-win. 

5. Zwembad Stelleplas (Heinkenszand)

Voor wie in de buurt van Zeeland is, is het zwembad Stelleplas een mooie plek om af te koelen. De grote paarse glijbaan is het herkenningspunt van het bad. Er zijn drie verschillende baden van verschillende diepten en een pierebadje. Ernaast zijn ook sporthallen gevestigd en je kan er ook kinderfeestjes geven. Een mooie plek voor de kleinsten van het gezin dus. 

6. Bosbad Noord-Sleen (Noord-Sleen)

Drenthe is vol met mooie stille plekjes en natuurschoon. Het Bosbad in Noord-Sleen is er daar een van. Het bad ligt in de bossen vlakbij Coevorden. Een rustig plekje waar je lekker kan ontspannen. Het is er lekker beschut en op een warme dag zijn er genoeg plekken waar je in de schaduw kunt afkoelen. Verder afkoelen kan in het openluchtzwembad. Er is een glijbaan van 32 meter en een kiosk waar versnaperingen gehaald kunnen worden. Lekker genieten! 

7. Zwembad De Waterdam (Volendam)

Het buitenbad van Volendam is voor zijn categorie vrij groot. Zo heeft De Waterdam een 50-meterbad en een groot familiebad. Het recreatiebad heeft een glijbaan en twee ondiepe kleuterbaden. Ook is er een springkuil met twee duikplanken van één en drie meter hoog. Daarnaast kan je vanaf het buitenbad ook naar het binnenbad zwemmen. Je kan zo makkelijk verkassen mocht het weer omslaan. 

8. Laco Bosbad (Appelscha)

In de mooie bossen bij Appelscha kan je ook letter spartelen. In het Laco Bosbad vind je veel van het standaard vermaak. Zo is er een familieglijbaan, zijn er duikplanken en fonteinen en in het ondiepe gedeelte is er voor de kleintjes een watertoestel. Op het gras is er speeltuin en trampolines. Wat het bad echter de moeite waard maakt, is de omgeving. De bossen bij Appelscha zijn een uitzonderlijk stukje natuurschoon wat de zwembeleving in het Laco Bosbad wat extra flair geeft. 

9. Aqua Mundo (Zeewolde)

Als je het hebt over een zwemparadijs, heb je het over het Aqua Mundo van Center Parcs. Op het park de Eemhof kan je niet alleen genieten van een heerlijke vakantie, maar er is ook veel vermaak in het zwemparadijs. Er zijn hier glijbanen, een topper van een wildwaterbaan, een golfslagbad, er is eigenlijk teveel om op te noemen. Ook voor de peuters is hier genoeg te doen, er zijn speciale zwembadjes voor de allerkleinsten. En je hoeft geen huisje te boeken om er te komen badderen, er is ook losse toegang mogelijk.

10. Tikibad Duinrell (Wassenaar)

Tja, hij kon natuurlijk niet ontbreken. Een van de bekendste zwemparken van Nederland: het Tikibad van Duinrell. Het is het grootste binnenbad van Nederland, maar het heeft ook een groot buitenbad. Je raakt makkelijk verdwaald tussen de 20 glijbanen die het park rijk is. Vijf daarvan staan buiten, waaronder de Quattro Run waar je met z’n vieren tegelijk vanaf kan. In zo'n groot bad is er voor dagen vermaak. Je kan het daarom ook prima combineren met een verblijf op de nabijgelegen camping. 

Door: Nationale Recreatiegids

29 november '23 (10:04)

Grafzerk Kate Bush krijgt geen plekje in nieuwe spookbos Efteling

De grafzerk van zangeres Kate Bush keert niet terug in Danse Macabre, het nieuwe 'spookbos' van pretpark De Efteling. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld. Het nieuwe 'griezelgebied' opent de deuren in het najaar van 2024 op de plek waar het oude Spookslot stond. De grafzerk van Kate Bush maakte deel uit van die oude attractie.

