Safaripark Beekse Bergen vanaf deze maand rookvrij op twee rookzones na

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Safaripark Beekse Bergen voert een rookverbod in. Roken is vanaf maandag 1 mei in principe niet meer toegestaan in de Brabantse dierentuin, met uitzondering van twee aparte rookzones. Beekse Bergen heeft zich als één van de laatste grote dierenparken in Nederland aangesloten bij het initiatief Rookvrije Generatie. Dit meldt Looopings. 

Beekse Bergen is binnen de dierentuinwereld rijkelijk laat met de keuze. Onder andere Artis, Burgers' Zoo, Wildlands Adventure Zoo Emmen, DierenPark Amersfoort, Ouwehands Dierenpark, Apenheul en GaiaZoo zetten eerder een vergelijkbare stap.

Zusterbedrijven

Ook bij twee zusterbedrijven van Beekse Bergen, ZooParc Overloon en Dierenrijk in Mierlo, mag al langer niet meer overal gerookt worden. Het Dolfinarium heeft beloofd de rookregels komende zomer aan te scherpen.

De rookplekken in het Safaripark zijn bewust uit het zicht geplaatst, meldt een woordvoerster. Ze zijn te vinden bij het Safariplein - het plein na de ingang - en bij het Kongoplein, vlakbij het gebied met loslopende ringstaartmaki's. Ze zullen ook op de parkplattegrond aangegeven worden.

Door: Nationale Recreatiegids