Gemeente Emmen gaat groot ongebruikt parkeerterrein Wildlands slopen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Bij de opening van de nieuwe dierentuin in Emmen: het Wildlands Adventure Zoo Emmen, werd in 2016 een grote parkeerplaats aangelegd. De verwachting van de gemeente was dat dit nodig zou zijn op momenten van topdrukte. De parkeerplaats telde duizend plekken, maar is uiteindelijk vrijwel nooit gebruikt. Nu zal het worden gesloopt. Dit meldt Looopings. 

De grote parkeerplaats is sinds oplevering in 2016 vrijwel nooit gebruikt. Ook bij topdrukte bleef het vrijwel leeg. Veel bezoekers parkeren bij het vlakbij gelegen Qpark, op enkele minuten lopen van de ingang. De afstand tussen het park van de gemeente en de dierentuin is aanzienlijk groter. Gevolg is dat de parkeerplaats, die 3 miljoen euro heeft gekost en jaarlijks bijna een half miljoen euro aan onderhoudskosten vraagt, leeg blijft. 

WMD Drinkwater

Voor het land een parkeerplaats werd, was het een stuk braakliggend land dat werd beheerd door het Drentse waterleidingsmaatschappij WMD Drinkwater. De gemeente pacht het land voor de parkeerplaatsen. Nu is besloten dat het land weer wordt opgeleverd in oorspronkelijke staat, en dat de gemeente het stuk niet langer zal pachten. 

BNNVARA

Omroep BNNVARA besteedde deze week aandacht aan de zaak in het consumentenprogramma Test Case, als onderdeel van een item met de naam Verspillingsmeter. In de tv-uitzending bleek ook dat de slagbomen tegenwoordig permanent openstaan en dat de kaartautomaten niet meer werken.

Door: Nationale Recreatiegids