Madurodam werkt aan nieuwe attractie over Hollandse Meesters

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Madurodam is gestart met de bouw van een nieuwe attractie genaamd De Hollandse Meesters. Het moet een interactieve en kleurrijke familieattractie worden waar ontdekken, spelen en ervaren centraal staat. De deuren van De Hollandse Meesters openen komende zomer. Dit meldt Pretwerk. 

Madurodam brengt in de Hollandse Meesters de werken van Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Judith Leyster, Johannes Vermeer en Piet Mondriaan tot leven. In de nieuwste attractie stapt de bezoeker letterlijk in een aantal schilderijen van deze vijf iconische schilders. Aan de hand van deze topstukken ontdekken kinderen en volwassenen op een interactieve manier wie deze Hollandse Meesters zijn.

Veranderen van focus

De nieuwe attractie komt op de plek van voetbalattractie Zo Groot is Oranje. Daarmee is De Hollandse Meesters een logische toevoeging aan het gebied waar ook het Hof van Nederland en Nieuw Amsterdam staan. “De attractie over de Hollandse Meesters past bij de koers die Madurodam de afgelopen jaren heeft ingezet, om van miniatuurstad te transformeren naar een volwaardig familiepark. Waar de grootse verhalen van Nederland worden verteld door doe-dingen, attracties én miniaturen.”

Door: Nationale Recreatiegids