Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wilde Wildlife Weken tijdens voorjaarsvakantie in DierenPark Amersfoort

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
In de voorjaarsvakantie maken bezoekers van DierenPark Amersfoort kennis met een nieuw programma: de Wilde Wildlife Weken. De gehele vakantie staat in het teken van  natuurbeschermingsprojecten in binnen- en buitenland. “Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt deze wereldwijde projecten. Wij zijn blij dat we natuurorganisaties in het zonnetje kunnen zetten”, legt projectleider Carlijn Speksnijder uit. “Op deze manier creëren we meer aandacht voor het belang van soortbehoud van diersoorten en bescherming van de natuur.” Tijdens hun dagje uit ontdekken bezoekers hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan natuurbehoud. Dit meldt DierenPark Amersfoort. 

Kinderen kunnen op het Pretplein stemmen op hun favoriete dierproject: de Indische neushoorn, de leeuw in Zambia of de Grévy zebra. Het beschermingsproject met de meeste stemmen krijgt een extra financiële bijdrage van 10.000 euro, bovenop het bedrag dat het Wildlife Fund al schenkt. Ook het stemmende kind maakt kans op een unieke prijs.

Kindercolleges

“Maar er is nog veel meer te ontdekken en te leren. Elke dag vertellen verschillende natuurspecialisten unieke dierverhalen tijdens de Kindercolleges en staan gidsen te popelen om nóg meer te kennis te delen tijdens een unieke Wildlife-rondleiding”, vertelt Carlijn. Abonnementhouders kunnen daarbovenop deelnemen aan speciale excursies in het park en in bos Birkhoven. “Aan het einde van hun bezoek aan DierenPark Amersfoort gaan bezoekers als natuurexperts naar buiten. Hopelijk boordevol enthousiasme om de natuur beschermen.”

Petflessen inzamelen

Er staan meer dan 42.000 diersoorten op de rode lijst van het IUCN (International Union for Conservation of Nature). Mede dankzij de steun van bezoekers schenkt het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund jaarlijks mooie bedragen aan meerdere, wereldwijde projecten. Afgelopen jaar is er zelfs een recordbedrag geschonken. Het park roept haar bezoekers op om zoveel mogelijk petflessen in te zamelen om luiaards en hun leefomgeving te beschermen.

“De opbrengst gaat dit jaar naar natuurbeschermingsorganisatie Proyecto Tití die sinds 2015 het Colombiaanse leefgebied van de bedreigde luiaard en andere dieren beschermt. De organisatie behoudt de prachtige Colombiaanse natuur door bomenkap tegen te gaan, nieuwe bomen te planten en plastic te recyclen”, legt Carlijn uit. Alle basisschoolklassen die voor de voorjaarsvakantie hun petfles inleveren maken kans op een schoolreisje naar DierenPark Amersfoort. De Wilde Wildlife Weken zijn de aftrap van het jubileumseizoen, daar volgt later meer informatie over. Carlijn: “Dit hele jaar staat bol van de feestelijke activiteiten en dus ook tijdens de voorjaarsvakantie (18 februari tot en met 5 maart), tussen de voorjaarsbloemen. Bezoekers zijn van harte welkom om een uniek voorjaarsuitje te beleven.”

Door: Nationale Recreatiegids

06 december '23 (11:35)

Dierentuin vaker verkozen boven pretpark dankzij educatief aspect

Nederlanders vinden het steeds belangrijker om een educatief aspect toe te voegen aan hun dagje uit. Daarom kiezen ze tegenwoordig vaker voor een dierentuin dan voor een pretpark. Dierentuinen spelen namelijk handig in op de kennisbehoefte van hun bezoekers. Dat geldt voor de kleinste bezoekers, maar ook voor volwassenen die graat willen leren. Uit onderzoek van Hendrik Beerde Brand Consultancy blijkt dat Safaripark Beekse Bergen, Artis en Burgers’ Zoo de kennisbehoefte het beste invullen. Madurodam domineerde de afgelopen vijf jaar, maar die staat inmiddels op plek vier. Dit meldt Hendrik Beerda Brand Consultancy. 

