Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Amerikaanse podcast spreekt over Efteling: ‘Bizarre Europese sprookjes’

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Amerikaanse podcast spreekt over Efteling: ‘Bizarre Europese sprookjes’
De Efteling trekt internationale ogen. Afgelopen week verscheen het attractiepark in een bekende Amerikaanse podcast. Daar spraken de heren van Podcast: The Ride twee uur lang over de attracties die de Efteling haar gasten biedt. De Amerikanen waren verbaasd over sommige aspecten van de Efteling die mensen hier in Nederland normaal vinden. Dit meldt Looopings.

De Amerikanen zitten met verbijstering te kijken. Het begint bij de Holle Bolle Gijzen verspreid door het themapark. De makers noemen ze “dikke kinderen die smeken om papier”. De discussie of deze ‘papierslurpers’ schattig zijn of niet volgt hierna. Daarnaast zijn de makers verbaasd over de zeemeerminnen, die met ontbloot bovenlijf in het park staan. De pratende boom en Lange Jan trekken rare ogen.

‘Legendarisch’ sprookjespark

De Amerikanen praten aan de andere kant met respect over de ‘legendarische’ Efteling. Zo vergelijken de podcastmakers het met Disney en noemden het park ‘één van de beste themaparken ter wereld’. Ze prijzen de kwaliteit van de animatronics en zien dat er veel tijd en moeite in het park wordt geïnvesteerd.

Daarnaast zeggen de podcastmakers dat de Efteling authentieker voelt dan Disneyland. Zo geven ze aan dat je niet constant wordt blootgesteld aan souvenirshops, maar ook lekker door het park met bos en leuke darkrides kan lopen.

Podcast: The Ride

De podcast wordt gemaakt door de dertigers Mike Carlson, Jason Sheridan en Scott Gairdner. Die kregen Jason Woliner te gast tijdens de aflevering over de Efteling. Woliner is de regisseur die onder andere de film Borat Subsequent Moviefilm uit 2020 regisseerde. In 2016 bezocht hij het attractiepark tijdens zijn huwelijksreis.

Naast de mooie aspecten van het park worden ook de meer discutabele onderwerpen besproken. Zo gaat het in de podcast over de racistische elementen van het park die in de loop der jaren weg zijn gehaald. De term ‘racistisch Hollands Disneyland’ valt tijdens het gesprek. Ze zijn verbaasd dat het zo lang heeft geduurd voordat een aantal aspecten van het park zijn aangepast, zoals Monsieur Canibale, die door de podcastmakers wordt omschreven als ‘een afschuwelijk karikatuur van een Afrikaan, het raarste dat je ooit gezien hebt’.

De aflevering van Podcast: The Ride is onder andere te beluisteren op Spotify.

Door: Nationale Recreatiegids

29 november '23 (10:04)

Grafzerk Kate Bush krijgt geen plekje in nieuwe spookbos Efteling

De grafzerk van zangeres Kate Bush keert niet terug in Danse Macabre, het nieuwe 'spookbos' van pretpark De Efteling. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld. Het nieuwe 'griezelgebied' opent de deuren in het najaar van 2024 op de plek waar het oude Spookslot stond. De grafzerk van Kate Bush maakte deel uit van die oude attractie.

28 november '23 (13:00)

Dj-duo Showtek geeft Efteling-componist credit, pretpark tevreden

Dj-duo Showtek gaat overleden Efteling-componist Ruud Bos een vermelding geven als mede-componist van het nummer Shine. Dat laat De Efteling dinsdag weten, nadat er contact is geweest met het management van Showtek. Een muzieklijn in het nieuwe lied van Showtek vertoonde grote overeenkomsten met de muziek van de Efteling-attractie Villa Volta.

28 november '23 ( 9:45)

Dj-duo Showtek beschuldigd van plagiaat om gebruik Eftelingmuziek

Het muziekduo Sjoerd en Wouter Janssen, ook bekend als dj-duo Showtek, kunnen contact met de Efteling verwachten. In het nieuwe nummer van het duo, Shine, komt namelijk een deuntje voor die Eftelingliefhebbers zullen herkennen. Daar zit namelijk een melodie in die erg doet denken aan het themanummer van Villa Volta. Daar hebben de dj’s geen toestemming voor gevraagd, meldt Omroep Brabant.

27 november '23 (11:54)

Inbraak in Sprookjeswonderland: koper van attractie verdwenen

Het winterseizoen van attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen wordt iets later pas opgestart. Daar is op de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dieven hebben de koperen verbindingen met de rails waar de oldtimers op rijden gestolen. De directie vermoedt dat er koperdieven schuldig zijn. Dat meldt NH Nieuws.

27 november '23 ( 9:34)

Vogelgriep op kinderboerderij in Alphen aan den Rijn

Op een kinderboerderij in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn is vrijdag de vogelgriep vastgesteld. De pauwen, kippen, eenden, ganzen en kalkoenen op de locatie aan de Burgemeester Bruins Slotsingel zijn daarom geruimd. De kinderboerderij meldt dat ze zaterdag om onder meer het "verwerken van deze gebeurtenis" dicht is.

24 november '23 (11:23)

ZooParc Overloon trekt meer Duitse bezoekers door samenwerking Tiergarten Kleve

Dit jaar zijn er aanzienlijk meer Duitse toeristen naar ZooParc Overloon gekomen. Dat is mede te wijten aan de samenwerking tussen het dierenpark en het Duitse Tiergarten Kleve (Dierentuin Kleef. Het aantal Duitse bezoekers steeg dit jaar van 20 naar 25 procent van het totaalaantal gasten, meldt ZooParc Overloon.

24 november '23 (11:08)

Hans Klok noemt Efteling-personeel ‘een sekte’

In 2002 trad Hans Klok een seizoen lang op in de Efteling. Daar heeft hij naar eigen zeggen geen geweldige herinneringen aan overgehouden. Vooral aan de medewerkers. Dat zijn volgens hem fanatieke types en noemt ze ‘een sekte’. Dat meldt Media Courant.

22 november '23 (15:22)

DierenPark Amersfoort verwelkomt nieuwe dieren: ‘Bij deze soort zijn vrouwtjes de baas’

DierenPark Amersfoort verwelkomt vijf nieuwe dieren in het park. Daar zijn vijf rode-vari’s aangekomen. Met de komst van de diertjes is er een nieuwe soort in de dierentuin te zien. Dierverzorger Richard van Sluis zegt dat het goed gaat met de dieren, meldt DierenPark Amersfoort.

21 november '23 (10:44)

Dierentuin Wildlands in Emmen leed verlies in 2022

Wildlands in Emmen heeft in 2022 een klein verlies geleden van zo’n 670.000 euro. Dat komt naar voren in de jaarrekening van het dierenpark. Het is een dompertje voor Wildlands. Het lukte ze in 2021 namelijk voor het eerst in vier jaar om winst te maken. Dat meldt RTV Drenthe.

21 november '23 ( 8:46)

Dwayne 'The Rock' Johnson krijgt drie extra wassen beelden, waaronder in Amsterdam

Madame Tussauds komt wereldwijd met nog eens drie wassen beelden van Dwayne 'The Rock' Johnson, waaronder in Amsterdam. Dat schrijft de 51-jarige Amerikaanse acteur op X. Daarmee zijn er nu wereldwijd in totaal negen beelden van de acteur te zien in Madame Tussauds-musea.