Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de tien leukste buitenzwembaden voor een warme dag in Nederland!

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 14 min
location_on [xx]km
Dit zijn de twaalf leukste buitenzwembaden voor een warme dag in Nederland!
De temperaturen lopen op. Je kijkt inmiddels meer naar buiten dan naar je computerscherm. Het is de uren aftellen voordat je weer naar buiten kan om te genieten van het weer. En wat kan je met zomerse temperaturen nou beter doen dan lekker te gaan zwemmen? We snappen het helemaal. Daarom hebben we de tien leukste buitenbaden op een rijtje gezet. Dit zijn de lekkerste plekjes om te zwemmen of ontspannen met een drankje in de zon te gaan liggen! 

1. Openluchtbad Boschbad (Apeldoorn)

We beginnen meteen groots. Want het Boschbad in Apeldoorn is het grootste openluchtzwembad in Nederland. Je hebt er talloze glijbanen en meer dan genoeg ruimte om rond te spetteren. Het bad is zeer kindvriendelijk door de vele ondiepe delen. Wie liever een boekje leest aan de waterkant heeft ook meer dan genoeg ruimte. Het bad is omringd door een mooi bos dus ook genoeg plek om even de schaduw op te zoeken. En voor wie klaar is met het spetteren is er ook een minigolfbaan. 

2. Waterspeelpark Splesj (Hoeven)

De avontuurlijke waterliefhebber kan het beste afreizen naar Noord-Brabant. Vlakbij Breda ligt namelijk waterspeelpark Splesj. Dit buitenbad staat bekend om zijn vele waterattracties en -evenementen. Je kan hier gierende snelheden behalen op een van de maar liefst 7 super snelle waterglijbanen. Ook heeft het park het grootste spray-park van Europa! 

3. Bosbad Leersum (Leersum)

Verscholen in de Utrechtse bossen ligt Bosbad Leersum. Het bad is aangelegd in een oude zandafgraving en heeft drie brede bassins van verschillende diepten. Zo is er een kleuterbad met waterspuitfiguren. Ook is er een halfdiep speelbad met een brede glijbaan. Voor de sportieve zwemmer is er het wedstrijdbad met duikplanken. Voor ieder wat wils dus! 

4. Heuveltjesbosbad Balkbrug (Balkbrug)

Ook Overijssel heeft een paar heerlijke plekken waar je buiten kunt badderen. Een daarvan is het Heuveltjesbosbad in Balkbrug. De perfecte plaats om te zwemmen met het gezin. Voor de kinders is er een groot bad met een brede familieglijbaan. De ouders kunnen vanaf het grote terras de boel scherp in de gaten houden terwijl er genoten wordt van een hapje en drankje. Win-win. 

5. Zwembad Stelleplas (Heinkenszand)

Voor wie in de buurt van Zeeland is, is het zwembad Stelleplas een mooie plek om af te koelen. De grote paarse glijbaan is het herkenningspunt van het bad. Er zijn drie verschillende baden van verschillende diepten en een pierebadje. Ernaast zijn ook sporthallen gevestigd en je kan er ook kinderfeestjes geven. Een mooie plek voor de kleinsten van het gezin dus. 

6. Bosbad Noord-Sleen (Noord-Sleen)

Drenthe is vol met mooie stille plekjes en natuurschoon. Het Bosbad in Noord-Sleen is er daar een van. Het bad ligt in de bossen vlakbij Coevorden. Een rustig plekje waar je lekker kan ontspannen. Het is er lekker beschut en op een warme dag zijn er genoeg plekken waar je in de schaduw kunt afkoelen. Verder afkoelen kan in het openluchtzwembad. Er is een glijbaan van 32 meter en een kiosk waar versnaperingen gehaald kunnen worden. Lekker genieten! 

7. Zwembad De Waterdam (Volendam)

Het buitenbad van Volendam is voor zijn categorie vrij groot. Zo heeft De Waterdam een 50-meterbad en een groot familiebad. Het recreatiebad heeft een glijbaan en twee ondiepe kleuterbaden. Ook is er een springkuil met twee duikplanken van één en drie meter hoog. Daarnaast kan je vanaf het buitenbad ook naar het binnenbad zwemmen. Je kan zo makkelijk verkassen mocht het weer omslaan. 

8. Laco Bosbad (Appelscha)

In de mooie bossen bij Appelscha kan je ook letter spartelen. In het Laco Bosbad vind je veel van het standaard vermaak. Zo is er een familieglijbaan, zijn er duikplanken en fonteinen en in het ondiepe gedeelte is er voor de kleintjes een watertoestel. Op het gras is er speeltuin en trampolines. Wat het bad echter de moeite waard maakt, is de omgeving. De bossen bij Appelscha zijn een uitzonderlijk stukje natuurschoon wat de zwembeleving in het Laco Bosbad wat extra flair geeft. 

9. Aqua Mundo (Zeewolde)

Als je het hebt over een zwemparadijs, heb je het over het Aqua Mundo van Center Parcs. Op het park de Eemhof kan je niet alleen genieten van een heerlijke vakantie, maar er is ook veel vermaak in het zwemparadijs. Er zijn hier glijbanen, een topper van een wildwaterbaan, een golfslagbad, er is eigenlijk teveel om op te noemen. Ook voor de peuters is hier genoeg te doen, er zijn speciale zwembadjes voor de allerkleinsten. En je hoeft geen huisje te boeken om er te komen badderen, er is ook losse toegang mogelijk.

