Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

DierenPark Amersfoort vraagt huisdierbezitters op om huisdierenpoep in te leveren

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
DierenPark Amersfoort vraagt huisdierbezitters op om huisdierenpoep in te leveren
In de meivakantie roept DierenPark Amersfoort huisdierbezitters op om de ontlasting van hun dier in te leveren. Dit gebeurt in samenwerking met ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) die onderzoek uitvoert naar de werking van enzymen bij carnivoren, herbivoren en omnivoren. “Nu ons jaarlijkse evenement Poep & ZOO voor de deur staat, is dit het perfecte moment om de handen ineen te slaan”, vertelt Carlijn Speksnijder, projectleider van DierenPark Amersfoort. “Alle soorten dierenpoep is welkom”, vult Henk Brand aan, medisch bioloog bij ACTA. “Van hond tot cavia, ook huisdierenpoep helpt ons bij het onderzoek.”

In DierenPark Amersfoort leeft een grote variatie aan carnivoren, herbivoren en omnivoren. “Voor ons onderzoek naar enzymactiviteit is het interessant om meerdere diersoorten met verschillende voedselvoorkeuren te vergelijken”, vertelt Henk. ACTA doet onderzoek naar het soort voedsel en de afbreektijd die daarvoor nodig is door de enzymen. De onderzoekers bekijken onder andere of vleeseters over andere soorten enzymen beschikken dan planteneters.

Boterhamzakje

Voor dit onderzoek heeft ACTA ook huisdierpoep nodig. De uitwerpselen van de huisdieren mogen in een boterhammenzakje worden ingeleverd, met daaromheen een hersluitbaar zakje met zipsluiting. “Bij de Gastenservice van DierenPark Amersfoort staat een grote box klaar, daar mag de bijdrage in worden ingeleverd. Neem de poep niet mee het park in”, benadrukt Carlijn. “We vragen aan bezoekers (en voorbijgangers) om het diersoort en het ras te vermelden via een etiket of sticker.”

De wereld van de drol

Deze meivakantie leren kinderen alles over stront én kunnen bezoekers zelf bijdragen aan het onderzoek van ACTA door hun huisdierenpoep te doneren. “Kinderen duiken in de vakantie in de wereld van de drol. Na het volgen van de poepspeurtocht en het ontdekken van verschillende schijtfeitjes ben jij aan het einde van de dag een echte poepexpert. Je kunt zelfs de poepmachine starten waarna een leuke verrassing te wachten staat”, tipt Carlijn.

Bezoekers kunnen in de meivakantie (22 april t/m 7 mei) huisdierenpoep inleveren bij de Gastenservice en Poep & ZOO bezoeken in DierenPark Amersfoort. Op www.dierenparkamersfoort.nl/poepactie vinden bezoekers alle informatie over het inleveren van de huisdierenpoep.

Door: Nationale Recreatiegids
 

29 november '23 (10:04)

Grafzerk Kate Bush krijgt geen plekje in nieuwe spookbos Efteling

De grafzerk van zangeres Kate Bush keert niet terug in Danse Macabre, het nieuwe 'spookbos' van pretpark De Efteling. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld. Het nieuwe 'griezelgebied' opent de deuren in het najaar van 2024 op de plek waar het oude Spookslot stond. De grafzerk van Kate Bush maakte deel uit van die oude attractie.

28 november '23 (13:00)

Dj-duo Showtek geeft Efteling-componist credit, pretpark tevreden

Dj-duo Showtek gaat overleden Efteling-componist Ruud Bos een vermelding geven als mede-componist van het nummer Shine. Dat laat De Efteling dinsdag weten, nadat er contact is geweest met het management van Showtek. Een muzieklijn in het nieuwe lied van Showtek vertoonde grote overeenkomsten met de muziek van de Efteling-attractie Villa Volta.

28 november '23 ( 9:45)

Dj-duo Showtek beschuldigd van plagiaat om gebruik Eftelingmuziek

Het muziekduo Sjoerd en Wouter Janssen, ook bekend als dj-duo Showtek, kunnen contact met de Efteling verwachten. In het nieuwe nummer van het duo, Shine, komt namelijk een deuntje voor die Eftelingliefhebbers zullen herkennen. Daar zit namelijk een melodie in die erg doet denken aan het themanummer van Villa Volta. Daar hebben de dj’s geen toestemming voor gevraagd, meldt Omroep Brabant.

27 november '23 (11:54)

Inbraak in Sprookjeswonderland: koper van attractie verdwenen

Het winterseizoen van attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen wordt iets later pas opgestart. Daar is op de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dieven hebben de koperen verbindingen met de rails waar de oldtimers op rijden gestolen. De directie vermoedt dat er koperdieven schuldig zijn. Dat meldt NH Nieuws.

27 november '23 ( 9:34)

Vogelgriep op kinderboerderij in Alphen aan den Rijn

Op een kinderboerderij in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn is vrijdag de vogelgriep vastgesteld. De pauwen, kippen, eenden, ganzen en kalkoenen op de locatie aan de Burgemeester Bruins Slotsingel zijn daarom geruimd. De kinderboerderij meldt dat ze zaterdag om onder meer het "verwerken van deze gebeurtenis" dicht is.

24 november '23 (11:23)

ZooParc Overloon trekt meer Duitse bezoekers door samenwerking Tiergarten Kleve

Dit jaar zijn er aanzienlijk meer Duitse toeristen naar ZooParc Overloon gekomen. Dat is mede te wijten aan de samenwerking tussen het dierenpark en het Duitse Tiergarten Kleve (Dierentuin Kleef. Het aantal Duitse bezoekers steeg dit jaar van 20 naar 25 procent van het totaalaantal gasten, meldt ZooParc Overloon.

24 november '23 (11:08)

Hans Klok noemt Efteling-personeel ‘een sekte’

In 2002 trad Hans Klok een seizoen lang op in de Efteling. Daar heeft hij naar eigen zeggen geen geweldige herinneringen aan overgehouden. Vooral aan de medewerkers. Dat zijn volgens hem fanatieke types en noemt ze ‘een sekte’. Dat meldt Media Courant.

22 november '23 (15:22)

DierenPark Amersfoort verwelkomt nieuwe dieren: ‘Bij deze soort zijn vrouwtjes de baas’

DierenPark Amersfoort verwelkomt vijf nieuwe dieren in het park. Daar zijn vijf rode-vari’s aangekomen. Met de komst van de diertjes is er een nieuwe soort in de dierentuin te zien. Dierverzorger Richard van Sluis zegt dat het goed gaat met de dieren, meldt DierenPark Amersfoort.

21 november '23 (10:44)

Dierentuin Wildlands in Emmen leed verlies in 2022

Wildlands in Emmen heeft in 2022 een klein verlies geleden van zo’n 670.000 euro. Dat komt naar voren in de jaarrekening van het dierenpark. Het is een dompertje voor Wildlands. Het lukte ze in 2021 namelijk voor het eerst in vier jaar om winst te maken. Dat meldt RTV Drenthe.

21 november '23 ( 8:46)

Dwayne 'The Rock' Johnson krijgt drie extra wassen beelden, waaronder in Amsterdam

Madame Tussauds komt wereldwijd met nog eens drie wassen beelden van Dwayne 'The Rock' Johnson, waaronder in Amsterdam. Dat schrijft de 51-jarige Amerikaanse acteur op X. Daarmee zijn er nu wereldwijd in totaal negen beelden van de acteur te zien in Madame Tussauds-musea.