Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Drie stokstaartjes geboren in DierenPark Amersfoort

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Drie stokstaartjes geboren in DierenPark Amersfoort
Er zijn drie stokstaartjes geboren in DierenPark Amersfoort. “De jongen zijn meerdere keren in het buitenverblijf gezien en spelen volop met hun vader, moeder en oudere broers en zussen”, vertelt dierverzorger Marc Belt. Dit meldt DierenPark Amersfoort. 

Wanneer de jongen precies geboren zijn, is lastig te zeggen. De moeder verblijft enkele dagen voor en na de bevalling in de burcht, onder de grond. Na een dracht van ongeveer tweeënhalve maand komen de jongen doof, blind en kaal ter wereld. De kleine stokstaartjes zijn dan erg afhankelijk van hun familieleden. Na tien dagen openen de stokstaartjes voor het eerst hun ogen en ontdekken de jongen hun omgeving. “De hele stokstaartenfamilie neemt de zorg op zich. De roofdiertjes letten op elkaar”, vertelt Marc.

Niet vanzelfsprekend

Stokstaartjes zijn erg kieskeurig in het vinden van een partner. Twee jaar geleden werden er voor het eerst in twintig jaar stokstaartjes geboren. Inmiddels is dit het vierde nestje van het koppel. “Nu wij opnieuw een nestje mogen verwelkomen, bevestigt dit dat ons stokstaartjeskoppel een goede match is”, gaat Marc verder.

Schildwacht

Met de komst van de jonge stokstaartjes is de familie opnieuw uitgebreid. Er staat altijd één stokstaartje op wacht die de hele groep waarschuwt wanneer er gevaar dreigt. Om deze reden wordt het stokstaartje ook wel de schildwacht van de woestijn genoemd. Deze oplettende dieren hebben wel negenhonderd verschillende roepen voor gevaar. Het sein ‘alles veilig’ is een lange fluittoon. Bezoekers kunnen de stokstaartenfamilie en zien en horen in DierenPark Amersfoort.

Door: Nationale Recreatiegids

28 maart '24 (12:17)

AquaZoo vermoedt dat alle ontsnapte wasberen buiten de dierentuin zijn

Een van de negen ontsnapte wasberen uit AquaZoo in Leeuwarden is met een infraroodcamera gespot in een boom buiten het park. Het vermoeden is dat alle wasberen zich inmiddels niet meer binnen de hekken van de dierentuin bevinden. Directeur Jeroen Loomeijer stelt dat ze de beestjes anders wel hadden gezien. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

28 maart '24 (11:58)

Cheetawelpjes Beekse Bergen voor het eerst in buitenverblijf

De cheetawelpjes die twee maanden geleden zijn geboren, zijn voor het eerst te zien in het buitenverblijf van Safaripark Beekse Bergen. Hun moeder, cheeta Daria, is in oktober van Frankrijk naar Nederland gekomen in het kader van het Europese managementprogramma waar het safaripark coördinator van is. Na een dracht van drie maanden, kwamen de twee cheetawelpjes onlangs ter wereld. Dit meldt Beekse Bergen. 

28 maart '24 ( 8:45)

Last van vervelende ouders? Stuur ze op 1 april naar Duinrell

De lolbroeken in Duinrell hebben weer een ludieke actie bedacht voor 1 april. Waar ouders vorig jaar ‘verplicht’ een masker op moesten zetten in het attractiepark, kunnen kinderen hun ouders dit jaar naar een speciale plek op het park brengen om even van hun gezeur af te zijn. Die speciale ruimte vind je in binnenspeeltuin Rick’s Fun Factory, meldt Looopings.

27 maart '24 (12:58)

‘Pasen en pretparken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden’

Met Pasen begint traditioneel het seizoen van de attractieparken, ondanks dat steeds meer parken ook in de winter open zijn. Veel parken introduceren de komende tijd nieuwe attracties, entertainment of andere verbetering, wat consumenten een reden geeft om het park (opnieuw) te bezoeken. Er zijn volgens Breda University of Applied Sciences (BUas) een paar opvallende trends.

27 maart '24 (10:12)

Dierentuin Leeuwarden verliest elf wasberen, jacht geopend

Prison Break krijgt een vervolgseizoen, maar dan in Leeuwarden. Daar zijn namelijk elf wasberen uit de AquaZoo ontsnapt. Recent kwam een groep van twaalf wasberen naar de dierentuin. Op één na zijn ze allemaal ontsnapt. De dieren wisten het dierenpark te ontvluchten door een gat te graven en gaas los te maken, meldt NOS. Inmiddels zijn er nog negen wasberen voortvluchtig.

26 maart '24 (11:41)

Aanbouw vakantiepark Brabantse Wal van start

In Bergen op Zoom wordt momenteel de eerste fase van de aanbouw van een nieuw vakantiepark, Brabantse Wal, gestart. Het vakantiepark moet over negen maanden klaar zijn. Ontwikkelaar Klaas Odink stelt dat het park mensen ‘dichter bij de natuur moet brengen’. Om een huisje op het park te kopen heb je wel op zijn minst 3 ton nodig. Dat meldt Zuidwest Update.

26 maart '24 (11:12)

Toverland omgetoverd tot grootste Escape Experience in Europa

Mensen die op 12 en 13 april naar Toverland zullen ooggetuige zijn van de grootste Escape Experience van Europa. Wanneer de deuren van het pretpark sluiten verplaatsen bezoekers zich in de rol van beveiliger en moeten zij het 20 hectare grote attractiepark bewaken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Toverland, meldt Hallo Horst aan de Maas.

25 maart '24 (12:16)

Bezoekersloyaliteit lager bij attractieparken dan dierentuinen

Bezoekers van dierentuinen zijn loyaler aan hun dierentuin dan pretparkbezoekers. Uit de Nationale Benchmark Attractiepark en Dierentuinen, een onderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders, blijkt dat attractieparken lager scoren op loyaliteit dan dierentuinen. In de top acht staat slechts één attractiepark, de Efteling. De andere zeven organisaties zijn dierentuinen. Aquaria scoren het laagst op loyaliteit.

25 maart '24 (11:28)

Dit is de nieuwe directeur van de Efteling

De vacature voor parkdirecteur in de Efteling is vervuld. Willem Roskam, momenteel directeur Technologie & Operations bij NPO. Nu kiest hij ervoor om zijn carriere voort te zetten in het pretpark in Kaatsheuvel. Vanaf 3 juni gaat Roskam zich buigen over technologie en innovatie bij de Efteling, meldt Looopings.

22 maart '24 (14:05)

In welke parken is binnenkort weer pret te beleven?

Traditiegetrouw betekent de start van de lenteseizoen ook de start van het pretparkseizoen. Ondanks dat veel pretparken tegenwoordig ook in de wintermaanden de deuren open houden – wel is waar vaak gepaard met minder geopende attracties – zijn er ook nog parken die alleen ‘in het seizoen’ open zijn. Maar waar kun je wanneer terecht? Wij zochten het uit, zodat jij het niet meer hoeft te doen!