Familiepark in Achterhoek opent enorme golfbaan als attractie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Het Hof van Eckberge, gelegen in de Achterhoek, heeft er een nieuwe attractie bij. Op de minigolfbaan kunnen bezoekers zich uitleven op achttien holes. Campo de Golf zoals de golfbaan heet, staat geheel in het teken van Midden-Amerika. Dit meldt Looopings. 

Eigenlijk was de golfbaan al een paar maanden in gebruik, maar nog niet officieel geopend. Dat is afgelopen week nu wel gebeurt. De baan is aangekleed met onder andere surfplanken, palmbomen en een kleurrijke gevelrij van 8 meter hoog. Ontwerper Ivo Asschert liet zich naar eigen zeggen inspireren door Cuba.

Rolstoelers

Bijzonder is dat negen van de achttien holes geschikt zijn voor rolstoelers. Bovendien koos men bewust voor extra brede en verharde paden rond de banen. "Nergens in Europa kun je als rolstoelgebruiker op deze manier, zonder beperkingen te ervaren, avonturengolf spelen", aldus Asschert.

Hof van Eckberge is te vinden in de gemeente Berkelland. De trekpleister wordt omschreven als een belevenispark, met een dierentuin, een binnenspeeltuin, speeltoestellen in de buitenlucht, een waterspeelplaats, een bowlingbaan, een lasergame en een restaurant.

Door: Nationale Recreatiegids