Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Klimhal opent deuren op terrein van Attractiepark Rotterdam

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Fun Forest zegt twee doelen te hebben: mensen in beweging brengen en leer- en werkplekken aanbieden aan jongeren die lastig aan een baan komen. Om ervoor te zorgen dat alle gezinnen langs kunnen komen, worden gratis tickets geschonken aan partners die zic
Attractiepark Rotterdam, een project van ondernemer Hennie van der Most, is nog altijd niet af. Toch kunnen liefhebbers van klimsport op het terrein al wel aan de bak. In het hoofdgebouw komt namelijk de klimhal Spider City, en deze is al wel open. Dit meldt Looopings. 

Het betreft een losstaande attractie, die dus niet onderdeel is van Attractiepark Rotterdam. Spider City is een initiatief van de firma Fun Forest, bekend van klimbossen in Almere, Amsterdam, Rotterdam en Venlo. Voor hen is het de eerste indoorlocatie die ze uitbaten. 

Volgens de organisatie gaat het om "wereldprimeur op het gebied van klimtechnologie". Bezoekers "klimmen, zweven en vliegen" met behulp van een zekeringssysteem en speciale handschoenen met klittenband. Met Spider City wil Fun Forest mensen in beweging krijgen en leer- en werkplekken aanbieden voor jongeren die lastig aan een baan komen. Om ervoor te zorgen dat alle gezinnen langs kunnen komen, worden gratis tickets geschonken aan partners die zich inzetten voor minder kansrijke kinderen.

Afvalverwerker

Aan de attracties op het terrein in Rotterdam-Zuid, gevestigd op de oude plek van een afvalverwerker, wordt nog altijd flink gewerkt. "Het veelbesproken pretpark is nog niet officieel open, maar dankzij Spider City trekt het terrein nu toch de eerste bezoekers", zegt een woordvoerster.

Naast Spider City zijn er op de tweede verdieping van het gebouw nog twee kleine overdekte klimparcoursen, onder de noemer Fun Forest Indoor. Het gaat niet om een tijdelijke belevenis, benadrukt de voorlichtster in gesprek met Looopings. "Er is flink gebouwd en geïnvesteerd in Spider City. De aard van Spider City is dus zeker niet tijdelijk."

De klimattractie is vanaf eind april geopend op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 18.30 uur en in het weekend van 11.00 tot 18.00 uur. Entreekaarten zijn online verkrijgbaar vanaf 16.95 euro, via spidercity.nl. 

Door: Nationale Recreatiegids

01 december '23 (15:35)

Magisch Maastricht geopend met nieuwe attracties

Vanaf vandaag kan je in Maastricht weer terecht voor het winterse evenement Magisch Maastricht. Hier worden dagelijks verschillende winterse activiteiten georganiseerd, kun je rondstruinen op de kerstmarkt en genieten van een hapje en drankje. Dit jaar zullen er ook nieuwe attracties aanwezig zijn op het evenement, zo meldt de Limburger.

29 november '23 (10:04)

Grafzerk Kate Bush krijgt geen plekje in nieuwe spookbos Efteling

De grafzerk van zangeres Kate Bush keert niet terug in Danse Macabre, het nieuwe 'spookbos' van pretpark De Efteling. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld. Het nieuwe 'griezelgebied' opent de deuren in het najaar van 2024 op de plek waar het oude Spookslot stond. De grafzerk van Kate Bush maakte deel uit van die oude attractie.

28 november '23 (13:00)

Dj-duo Showtek geeft Efteling-componist credit, pretpark tevreden

Dj-duo Showtek gaat overleden Efteling-componist Ruud Bos een vermelding geven als mede-componist van het nummer Shine. Dat laat De Efteling dinsdag weten, nadat er contact is geweest met het management van Showtek. Een muzieklijn in het nieuwe lied van Showtek vertoonde grote overeenkomsten met de muziek van de Efteling-attractie Villa Volta.

28 november '23 ( 9:45)

Dj-duo Showtek beschuldigd van plagiaat om gebruik Eftelingmuziek

Het muziekduo Sjoerd en Wouter Janssen, ook bekend als dj-duo Showtek, kunnen contact met de Efteling verwachten. In het nieuwe nummer van het duo, Shine, komt namelijk een deuntje voor die Eftelingliefhebbers zullen herkennen. Daar zit namelijk een melodie in die erg doet denken aan het themanummer van Villa Volta. Daar hebben de dj’s geen toestemming voor gevraagd, meldt Omroep Brabant.

27 november '23 (11:54)

Inbraak in Sprookjeswonderland: koper van attractie verdwenen

Het winterseizoen van attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen wordt iets later pas opgestart. Daar is op de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dieven hebben de koperen verbindingen met de rails waar de oldtimers op rijden gestolen. De directie vermoedt dat er koperdieven schuldig zijn. Dat meldt NH Nieuws.

27 november '23 ( 9:34)

Vogelgriep op kinderboerderij in Alphen aan den Rijn

Op een kinderboerderij in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn is vrijdag de vogelgriep vastgesteld. De pauwen, kippen, eenden, ganzen en kalkoenen op de locatie aan de Burgemeester Bruins Slotsingel zijn daarom geruimd. De kinderboerderij meldt dat ze zaterdag om onder meer het "verwerken van deze gebeurtenis" dicht is.

24 november '23 (11:23)

ZooParc Overloon trekt meer Duitse bezoekers door samenwerking Tiergarten Kleve

Dit jaar zijn er aanzienlijk meer Duitse toeristen naar ZooParc Overloon gekomen. Dat is mede te wijten aan de samenwerking tussen het dierenpark en het Duitse Tiergarten Kleve (Dierentuin Kleef. Het aantal Duitse bezoekers steeg dit jaar van 20 naar 25 procent van het totaalaantal gasten, meldt ZooParc Overloon.

24 november '23 (11:08)

Hans Klok noemt Efteling-personeel ‘een sekte’

In 2002 trad Hans Klok een seizoen lang op in de Efteling. Daar heeft hij naar eigen zeggen geen geweldige herinneringen aan overgehouden. Vooral aan de medewerkers. Dat zijn volgens hem fanatieke types en noemt ze ‘een sekte’. Dat meldt Media Courant.

22 november '23 (15:22)

DierenPark Amersfoort verwelkomt nieuwe dieren: ‘Bij deze soort zijn vrouwtjes de baas’

DierenPark Amersfoort verwelkomt vijf nieuwe dieren in het park. Daar zijn vijf rode-vari’s aangekomen. Met de komst van de diertjes is er een nieuwe soort in de dierentuin te zien. Dierverzorger Richard van Sluis zegt dat het goed gaat met de dieren, meldt DierenPark Amersfoort.

21 november '23 (10:44)

Dierentuin Wildlands in Emmen leed verlies in 2022

Wildlands in Emmen heeft in 2022 een klein verlies geleden van zo’n 670.000 euro. Dat komt naar voren in de jaarrekening van het dierenpark. Het is een dompertje voor Wildlands. Het lukte ze in 2021 namelijk voor het eerst in vier jaar om winst te maken. Dat meldt RTV Drenthe.