Walibi Holland kondigt vernieuwing W.A.B. Plaza aan, project start in 2024

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Walibi Holland is al vanaf 2014 onder de noemer Festivalization bezig om al zijn themagebieden in een nieuw jasje te steken. Zo werden eerder al de Main Street, Wilderness en Zero Zero aangepakt. Dit jaar wordt er geen gebied vernieuwd, maar wordt er een geheel nieuw gebied gemaakt: de Speed Zone Off-road. Volgend jaar wordt het Festivalization project weer opgepakt en wordt W.A.B. Plaza vernieuwd. Dit meldt Looopings. 

Er zijn nog maar weinig plekken in het park die nog niet zijn aangepakt de afgelopen jaren. W.A.B. Plaza en het kindergedeelte Walibi Play Land zijn als enige themagebieden nog in originele staat. Ook de boulevard tussen de Hall of Fame en reuzenrad La Grande Roue, officieel onderdeel van de Main Street, is tot nu toe niet onder handen genomen.

W.A.B. Plaza

W.A.B. Plaza, dat staat voor Walibi Adventure Band Plaza, bestaat uit boomerang coaster Speed of Sound, zweefmolen Super Swing, carrousel Merrie Go'Round, watergevecht Splash Battle, molen Spinning Vibe, restaurant Club W.A.B., arcadehal Sugar Shot, een pratende fontein en een speeltoelstel. In het gebied staat muziek centraal. De vernieuwing zal zorgen voor "moderne, hedendaagse sferen", die zouden moeten denken aan moderne muziekfestivals. Het park geeft aan te streven naar "thema's die je wilt ontdekken en die aansluiten bij de Instagram- en TikTok-werelden van kinderen, jongeren én hun ouders."

Door: Nationale Recreatiegids