Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

DierenPark Amersfoort vraagt huisdierbezitters op om huisdierenpoep in te leveren

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
DierenPark Amersfoort vraagt huisdierbezitters op om huisdierenpoep in te leveren
In de meivakantie roept DierenPark Amersfoort huisdierbezitters op om de ontlasting van hun dier in te leveren. Dit gebeurt in samenwerking met ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) die onderzoek uitvoert naar de werking van enzymen bij carnivoren, herbivoren en omnivoren. “Nu ons jaarlijkse evenement Poep & ZOO voor de deur staat, is dit het perfecte moment om de handen ineen te slaan”, vertelt Carlijn Speksnijder, projectleider van DierenPark Amersfoort. “Alle soorten dierenpoep is welkom”, vult Henk Brand aan, medisch bioloog bij ACTA. “Van hond tot cavia, ook huisdierenpoep helpt ons bij het onderzoek.”

In DierenPark Amersfoort leeft een grote variatie aan carnivoren, herbivoren en omnivoren. “Voor ons onderzoek naar enzymactiviteit is het interessant om meerdere diersoorten met verschillende voedselvoorkeuren te vergelijken”, vertelt Henk. ACTA doet onderzoek naar het soort voedsel en de afbreektijd die daarvoor nodig is door de enzymen. De onderzoekers bekijken onder andere of vleeseters over andere soorten enzymen beschikken dan planteneters.

Boterhamzakje

Voor dit onderzoek heeft ACTA ook huisdierpoep nodig. De uitwerpselen van de huisdieren mogen in een boterhammenzakje worden ingeleverd, met daaromheen een hersluitbaar zakje met zipsluiting. “Bij de Gastenservice van DierenPark Amersfoort staat een grote box klaar, daar mag de bijdrage in worden ingeleverd. Neem de poep niet mee het park in”, benadrukt Carlijn. “We vragen aan bezoekers (en voorbijgangers) om het diersoort en het ras te vermelden via een etiket of sticker.”

De wereld van de drol

Deze meivakantie leren kinderen alles over stront én kunnen bezoekers zelf bijdragen aan het onderzoek van ACTA door hun huisdierenpoep te doneren. “Kinderen duiken in de vakantie in de wereld van de drol. Na het volgen van de poepspeurtocht en het ontdekken van verschillende schijtfeitjes ben jij aan het einde van de dag een echte poepexpert. Je kunt zelfs de poepmachine starten waarna een leuke verrassing te wachten staat”, tipt Carlijn.

Bezoekers kunnen in de meivakantie (22 april t/m 7 mei) huisdierenpoep inleveren bij de Gastenservice en Poep & ZOO bezoeken in DierenPark Amersfoort. Op www.dierenparkamersfoort.nl/poepactie vinden bezoekers alle informatie over het inleveren van de huisdierenpoep.

Door: Nationale Recreatiegids
 

14 mei '24 (15:33)

Terreineigenaar camping Vogelenzang wil deze zomer eerste bungalows plaatsen

Kort geleden is de camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp aangekocht door MarinaParken. Die wil van de camping een bungalowpark maken meet 200 luxe huizen. Daar zet het bedrijf flink wat vaart achter: deze zomer moeten de eerste bungalows worden geplaatst. Dat druist echter in tegen de wens van de huidige kampeerders. Zij vrezen dat hun campingplekken zullen plaatsmaken voor luxe huizen, meldt NH Nieuws.

14 mei '24 (10:09)

Geen extra beveiliging kermis Almere: ‘Verwacht geen rellen’

Ondanks de ongeregeldheden op de kermis in Emmeloord eerder deze maand en een toenemend aantal incidenten op en rond kermissen in het land worden er geen extra beveiligingsmaatregelen getroffen voor de kermis in Almere Stad. De kermisexploitant ziet geen reden om ook bij deze kermis meer beveiliging in te zetten, meldt Omroep Flevoland.

14 mei '24 ( 8:45)

Patrick Martens te zien in nieuw theaterstuk Een Nacht in de Efteling

Patrick Martens is vanaf december te zien in de nieuwe theaterkomedie Een Nacht in de Efteling. Dat maakten producent Jon van Eerd en attractiepark de Efteling, die voor het stuk de handen ineen geslagen hebben, maandagavond bekend.

13 mei '24 (10:37)

Beveiliging drijft kosten kermisattracties op

Het valt de Nederlandse Kermisbond (NKB) op de attracties steeds duurder worden. Volgens de organisatie zijn kermisexploitanten voornamelijk meer geld kwijt aan de beveiliging. Uiteindelijk komen die extra kosten bij de bezoeker terecht, meldt RTV Utrecht. 

13 mei '24 (10:01)

Nieuwste attractie in pretpark De Waarbeek bijna klaar

Als je denkt aan attractiepark De Waarbeek denk je snel aan nostalgie en ouds genieten. Maar ook dit pretpark blijft continue vernieuwen. Zo gaan op 1 juni de poorten open van hun nieuwste attractie. Het thema ervan is 'schildpadden', meldt Tubantia.

10 mei '24 (11:51)

Stuntshow in Toverland neemt onverwachte wending: drie acteurs gewond

De openluchtshow Aqua Bellatores in Toverland nam afgelopen woensdagmiddag een vervelende wending. Tijdens de show zijn drie acteurs gewond geraakt bij een ongeval tijdens de show. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval, meldt de Telegraaf.

08 mei '24 (10:30)

Deze BN’er werkt tegenwoordig bij de Efteling

De Efteling heeft een nieuwe medewerker in dienst die velen waarschijnlijk zullen herkennen. Pepijn Gunneweg werkt namelijk sinds kort bij het pretpark in Kaatsheuvel. De acteur, presentator en theatermaker is werkzaam als conceptspecialist, meldt Looopings.

07 mei '24 (15:56)

Jongen opgepakt op verdenking van brandstichting bij Familiepark Nienoord

Afgelopen maandagnacht woedde er een grote brand in het Familiepark Nienoord in het Groningse Leek. De politie heeft dinsdagmiddag een minderjarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in het attractiepark, meldt RTL Nieuws.

07 mei '24 (10:16)

Efteling gaat samenwerking aan met maaltijdverzorger HelloFresh

De Efteling en maaltijdbezorger HelloFresh gaan samen een aantal sprookjesachtige maaltijden aanbieden. In de maand juni kunnen mensen vier weken lang een Efteling-recepten proberen. Die zijn geïnspireerd op Fata Morgana, Droomvlucht, Carnaval Festival en het Sprookjesbos, meldt de Efteling.

07 mei '24 ( 9:43)

Brand uitgebroken op Familiepark Nienoord: ‘Dit is onbeschrijflijk’

Een flinke domper voor het Familiepark Nienoord in Leek. Daar woedde maandagavond een grote brand, die het speelparadijs op het terrein grotendeels in de as heeft gelegd. “Dit is onbeschrijflijk, dit kan ik niet eens uitleggen”, zegt de directeur van Familiepark Nienoord, Harold de Vries, tegen RTV Noord.