Ook Walibi Holland gaat over op rookverbod in pretpark

In de meeste dierentuinen en pretparken in Nederland mag het al een tijdje niet meer: roken. Veel zijn overgegaan op een rookverbod met een paar toegewezen rookzones. Een paar parken waren nog niet zover, maar de laatste tijd kondigen ook zij dergelijke maatregelen aan. Walibi Holland is de volgende in het rijtje. Dit meldt Looopings. 

Het pretpark geeft aan ook over te gaan op een rookverbod met enkele rookzones. Wanneer dit in moet gaan is nog niet duidelijk. Volgens de persvoorlichter wordt er hard aan gewerkt, maar is het nog lastig om een concrete datum te geven. Het park gaat op 7 april weer open na de winterstop. 

De afgelopen jaren werden de rookregels al aangescherpt in Slagharen, Burgers' Zoo, Wildlands, Avonturenpark Hellendoorn, Madurodam, Drievliet, DierenPark Amersfoort, Apenheul, Julianatoren en Ouwehands Dierenpark. Afgelopen najaar volgde de Efteling. Recentelijk besloten ook Toverland en GaiaZoo zich aan te sluiten het landelijke initiatief Rookvrije Generatie. Het Dolfinarium maakte vorige week bekend over te gaan op een rookverbod. 

Door: Nationale Recreatiegids