Drie olifanten in Beekse Bergen in blijde verwachting

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Bijzonder nieuws uit safaripark Beekse Bergen. Het park kondigde vandaag aan dat drie van de Afrikaanse olifanten die er wonen, zwanger zijn. Dat drie vrouwtjes tegelijk zwanger zijn komt zelden voor. Er worden in een jaar maar enkele olifanten geboren in de dierentuinen van Europa. Dit meldt Omroep Brabant. 

De drie zwangerschappen zijn het werk van de de bul Yumbo. Hij kwam in 2021 naar Beekse Bergen, en voelde zich daar duidelijk erg op zijn plek. "De dames waren ook meteen erg onder de indruk van deze vriendelijke reus," vertelt dierenverzorger Yvonne Vogels. Dit resulteerde in meerdere dekkingen, waar nu dus drie vrouwtjes succesvol zwanger van zijn geworden. 

Vogels benadrukt de uitzonderlijkheid van de gebeurtenis. "Jaarlijks worden er gemiddeld twee tot zes Afrikaanse olifanten in Europese dierentuinen geboren. Maar het komt ook voor dat er in een jaar geen Afrikaanse olifanten geboren worden," vertelt ze Omroep Brabant. Wanneer de kalfjes geboren worden is nog lastig vast te stellen, maar het zal ergens in de komende drie maanden moeten gebeuren. Verwachting is dat ze begin 2024 te zien zullen zijn in de dierentuin. 

Door: Nationale Recreatiegids