Walibi neemt maatregelen om grote drukte Walibi Fright Nights te voorkomen

De Fright Nights van Walibi Holland is een van de populairste evenementen van het jaar. Rond Halloween wordt het park omgetoverd tot een groot spookhuis. Die populariteit heeft ook nadelen. Zo werd afgelopen editie van het populaire halloween-evenement werd online heel veel geklaagd over bomvolle paden, enorme wachttijden, opstoppingen en onverantwoorde situaties. Het park werkt nu aan oplossingen voor deze problemen. Dit meldt Looopings. 

Directrice Mascha Taminiau vertelt in een interview dat deze maatregelen niet zullen bestaan uit het toelaten van minder bezoekers, maar meer gaan over hoe deze bezoekers over het park worden verspreid. Ze verwacht de klus te kunnen klaren door bezoekersstromen in goede banen te leiden. Wat hiermee precies wordt bedoeld is nog niet duidelijk. 

In 2022 was het horrorfestival op tien van de twaalf dagen volledig uitverkocht, met 18.000 tot 19.000 bezoekers per avond. Achter de schermen wordt al volop gewerkt aan de volgende editie, die plaatsvinden over zeven maanden.

Door: Nationale Recreatiegids