05 december '23 (11:54)

Beekse Bergen legt laatste hand aan nieuw evenement Light Safari

De afgelopen dagen is Safaripark Beekse Bergen druk bezig met het leggen van de laatste loodjes aan de Light Safari, het grootste licht-event van de Benelux. Tijdens het evenement is het park in de avonduren versierd met allerlei grote lichtgevende dieren. Dat meldt Beekse Bergen.

05 december '23 (11:29)

Walibi Holland niet blij dat bezoekcijfers openbaar zijn

Tijdens een personeelsfeest is aan bod gekomen hoeveel bezoekers Walibi Holland het afgelopen seizoen heeft ontvangen, liet Looopings afgelopen zondag weten. Het bezoekersaantal lag boven 900.000, vertelde de directrice Mascha Taminiau toen. Nu meldt Omroep Flevoland dat het attractiepark niet stond te springen om de cijfers bekend te maken.

05 december '23 ( 9:44)

3FM-dj Luc gaat urenlang ritjes maken in Walibi-achtbaan

Het wordt een achtbaanrit die niet alleen de zintuigen prikkelt. Ook gaat 3FM-dj Luc hiermee de strijd aan tegen ALS. Op woensdagavond 6 december gaat de diskjockey zich samen met een aantal luisteraars opsluiten in een achtbaan in Walibi Holland. Deze uitdaging is onderdeel van de Lock Me Out! – actie van Stichting ALS Nederland voor 3FM Serious Request. Het Glazen Huis staat van 17 tot en met 24 december op de Grote Markt in Nijmegen om aandacht te vragen voor de ziekte ALS, meldt Stichting ALS.

04 december '23 (12:50)

Bouw nieuw attractiepark Bommelwereld in volle gang

De werkzaamheden aan het nieuwe attractiepark Bommelwereld in Groenlo zijn volop aan de gang. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om een grote attractiehal van 9.000 vierkante meter aan te leggen. In het attractiepark krijgen de verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes de hoofdrol, meldt Omroep Gelderland.

04 december '23 (11:53)

Efteling gaat samenwerking aan met Videoland en RTL

RTL en Videoland gaan samenwerken met de Efteling. Op het streamingplatform is vanaf maandag onder meer een aparte Efteling-omgeving verschenen waar alle programma's gebaseerd op het pretpark te vinden zijn. RTL & Videoland breiden die omgeving nog verder uit met speciaal gemaakte programma's, zoals de serie Wonderlijk Sprookjes.

04 december '23 (10:08)

Onderzoek: Efteling tijdens de coronapandemie voorgetrokken door de gemeente

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op ondernemend Nederland. Om die gevolgen zoveel mogelijk in te perken zijn er regels opgesteld waar bedrijven gebruik van konden maken of zich aan moesten houden. Dat gold dus ook voor attractiepark De Efteling. Maar uit een recent onderzoek blijkt dat de gemeente Loon op Zand creatief bezig is geweest met de coronaregels met betrekking tot de Efteling. Dat meldt Omroep Brabant.

01 december '23 (15:35)

Magisch Maastricht geopend met nieuwe attracties

Vanaf vandaag kan je in Maastricht weer terecht voor het winterse evenement Magisch Maastricht. Hier worden dagelijks verschillende winterse activiteiten georganiseerd, kun je rondstruinen op de kerstmarkt en genieten van een hapje en drankje. Dit jaar zullen er ook nieuwe attracties aanwezig zijn op het evenement, zo meldt de Limburger.

29 november '23 (10:04)

Grafzerk Kate Bush krijgt geen plekje in nieuwe spookbos Efteling

De grafzerk van zangeres Kate Bush keert niet terug in Danse Macabre, het nieuwe 'spookbos' van pretpark De Efteling. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld. Het nieuwe 'griezelgebied' opent de deuren in het najaar van 2024 op de plek waar het oude Spookslot stond. De grafzerk van Kate Bush maakte deel uit van die oude attractie.

28 november '23 (13:00)

Dj-duo Showtek geeft Efteling-componist credit, pretpark tevreden

Dj-duo Showtek gaat overleden Efteling-componist Ruud Bos een vermelding geven als mede-componist van het nummer Shine. Dat laat De Efteling dinsdag weten, nadat er contact is geweest met het management van Showtek. Een muzieklijn in het nieuwe lied van Showtek vertoonde grote overeenkomsten met de muziek van de Efteling-attractie Villa Volta.