Stiekeme kleedkamer-filmer in Duinrell krijgt taakstraf van 40 uur

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De man die eind 2022 en begin dit jaar stiekem filmpjes maakte van badgasten van het Tikibad in Duinrell is veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. De 34-jarige man beweerde dat de filmpjes geen seksuele aard hadden, maar de rechter ging niet mee in die uitleg. Dit meldt Looopings. 

De man bezocht het Tiki-bad van Duinrell tussen eind november 2022 en eind januari dit jaar. Hier maakte hij stiekem filmpjes van bezoekers in de kleedkamers. Volgens de dader deed hij dit niet met een seksuele bedoeling, maar was het puur omdat het hem leuk leek en hij graag naar blote mensen keek. De rechter hechte hier weinig waarde aan, en merkte op dat de beelden wel degelijk een seksuele waarde hadden. De beelden waren daarnaast hoe dan ook strafbaar, omdat ze zonder de toestemming van de badgasten waren gemaakt.

Taakstraf en hulp zoeken

Omdat de beelden een grote inbreuk maken op de privacy van de gefilmden, heeft de rechter de man daarom veroordeeld tot 40 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Ook moet de dader hulp zoeken om te zorgen dat dergelijk vergrijp niet nog een keer plaatsvind. De opgelegde straf komt daarmee overeen met de geïste straf van de officier van Justitie. 

Door: Nationale Recreatiegids