Toverland presenteert nieuwe duurzaamheidsplannen

Het Limburgse pretpark Toverland heeft nieuwe plannen gepresenteert. Het park wil verduurzamen met meer zonnepanelen, laadpalen en het gasloos verwarmen van ruimtes. Toverland breidt hiermee de stappen die vorig jaar al waren genomen verder uit. Dit meldt Looopings. 

Net als veel andere bedrijven en parken is verduurzaming ook voor Toverland een belangrijk speerpunt. Vorig jaar legde het al zonnepanelen op het overdekte gedeelte Wunderwald. Dit wordt verder uitgebreid. Zo zijn er afgelopen tijd al grote aantallen panelen bevestigd op het stationsgebouw van wing coaster Fenix. Later in het jaar moeten er bij  het Land van Toos ook nog panelen worden geïnstalleerd. Het park heeft zich als doel gesteld ruim 3800 panelen te plaatsen, en daarme 31 procent van de energie zelf op te wekken. 

Elektrisch rijden

Daarnaast zijn er ook twintig laadpunten aangekondigd. Deze worden vanaf april in gebruik genomen en staan op de hoofdparkeerplaats. Eerder was het nog niet mogelijk om elektrische auto's op te laden bij Toverland. 

De laatste stap die de komende tijd zal worden genomen is het gasloos verwarmen van de overdekte gebieden van Land van Toos en Wunderwald. Volgens de directie zal dit het gasverbruik met 75 procent op jaarbasis terugdringen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor de portemonnee. 

Door: Nationale Recreatiegids