Dierentuin Artis viert 185-jarig bestaan met speciale activiteiten in mei

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Deze maand viert de Amsterdamse dierentuin Artis zijn 185e verjaardag. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Artis de oudste dierentuin van Nederland is. Ter ere van zijn verjaardag worden er in het dierenpark meerdere activiteiten georganiseerd. Zo zijn er speciale rondleidingen en tentoontstellingen. 

Artis werd in 1838 opgericht als het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra. Door de jaren heen is veranderd in de dierentuin die we nu kennen. Het park telt 27 monumentale gebouwen. De laatste jaren is veel geïnvesteerd in het moderniseren en verduurzamen van de gebouwen en dierenverblijven. 

Voor de 185e verjaardag zijn er gedurende de maand mei meerdere activiteiten te ondernemen in het dierenpark. Zo wordt er op 4 en 5 mei een speciale rondwandeling georganiseerd die vertelt over hoe Artis de Tweede Wereldoorlog is doorgenomen. In het park waren toen meerdere Joodse gezinnen ondergedoken. Ook zijn er de hele maand speciale rondleidingen die laten zien hoe het park door de jaren heen is veranderd. 

Oud-directeuren

Daarnaast zijn er ook enkele lezingen en eenmalige activiteiten. Op 23 mei komen de twee afgelopen directeuren en de huidige directeur samen om te praten over hun tijd bij Artis en hoe zij terugkijken op de afgelopen jaren. Een week later is in het Planetarium een speciale avond om het 100-jarig bestaan van het gebouw te vieren. 

Verder worden er nog enkele andere rondwandelingen georganiseerd, en kunnen bezoekers gratis naar het Micropia en Groote-museum. Een overzicht van alle vieringen vindt je hier.

Door: Nationale Recreatiegids