Wildlands Emmen krijgt 1,4 miljoen euro steun van gemeente voor energierekening

De Gemeente Emmen springt bij voor de energierekening van Wildlands Adventure Zoo. De dierentuin ontvangt 1,4 miljoen euro om de energierekening van het park en het bijbehorende Atlas Theater te kunnen betalen. Dit meldt Looopings. 

Net als veel andere dierenparken kampt Wildlands met hoge stook- en elektriciteitskosten. Het park moest onlangs een nieuw contract afsluiten en is hierdoor veel extra kwijt. Ondanks veel maatregelen om de kosten te drukken is de rekening hoger dan het alleen kan ophoesten. Daarom springt de Gemeente Emmen nu bij. Die is volledig eigenaar van het park, maar moet voor eventuele financiële hulp apart een beslissing nemen. 

Forse lening

Vertrekkend directeur Erik van Engelen maakte onlangs bekend dat Wildlands nog een lening van 64 miljoen euro heeft uitstaan bij de Gemeente Emmen. De energiecompensatie staat los van deze lening en is een eenmalige bijdrage. 

Het park en het theater gebruiken samen ongeveer 1,6 miljoen kubieke meter gas per jaar. Dat verbruik is de afgelopen jaren al met een kwart teruggebracht, bijvoorbeeld door de temperatuur in de tropische kas stapsgewijs te verlagen van 26 graden naar 18 graden.

Door: Nationale Recreatiegids