Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

DierenPark Amersfoort verwelkomt baby grijpstaartskink

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Er is een grijpstaartskink geboren in DierenPark Amersfoort. “De meeste andere reptielensoorten leggen eieren, maar skinken zijn levendbarend”, legt dierverzorger Paul Rodewijk uit. “Opvallend is dat de moeder haar pasgeboren jong soms op haar rug draagt.” Het jong is de achtste skink in het Honderdduizend Dierenhuis. Dit meldt DierenPark Amersfoort.

De grijpstaartskink is de grootste hagedis uit de skinkenfamilie. “Het dier kan een lichaamslengte bereiken van ongeveer tachtig centimeter, inclusief de lange staart. Het jong is nu ongeveer vijftien centimeter en zal pas over enkele jaren volgroeid zijn”, vertelt Paul. Bijzonder aan de hagedissensoort is het feit dat grijpstaartskinken in familiegroepen leven, in tegenstelling tot de meeste andere reptielensoorten. De meeste reptielen leven solitair, maar de grijpstaartskink leeft in een kleine familiegroep, het liefst hoog in de bomen. Het jong brengt de eerste weken door op een beschutte plek. Zowel de vader als de moeder beschermen het jong en voeden de jonge skink samen op, maar ook de rest van de familie houdt een oogje in het zeil.

Apenboomskink

De staart van de skink dient als extra poot, net zoals bij sommige apensoorten, en kan wel dertig centimeter lang zijn. De staart gebruikt het dier tijdens het klimmen in bomen. Daarom wordt de grijpstaartskink ook wel ‘apenboomskink‘ genoemd.  De voortplanting duurt relatief lang. Na zeven tot negen maanden komt meestal één jong ter wereld. De grijpstaartskink komt oorspronkelijk voor op de Salomoneilanden in Australië. Deze eilandengroep is het enige leefgebied van de grijpstaartskink. Een deel van de eilanden dreigt te verdwijnen door de stijgende zeespiegel. “Als deze stijging doorzet, kan dit problematisch zijn voor de skinksoort”, vertelt de dierverzorger. “Daarom zijn wij in DierenPark Amersfoort extra blij met de uitbreiding van de reservepopulatie.” Bezoekers kunnen de skinkenfamilie bewonderen in het Honderdduizend Dierenhuis van DierenPark Amersfoort.

Door: Nationale Recreatiegids
 

29 april '24 (14:10)

Joris en de Draak in Efteling weer open maar is nog niet helemaal klaar

Het heeft bijna vier maanden geduurd, maar eindelijk is het weer zover: Efteling-bezoekers kunnen vanaf afgelopen weekend weer in de populaire achtbaan Joris en de Draak. De houten achtbaan sloot na de kerstvakantie vanwege een groot onderhoud. Ook voor de vakantie sloot de attractie van oktober tot eind december. Volgens de Efteling is het een ‘megaproject’, want ook na een maandenlange sluiting zijn ze nog niet helemaal klaar, meldt Looopings.

29 april '24 (11:22)

Attractiepak Slagharen zet Spanjaarden in vanwege personeelstekorten

De meivakantie is voor attractieparken doorgaans een drukke periode. Een probleem dat veel parken echter meemaken is een tekort aan personeel. En dat geldt ook voor Attractiepark Slagharen. Om ervoor te zorgen dat ze toch genoeg menskracht hebben, gaan deze zomer in het attractiepark tientallen Spanjaarden aan het werk. Dat meldt RTV Oost.

26 april '24 (12:40)

Heropening Sprookjesbos Valkenburg niet zonder slag of stoot: 'Hell of a job'

De wederopbouw van het oudste sprookjesbos van het land wordt een ‘hell of a job’ genoemd door de medewerkers. Het attractiepark in Valkenburg heeft een ruige periode achter de rug, getekend door vandalisme, een ongeluk met een attractie, faillissement en een brand, meldt 1Limburg.

25 april '24 (11:20)

Verdrietig nieuws: Efteling-huiskat Pjotr is overleden

Huiskat Pjotr die jarenlang in de Efteling woonde en vooral het Spookslot tot zijn thuis maakte, is deze week overleden aan de gevolgen van ouderdom. Een werknemer maakt het verdrietige nieuws bekend op Facebook. Dit meldt Looopings. 

24 april '24 (13:11)

Avonturenboerderij Molenwaard opent nieuw themagebied

Het mocht eventjes duren, maar dan heb je ook wat. Na een jaar te hebben gebouwd aan een nieuw themagebied is Avonturenboerderij Molenwaard blij dat zij ‘Het Erf’ officieel mogen openen. Op Het Erf vind je onder ander de nieuwe attractie ‘Fien & Teun Trekkerbaan’, horecapunt ‘Bakkerij de Boerderij’ en is er een nieuwe ontdekkingstocht genaamd ‘Het Insectenpad’, meldt Het Kompas Hardinxveld.

24 april '24 ( 9:49)

Erfgoedverenigingen niet blij met elektrificeren Stoomtrein in Efteling

De Stoomtrein in de Efteling gaat verduurzamen. Het pretpark in Kaatsheuvel kondigde deze week aan dat de treintjes van de steenkool afgaan en binnenkort op elektriciteit gaan rijden. Ondanks dat er afgezien van de aandrijving niets verandert aan de attractie, zijn erfgoedverenigingen Stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) en Historisch Railvervoer Nederland (HRN) niet blij met de beslissing, meldt Monumentaal.

23 april '24 (11:11)

Sprookjesboom in Efteling vertelt geen verhaaltjes

Het lijkt bijna alsof de Efteling bezig is met een complete metamorfose van het park. Naast de Stoomtreintjes, Doornroosje en het Snoephuisje is het nu ook tijd voor de Sprookjesboom om verbouwd te worden. Dat levert een enigszins griezelig aangezicht op. De Sprookjesboom heeft momenteel geen mond meer om mee te praten, meldt Looopings.

22 april '24 (15:13)

Queen Elizabeth tijdelijk te zien in Madame Tussauds Amsterdam

Het wassen beeld van de Britse koningin Elizabeth staat in april en mei in Madame Tussauds in Amsterdam. Het beeld, dat gewoonlijk in Wenen staat, komt ter ere van haar geboortedag en Koningsdag naar Nederland.

22 april '24 (11:19)

Ook de stoomtrein in de Efteling gaat met de tijd mee

Het tijdperk van de tuffende stoomlocomotief in de Efteling is voorbij. Ook deze attractie in het pretpark in Kaatsheuvel moet met de tijd mee. Daarom besloot de Efteling om hier een elektrische trein van te maken, om de klimaatdoelen van het pretpark te halen. Dat meldt de Efteling.

22 april '24 ( 9:11)

Ouwehands Dierenpark eerste dierentuin in Nederland met koala's

Drie koala's zijn vrijdag aangekomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ze zijn vanaf donderdag te zien voor bezoekers. Het is voor het eerst dat een dierentuin in Nederland koala's heeft.