Duinrell vangt ook in zomer asielzoekers op in park

Na gesprekken met de gemeente Wassenaar en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft pretpark Duinrell besloten om ook in de zomermaanden asielzoekers op te vangen in zijn vakantiepark. Voorheen gebeurde dit alleen in de wintermaanden. Dit meldt Looopings. 

Omdat er nog altijd een groot tekort aan opvanglocaties is in Nederland, is het COA nog altijd aangewezen op noodopvang. Daarom is er een verzoek ingediend om nog tot 27 maart volgend jaar gebruik te maken van de locaties in het vakantiepark in Duinrell. Het gemeentebestuur is daar mee akkoord gegaan, maar wel op enkele voorwaarden. Er komen bijvoorbeeld geen geen kinderen in de basisschoolleeftijd of personen die in aanraking zijn geweest met de politie naar de gemeente toe. Verder zorgt Duinrell 24 uur per dag voor beveiliging. Overdag zijn ook COA-medewerkers aanwezig.

Inkomsten

Duinrell loopt door de regeling geen inkomsten mis. Waarschijnlijk is zelfs het tegenovergestelde het geval en verdiend het park er aan. oeveel het COA het attractiepark betaalt, wordt niet bekendgemaakt. Het geld dat de gemeente in de zomer misloopt aan toeristenbelasting, doordat huisjes niet beschikbaar zijn voor vakantiegangers, zal het COA vergoeden. 

Door: Nationale Recreatiegids