10. Tikibad Duinrell (Wassenaar)

Tja, hij kon natuurlijk niet ontbreken. Een van de bekendste zwemparken van Nederland: het Tikibad van Duinrell. Het is het grootste binnenbad van Nederland, maar het heeft ook een groot buitenbad. Je raakt makkelijk verdwaald tussen de 20 glijbanen die het park rijk is. Vijf daarvan staan buiten, waaronder de Quattro Run waar je met z’n vieren tegelijk vanaf kan. In zo'n groot bad is er voor dagen vermaak. Je kan het daarom ook prima combineren met een verblijf op de nabijgelegen camping. 

Door: Nationale Recreatiegids

29 april '24 (14:10)

Joris en de Draak in Efteling weer open maar is nog niet helemaal klaar

Het heeft bijna vier maanden geduurd, maar eindelijk is het weer zover: Efteling-bezoekers kunnen vanaf afgelopen weekend weer in de populaire achtbaan Joris en de Draak. De houten achtbaan sloot na de kerstvakantie vanwege een groot onderhoud. Ook voor de vakantie sloot de attractie van oktober tot eind december. Volgens de Efteling is het een ‘megaproject’, want ook na een maandenlange sluiting zijn ze nog niet helemaal klaar, meldt Looopings.

29 april '24 (11:22)

Attractiepak Slagharen zet Spanjaarden in vanwege personeelstekorten

De meivakantie is voor attractieparken doorgaans een drukke periode. Een probleem dat veel parken echter meemaken is een tekort aan personeel. En dat geldt ook voor Attractiepark Slagharen. Om ervoor te zorgen dat ze toch genoeg menskracht hebben, gaan deze zomer in het attractiepark tientallen Spanjaarden aan het werk. Dat meldt RTV Oost.

26 april '24 (12:40)

Heropening Sprookjesbos Valkenburg niet zonder slag of stoot: 'Hell of a job'

De wederopbouw van het oudste sprookjesbos van het land wordt een ‘hell of a job’ genoemd door de medewerkers. Het attractiepark in Valkenburg heeft een ruige periode achter de rug, getekend door vandalisme, een ongeluk met een attractie, faillissement en een brand, meldt 1Limburg.

25 april '24 (11:20)

Verdrietig nieuws: Efteling-huiskat Pjotr is overleden

Huiskat Pjotr die jarenlang in de Efteling woonde en vooral het Spookslot tot zijn thuis maakte, is deze week overleden aan de gevolgen van ouderdom. Een werknemer maakt het verdrietige nieuws bekend op Facebook. Dit meldt Looopings. 

24 april '24 (13:11)

Avonturenboerderij Molenwaard opent nieuw themagebied

Het mocht eventjes duren, maar dan heb je ook wat. Na een jaar te hebben gebouwd aan een nieuw themagebied is Avonturenboerderij Molenwaard blij dat zij ‘Het Erf’ officieel mogen openen. Op Het Erf vind je onder ander de nieuwe attractie ‘Fien & Teun Trekkerbaan’, horecapunt ‘Bakkerij de Boerderij’ en is er een nieuwe ontdekkingstocht genaamd ‘Het Insectenpad’, meldt Het Kompas Hardinxveld.

24 april '24 ( 9:49)

Erfgoedverenigingen niet blij met elektrificeren Stoomtrein in Efteling

De Stoomtrein in de Efteling gaat verduurzamen. Het pretpark in Kaatsheuvel kondigde deze week aan dat de treintjes van de steenkool afgaan en binnenkort op elektriciteit gaan rijden. Ondanks dat er afgezien van de aandrijving niets verandert aan de attractie, zijn erfgoedverenigingen Stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) en Historisch Railvervoer Nederland (HRN) niet blij met de beslissing, meldt Monumentaal.

23 april '24 (11:11)

Sprookjesboom in Efteling vertelt geen verhaaltjes

Het lijkt bijna alsof de Efteling bezig is met een complete metamorfose van het park. Naast de Stoomtreintjes, Doornroosje en het Snoephuisje is het nu ook tijd voor de Sprookjesboom om verbouwd te worden. Dat levert een enigszins griezelig aangezicht op. De Sprookjesboom heeft momenteel geen mond meer om mee te praten, meldt Looopings.

22 april '24 (15:13)

Queen Elizabeth tijdelijk te zien in Madame Tussauds Amsterdam

Het wassen beeld van de Britse koningin Elizabeth staat in april en mei in Madame Tussauds in Amsterdam. Het beeld, dat gewoonlijk in Wenen staat, komt ter ere van haar geboortedag en Koningsdag naar Nederland.

22 april '24 (11:19)

Ook de stoomtrein in de Efteling gaat met de tijd mee

Het tijdperk van de tuffende stoomlocomotief in de Efteling is voorbij. Ook deze attractie in het pretpark in Kaatsheuvel moet met de tijd mee. Daarom besloot de Efteling om hier een elektrische trein van te maken, om de klimaatdoelen van het pretpark te halen. Dat meldt de Efteling.

22 april '24 ( 9:11)

Ouwehands Dierenpark eerste dierentuin in Nederland met koala's

Drie koala's zijn vrijdag aangekomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ze zijn vanaf donderdag te zien voor bezoekers. Het is voor het eerst dat een dierentuin in Nederland koala's heeft.