Attractiepark Toverland ontving recordaantal bezoekers in 2022

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Het attractiepark in Sevenum heeft nog nooit eerder zo veel bezoekers ontvangen als in 2022. Het bezoekersaantal liep op tot meer dan een miljoen in het afgelopen jaar. Dat is een stijging van meer dan 20 procent in vergelijking met het record uit 2019. De groei is te danken aan de verruimde openingstijden en het investeren in evenementen die seizoensgebonden zijn, zoals de Halloween Nights en Winter Feelings. Dit meldt Pretwerk.

Nadat 2022 goed is afgerond belooft 2023 ook een goed jaar te worden voor Toverland. De Algemeen Directeur van het attractiepark, Jean Gelissen jr. geeft aan dat hij ‘ongelofelijk trots’ is dat zij in 2022 meer dan een miljoen bezoekers hebben getrokken. Hij prijst het feit dat zij in iets meer dan 20 jaar van een indoor pretpark zijn uitgegroeid naar een volwaardig themapark. Hij zegt dat zij nu spelen in de Champions League voor themaparken.

Gelissen noemt het inspelen op de themadagen en seizoensevenementen als een belangrijke factor voor het succes van afgelopen jaar: “De vernieuwingen en investeringen van de afgelopen jaren in het halloweenconcept maken het evenement populairder dan ooit.” Daarnaast noemt Gelissen het nieuwe concept Winter Feelings als een succesvol voorbeeld van hun seizoensgebonden evenementen. Tijdens dit evenement wordt het hele park geopend – terwijl deze in de winter normaal gedeeltelijk gesloten is – en is geïnvesteerd in decoraties, shows en belevingen. Die hebben volgens de eigenaar goed gewerkt en hij geeft aan dat zij nog nooit zo veel schoolreizen en bedrijfsevenementen hebben gekregen.

Avalon

De vernieuwingen gaan niet stoppen dit jaar. Het attractiepark heeft aangekondigd dat zij media 2023 vier nieuwe attracties en vijf nieuwe belevingen wil openen in het themagebied Avalon. Avalon is het middeleeuwse themagebied in het park. Met deze vernieuwingen wil Toverland dit gebied aantrekkelijker maken voor een grotere doelgroep. Daarnaast zal de verblijfstijd in het gebied verlengd worden voor de bezoekers. De uitbreiding zal meerdere miljoenen euro’s gaan kosten.

Door: Nationale Recreatiegids