Topmodel Gigi Hadid (27) poseert in Vogue met Efteling-stickers

De afgelopen tijd is de Efteling al meerdere keren in het nieuws gekomen door zijn internationale fanbase. Ook deze week is het weer raak. Het Amerikaanse topmodel Gigi Hadid heeft een Nederlandse moeder, en komt al van kindsafaan in het park. Dat ze daar fijne herinneringen aan heeft, demonstreert ze nu met een opvallende foto op de cover van het tijdsschrift Vogue. Dit meldt Looopings. 

Op de cover van het modeblad staat Gigi met stickers van mascotte Pardoes, de Draak uit het Sprookjesbos, Geitje Benjamin, Bosrijk-uil Oehoe Houdoe en een muzikale paddenstoel op haar gezicht geplakt. Er waren door Vogue nog drie andere covers gemaakt, maar het topmodel stond erop dat er in elke versie iets met de Efteling zou worden gedaan. Uiteindelijk is dit de eindversie geworden. 

Jeugdsentiment

De familie van Gigi komt uit Kaatsheuvel. Voor haar is de Efteling dan ook de ultieme jeugdherinnering. "De Efteling was vaste prik als we in Nederland waren. Het brengt me terug naar mijn kinder- en tienerjaren. Als ik daar ben, krijg ik direct weer dat geluksgevoel dat ik ook had als kind", vertelt ze. Voor haar werkte vooral de attractie Droomvlucht betoverend. En heeft haar ook geïnspireerd in wat ze nu doet. "Ik dacht daar: dit heeft iemand gecreëerd, bedacht en tot leven gebracht. Dat is natuurlijk ook wat je doet als je een shoot optuigt of voor de camera staat, je probeert een visie en een wereld te vertalen", aldus het model. 

Must see

De Efteling wordt overigens door meerdere buitenlandse artiesten als een bewonderenswaardige curiositeit gezien. Zo liet de 'comedian' Randy Feltface bij De Avondshow van Arjen Lubach nog weten zijn ogen uit te hebben gekeken en zich te hebben verbaast over de eigenaardigheden daar. Ook Gigi praat er al langer over. . In 2015 liet ze al iets vergelijkbaars weten in een Vogue-interview. Drie jaar later bezocht ze de Efteling samen met haar jongere zus Bella Hadid en hun gezamenlijke vriendin Kendall Jenner.

Door: Nationale Recreatiegids