Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wildlands Emmen presenteert toekomstplannen, directeur vertrekt

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Wildlands Emmen presenteert toekomstplannen, directeur vertrekt
Het Wildlands Adventure Zoo in Emmen heeft vandaag zijn plannen voor de toekomst onthuld. In een tienjarenplan wordt besproken welke delen van het park de komende tijd worden vernieuwd of aangepast en hoe het park de toekomst voor zich ziet. Eerder deze week maakte directeur Erik van Engelen dat hij niet bij de realisatie daarvan betrokken zal zijn, gezien hij vertrekt als directeur. Dit meldt Looopings. 

Uit de plannen wordt duidelijk dat meerdere dierenverblijven de komende tijd zullen worden aangepast en geupdate. In het Dogondorp in parkdeel Serenga krijgt de Afrikaanse boerderij met geiten en ezels krijgt een nieuwe indeling en komt er een nieuwe aankleding van het gebied. Daarnaast wordt het onderkomen van de eekhoorns in themagebied Nortica verruimd en verder aangekleed, zo krijgen de dieren meer ruimte. 

IJsberenkelder

Verder wil het park vooral meer groen toevoegen, en verblijven meer natuurlijke kenmerken meegeven. Zo komt er dit jaar een eetbare tuin van ongeveer een halve hectare, met insectenhotels en inheemse natuur achter de tropische kas Rimbula te staan. Ook wordt het wandelpad achter het Nortica Theater aangepast zodat het een Noors karakter krijgt. 

De meeste aanpassingen komen echter bij de ijsberen. Bij het verblijf hoort nu een kale en kille kelder, waar bezoekers onder water naar de dieren kunnen kijken. Het is de bedoeling om die ruimte aan te kleden met interactieve en educatieve onderdelen. Verder aanpassingen zullen niet al te groot zijn, dit mede omdat het park nog altijd een schuld van 64 miljoen euro open heeft staan. 

Vertrek Erik van Engelen

Een van de grootste veranderingen van de komende tijd zal een nieuwe directeur zijn. De huidige directeur Erik van Engelen heeft namelijk aangegeven te zullen vertrekken. De afgelopen vijf jaar heeft hij aan het roer gestaan en de dierentuin uit het slop getrokken. Bij zijn aantreden zat het park in de financiële problemen en vielen bezoekersaantalen erg tegen. Tijdens zijn bewind zijn de zaken weer op orde gesteld en presteert het park ieder jaar weer wat beter. Van Engelen vindt het daarom een goed moment om te stoppen. Wanneer hij precies vertrekt is nog niet duidelijk, naar een opvolger wordt nog gezocht. 

Door: Nationale Recreatiegids

04 december '23 (12:50)

Bouw nieuw attractiepark Bommelwereld in volle gang

De werkzaamheden aan het nieuwe attractiepark Bommelwereld in Groenlo zijn volop aan de gang. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om een grote attractiehal van 9.000 vierkante meter aan te leggen. In het attractiepark krijgen de verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes de hoofdrol, meldt Omroep Gelderland.

04 december '23 (11:53)

Efteling gaat samenwerking aan met Videoland en RTL

RTL en Videoland gaan samenwerken met de Efteling. Op het streamingplatform is vanaf maandag onder meer een aparte Efteling-omgeving verschenen waar alle programma's gebaseerd op het pretpark te vinden zijn. RTL & Videoland breiden die omgeving nog verder uit met speciaal gemaakte programma's, zoals de serie Wonderlijk Sprookjes.

04 december '23 (10:08)

Onderzoek: Efteling tijdens de coronapandemie voorgetrokken door de gemeente

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op ondernemend Nederland. Om die gevolgen zoveel mogelijk in te perken zijn er regels opgesteld waar bedrijven gebruik van konden maken of zich aan moesten houden. Dat gold dus ook voor attractiepark De Efteling. Maar uit een recent onderzoek blijkt dat de gemeente Loon op Zand creatief bezig is geweest met de coronaregels met betrekking tot de Efteling. Dat meldt Omroep Brabant.

01 december '23 (15:35)

Magisch Maastricht geopend met nieuwe attracties

Vanaf vandaag kan je in Maastricht weer terecht voor het winterse evenement Magisch Maastricht. Hier worden dagelijks verschillende winterse activiteiten georganiseerd, kun je rondstruinen op de kerstmarkt en genieten van een hapje en drankje. Dit jaar zullen er ook nieuwe attracties aanwezig zijn op het evenement, zo meldt de Limburger.

29 november '23 (10:04)

Grafzerk Kate Bush krijgt geen plekje in nieuwe spookbos Efteling

De grafzerk van zangeres Kate Bush keert niet terug in Danse Macabre, het nieuwe 'spookbos' van pretpark De Efteling. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld. Het nieuwe 'griezelgebied' opent de deuren in het najaar van 2024 op de plek waar het oude Spookslot stond. De grafzerk van Kate Bush maakte deel uit van die oude attractie.

28 november '23 (13:00)

Dj-duo Showtek geeft Efteling-componist credit, pretpark tevreden

Dj-duo Showtek gaat overleden Efteling-componist Ruud Bos een vermelding geven als mede-componist van het nummer Shine. Dat laat De Efteling dinsdag weten, nadat er contact is geweest met het management van Showtek. Een muzieklijn in het nieuwe lied van Showtek vertoonde grote overeenkomsten met de muziek van de Efteling-attractie Villa Volta.

28 november '23 ( 9:45)

Dj-duo Showtek beschuldigd van plagiaat om gebruik Eftelingmuziek

Het muziekduo Sjoerd en Wouter Janssen, ook bekend als dj-duo Showtek, kunnen contact met de Efteling verwachten. In het nieuwe nummer van het duo, Shine, komt namelijk een deuntje voor die Eftelingliefhebbers zullen herkennen. Daar zit namelijk een melodie in die erg doet denken aan het themanummer van Villa Volta. Daar hebben de dj’s geen toestemming voor gevraagd, meldt Omroep Brabant.

27 november '23 (11:54)

Inbraak in Sprookjeswonderland: koper van attractie verdwenen

Het winterseizoen van attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen wordt iets later pas opgestart. Daar is op de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dieven hebben de koperen verbindingen met de rails waar de oldtimers op rijden gestolen. De directie vermoedt dat er koperdieven schuldig zijn. Dat meldt NH Nieuws.

27 november '23 ( 9:34)

Vogelgriep op kinderboerderij in Alphen aan den Rijn

Op een kinderboerderij in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn is vrijdag de vogelgriep vastgesteld. De pauwen, kippen, eenden, ganzen en kalkoenen op de locatie aan de Burgemeester Bruins Slotsingel zijn daarom geruimd. De kinderboerderij meldt dat ze zaterdag om onder meer het "verwerken van deze gebeurtenis" dicht is.

24 november '23 (11:23)

ZooParc Overloon trekt meer Duitse bezoekers door samenwerking Tiergarten Kleve

Dit jaar zijn er aanzienlijk meer Duitse toeristen naar ZooParc Overloon gekomen. Dat is mede te wijten aan de samenwerking tussen het dierenpark en het Duitse Tiergarten Kleve (Dierentuin Kleef. Het aantal Duitse bezoekers steeg dit jaar van 20 naar 25 procent van het totaalaantal gasten, meldt ZooParc Overloon.