Pretpark Drouwenerzand stopt met aanbieden ponyrijden als attractie

Het Drentse pretpark Drouwenerzand heeft aangekondigd te zullen stoppen met het aanbieden van ponyritjes. Vanaf het komende seizoen zal de ponybaan worden verwijderd. Dit meldt Looopings. 

Volgens eigenaar Bert van der Linde komt dit niet uit financiële overwegingen, of omdat de pony's het niet goed hadden in het park. Volgens Van der Linde was er simpelweg 'teveel gezeur' over de attractie. Daarom is door het management besloten om te stoppen met de ponyritjes. De locatie van de ponybaan zal echter niet lang leegblijven. Er komt een mechanische attractie voor in de plaats, met dezelfde doelgroep als die van de ponybaan. 

Flying Tigers

Volgens Van der Linde zal de nieuwe attractie bestaan uit een gondel die aan een balk hangt en uitzwenkt. Voorlopig krijgt het de naam Flying Tigers. De attractie zal nog niet gereed zijn bij de start van het nieuwe seizoen op zaterdag 1 april. Naar verwachting vindt de opening van de nieuwigheid één of twee maanden later plaats. Online entreebewijzen voor Drouwenerzand kosten dit jaar 16 euro in het laagseizoen en 17 euro in het hoogseizoen

Door: Nationale Recreatiegids