Normal_red-roller-coaster-i-2021-08-26-16-29-57-utc

Het Limburgse pretpark Toverland heeft aangekondigd het komende seizoen een nieuwe parkshow te lanceren. In de show, Aqua Bellatores genaamd, zullen veel stunts en watereffecten worden gebruikt. De show is dagelijks te zien van 7 april t/m 27 augustus 2023. Dit meldt Pretwerk. 

De nieuwe show staat in het teken van een strijd tussen goed en kwaad en is gevuld met stunts, spektakel en indrukwekkende watereffecten. De naam Aqua Bellatores staat voor ‘waterstrijders’. De show speelt zich af in entreegebied Port Laguna. De inwoners van Port Laguna vieren op het dorpsplein het jaarlijkse zomerfeest. Wanneer zeerovers de macht over de magie van Port Laguna weten te grijpen, volgt een spectaculaire strijd vol stunts en watereffecten. Een vloedgolf van maar liefst 10.000 liter water geeft uiteindelijk de doorslag.

Primeur

De show draait overduidelijk vooral om water. In het decor zijn maar liefst 32 watervallen en 17 fonteinen verwerkt. Luke Verhoeven, Manager Entertainment, vertelt dat de watereffecten die in Aqua Bellatores worden gebruikt nog niet eerder zijn vertoond in parkshows. Toverland heeft dit alles zelf ontwikkeld. Naast de watereffecten beloofd de show verder ook veel bijzonders. Verhoeven beloofd een combinatie van parkour, freerunning, acrobatiek, trampolines, ziplines en watereffecten in de show. 

Aqua Bellatores wordt twee tot vier keer per dag opgevoerd tussen vrijdag 7 april en zondag 27 augustus 2023. De show is tweetalig, Nederlands en Engels, waardoor deze geschikt is voor een internationaal publiek. De show is een coproductie met het Schotse showbedrijf Falcon Entertainment. Aan de show werken in totaal tien stuntmensen mee. Het decor is geproduceerd door Create! en staat op een tijdelijke Layher-constructie van AXIS Structures. De speciale showmuziek is gecomponeerd door het Duitse muziekproductiebedrijf IMAscore.

Door: Nationale Recreatiegids