BillyBird Park Drakenrijk opent grootste speelkasteel van Nederland

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Afgelopen zondag heeft het BillyBird Park Drakenrijk in het Limburgse Beesel zijn nieuwste attractie geopend. Het Speelkasteel is de afgelopen maanden opgebouwd en is het grootste in zijn soort. De draak op het dak van het kasteel is handgemaakt door kunstenaar Joop van den Heuvel. Dit meldt het park in een persbericht. 

Het Speelkasteel is vijftien meter hoog en wordt bewaakt door een levensgrote draak die bovenop de toren zit. het kasteel is ontworpen en ontwikkeld door AmusementProf, het eigen ontwerp- en bouwbedrijf van Paul en Herman Derks. Het kasteel bevat meerdere glijbanen en kamers en zelfs een spectaculaire glijbaan die 12 meter naar beneden gaat. Licht, rook en muziek van EVRST MUSIC zorgen voor de afwerking van het volledig gethematiseerde speelgebied.

Afgelopen zondag werd het Speelkasteel officieel geopend. Bij de ingang werden honderden genodigden ontvangen door een troubadour. Tijdens de opening werd een speciale Middeleeuwse act opgevoerd door Stichting Draaksteken. Genodigden konden bewonderen hoe een ruiter te paard een fakkel overhandigde aan de burgemeester van gemeente Beesel, Bob Vostermans. Hiermee kon een kanon worden afgeschoten en werd het kasteel geopend.