28 november '23 (13:00)

Dj-duo Showtek geeft Efteling-componist credit, pretpark tevreden

Dj-duo Showtek gaat overleden Efteling-componist Ruud Bos een vermelding geven als mede-componist van het nummer Shine. Dat laat De Efteling dinsdag weten, nadat er contact is geweest met het management van Showtek. Een muzieklijn in het nieuwe lied van Showtek vertoonde grote overeenkomsten met de muziek van de Efteling-attractie Villa Volta.

28 november '23 ( 9:45)

Dj-duo Showtek beschuldigd van plagiaat om gebruik Eftelingmuziek

Het muziekduo Sjoerd en Wouter Janssen, ook bekend als dj-duo Showtek, kunnen contact met de Efteling verwachten. In het nieuwe nummer van het duo, Shine, komt namelijk een deuntje voor die Eftelingliefhebbers zullen herkennen. Daar zit namelijk een melodie in die erg doet denken aan het themanummer van Villa Volta. Daar hebben de dj’s geen toestemming voor gevraagd, meldt Omroep Brabant.

27 november '23 (11:54)

Inbraak in Sprookjeswonderland: koper van attractie verdwenen

Het winterseizoen van attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen wordt iets later pas opgestart. Daar is op de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dieven hebben de koperen verbindingen met de rails waar de oldtimers op rijden gestolen. De directie vermoedt dat er koperdieven schuldig zijn. Dat meldt NH Nieuws.

27 november '23 ( 9:34)

Vogelgriep op kinderboerderij in Alphen aan den Rijn

Op een kinderboerderij in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn is vrijdag de vogelgriep vastgesteld. De pauwen, kippen, eenden, ganzen en kalkoenen op de locatie aan de Burgemeester Bruins Slotsingel zijn daarom geruimd. De kinderboerderij meldt dat ze zaterdag om onder meer het "verwerken van deze gebeurtenis" dicht is.

24 november '23 (11:23)

ZooParc Overloon trekt meer Duitse bezoekers door samenwerking Tiergarten Kleve

Dit jaar zijn er aanzienlijk meer Duitse toeristen naar ZooParc Overloon gekomen. Dat is mede te wijten aan de samenwerking tussen het dierenpark en het Duitse Tiergarten Kleve (Dierentuin Kleef. Het aantal Duitse bezoekers steeg dit jaar van 20 naar 25 procent van het totaalaantal gasten, meldt ZooParc Overloon.

24 november '23 (11:08)

Hans Klok noemt Efteling-personeel ‘een sekte’

In 2002 trad Hans Klok een seizoen lang op in de Efteling. Daar heeft hij naar eigen zeggen geen geweldige herinneringen aan overgehouden. Vooral aan de medewerkers. Dat zijn volgens hem fanatieke types en noemt ze ‘een sekte’. Dat meldt Media Courant.

22 november '23 (15:22)

DierenPark Amersfoort verwelkomt nieuwe dieren: ‘Bij deze soort zijn vrouwtjes de baas’

DierenPark Amersfoort verwelkomt vijf nieuwe dieren in het park. Daar zijn vijf rode-vari’s aangekomen. Met de komst van de diertjes is er een nieuwe soort in de dierentuin te zien. Dierverzorger Richard van Sluis zegt dat het goed gaat met de dieren, meldt DierenPark Amersfoort.

21 november '23 (10:44)

Dierentuin Wildlands in Emmen leed verlies in 2022

Wildlands in Emmen heeft in 2022 een klein verlies geleden van zo’n 670.000 euro. Dat komt naar voren in de jaarrekening van het dierenpark. Het is een dompertje voor Wildlands. Het lukte ze in 2021 namelijk voor het eerst in vier jaar om winst te maken. Dat meldt RTV Drenthe.

21 november '23 ( 8:46)

Dwayne 'The Rock' Johnson krijgt drie extra wassen beelden, waaronder in Amsterdam

Madame Tussauds komt wereldwijd met nog eens drie wassen beelden van Dwayne 'The Rock' Johnson, waaronder in Amsterdam. Dat schrijft de 51-jarige Amerikaanse acteur op X. Daarmee zijn er nu wereldwijd in totaal negen beelden van de acteur te zien in Madame Tussauds-musea.