Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Uit Blijdorp ontsnapte gier is gevangen bij Leipzig

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Uit Blijdorp ontsnapte gier is gevangen bij Leipzig
De Rüppelsgier, die in april ontsnapte uit Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, is gevangen in de Duitse deelstaat Thüringen in de buurt van Leipzig. Blijdorp is heel blij en dankbaar dat het dier weer terecht is, laat de Rotterdamse dierentuin weten. De gier is voorlopig ondergebracht bij een valkenier in Duitsland.

De Rüppelsgier, een bedreigde vogelsoort, ontsnapte een paar weken geleden via het net boven het gierenverblijf dat door stormschade was losgeraakt. De grote vogel bleef eerst in de buurt van Rotterdam, maar werd na een paar dagen ook in Zeeland en Brabant gezien. Blijdorp wachtte een goed moment af om de gier te vangen. Wie de gier zag kon dat via een e-mailadres melden. Nu blijkt dat de gier, die in goede conditie was, naar Duitsland is gevlogen.

Een Duitse vogelkenner wist de gier met voedsel een poos op dezelfde plek te houden. Zo was het uiteindelijk mogelijk om het dier op de grond te vangen, aldus Blijdorp.

Stropers

Het is nog niet zeker of de Rotterdamse gier naar Blijdorp zal terugkeren, zegt de diergaarde. Blijdorp coördineert het Europese populatieprogramma van de ernstig bedreigde soort en is zelf heel succesvol met het kweken van de dieren. Gieren uit Rotterdam gaan naar andere parken in heel Europa. Mogelijk gaat de ontsnapte gier naar een Duitse dierentuin, aangezien het dier al geselecteerd was voor een verhuizing naar een ander dierenpark.

Rüppelsgieren komen in het wild voor in Afrika. Daar wordt veel op de dieren gejaagd door stropers, die geen rondcirkelende gieren boven hun neergeschoten wild willen hebben. De gieren zouden kunnen verraden waar illegaal geschoten wild ligt.

Door: ANP

24 mei '24 (14:52)

Eigenaar Eftelstats laat statistieken door AI analyseren

Als je wel eens in de Efteling bent geweest dan herken je het vast wel: de lange wachtrijen. Maar je kunt je er wel op voorbereiden. Tenminste, Jan van Kampen kan dat. Hij is de beheerder van de website Eftelstats. Daar zijn de wachttijden en storingen van attracties in het Kaatsheuvelse pretpark te zien. Die heeft hij door laten meten, om zo tot een lijst te komen met attracties waar je het langst moet wachten. Dat meldt Omroep Brabant.

24 mei '24 (13:19)

Brancheorganisatie attractieparken staat niet achter plannen btw-verhoging

De Nederlandse branchevereniging voor dagattracties, de Club van Elf, reageert op de plannen voor recreatie in het hoofdlijnenakkoord van de vier formerende partijen. Daarin worden een aantal maatregelen aangekondigd voor de recreatiesector, zoals het verhogen van de btw voor onder andere musea en overnachtingen. De organisatie staat niet echter de maatregel, meldt Looopings.

24 mei '24 (10:14)

Waarom is de Efteling wel dagrecreatie maar een museumbezoek niet?

Net nadat de coronacrisis achter de rug is en veel musea weer meer bezoekers ontvangen, komen de formerende partijen met een programma waarin zij de belasting voor een groot deel van de cultuur- en recreatiesector willen verhogen. Daarbij wordt echter een uitzondering gemaakt voor attractieparken en ‘dagrecreatie’, meldt Brabants Dagblad.

23 mei '24 (11:17)

Buitenlandse bezoekers helpen Efteling aan recordwinst in 2023

De Efteling heeft vorig jaar een recordwinst van 37,8 miljoen euro geboekt. In 2022 ging het het attractiepark ook al flink voor de wind, toen maakte het 34 miljoen euro winst. Een groot contrast met de cijfers tijdens de coronapandemie: toen leed het park tientallen miljoenen verlies. Vooral buitenlandse bezoekers hebben in 2023 bijgedragen in het positieve resultaat van de Efteling. Dit meldt NU.nl. 

23 mei '24 (10:33)

Decorstukken Danse Macabre in Efteling aangekomen

De Efteling heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de komst van de eerste decorstukken voor de attractie Danse Macabre. Deze griezelige attractie, die eind 2024 haar deuren zal openen, heeft onlangs verschillende imposante beelden ontvangen. Deze beelden geven alvast een voorproefje van de sfeer en stijl van de nieuwe attractie, zo meldt Looopings.

21 mei '24 ( 9:57)

Formerende partijen willen btw verhogen, maar niet voor pretparken

Vorige week werd het coalitieakkoord van de vier formerende partijen gepresenteerd. Daarin stond dat de partijen van plan zijn om de btw op cultuur weer van 9 procent naar 21 procent te verhogen. Kermissen, attractieparken, circussen en dierentuinen zijn hiervan uitgesloten, meldt Looopings

17 mei '24 (11:20)

In natuur bedreigde okapi geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een okapi geboren, meldt het dierenpark vrijdag. Het gaat om een mannetje met de naam Beni. In het wild worden okapi's met uitsterven bedreigd.

17 mei '24 (10:44)

Opnames Te Land, Ter Zee En In De Lucht in Efteling bij te wonen

Wie deze maand naar de Efteling gaat kan zomaar de opnames voor het tv-programma Te Land, Ter Zee En In De Lucht meemaken. Het bekende programma start de opnames in de week van maandag 27 mei. Er wordt vier keer een opname gemaakt. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de tribune om dit mee te maken, meldt Looopings.

16 mei '24 ( 9:01)

Efteling opnieuw uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland

Uit het recente onderzoek van MarketResponse blijkt dat de Efteling opnieuw is uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. Deze eer wordt toegekend op basis van een uitgebreide studie naar de klantvriendelijkheid van diverse bedrijven in Nederland.

16 mei '24 ( 8:53)

Nieuw boek van Paul van Loon gebaseerd op Efteling-attractie "Danse Macabre"

Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft aangekondigd dat hij een nieuw boek zal schrijven dat gebaseerd is op de recent geopende Efteling-attractie "Danse Macabre". Dit meldt Looopings.