Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Indoorspeeltuin Tilburg sluit binnenkort door te hoge energiekosten

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Indoorspeeltuin Tilburg sluit binnenkort door te hoge energiekosten
Het Circus City in Tilburg gaat na negen jaar zijn deuren sluiten. De medewerkers, onder wie veel met een afstand tot de arbeidsmarkt, zullen hun baan verliezen. De reden voor het sluiten zijn de gestegen elektriciteitskosten. “Die zijn verdubbeld”, zegt manager Mijke Smits-Birker. “Rendabel open blijven is niet meer te doen”. Het bedrijf wil een sociale werkgever zijn, met hogere lonen dan zij wettelijk verplicht zijn te geven. Dit meldt Omroep Brabant.

Het kost veel gas om de hal op het bedrijventerrein te verwarmen. Daarnaast verbruiken de speeltoestellen in het enorme speelparadijs grote hoeveelheden stroom. Een blower van het speelkussen staat constant aan. “En ook in de keuken wordt veel energie verbruikt.”

Tarieven verhogen kan niet zomaar

“We hebben de tarieven van de kaartjes al een paar keer verhoogd, zowel met corona als pasgeleden. Maar er is een limiet aan wat mensen willen betalen”, aldus Smits-Birker over de sluiting. Ze wil niet zeggen hoe hoog de elektriciteitskosten precies zijn.

Sluiting na winterseizoen

Voor het winterseizoen wil het bedrijf nog wel open blijven. “Dit is de periode dat we ons geld verdienen. En zo kunnen we het personeel beter voorbereiden op de sluiting”. De sluiting van de indoorspeeltuin staat een week na carnaval gepland, op 26 februari volgend jaar. De mensen die een rittenkaart hebben gekocht kunnen hun geld hiervoor terugvragen. Daarnaast is het pand te koop gezet, voor ruim 2 miljoen euro. Het bedrijf stelt op de site: “Helaas hebben we door het huidige economische klimaat moeten besluiten dat er geen andere optie is dan te stoppen met onze onderneming.”

Diverse andere speeltuinen

Het is niet de enige binnenspeeltuin in Tilburg. “De meeste daarvan zijn van grote ketens. Die kunnen energie, eten en speeltoestellen goedkoper inkopen. Ook betalen ze vaak een minimumloon en werken ze met minder personeel”, zegt Smits-Birker. “Wij zijn een sociale werkgever, we werken samen met ROC De Rooi Pannen. Ook is er een samenwerking met de gemeente zodat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier kunnen werken. Op personeel of loonkosten willen we niet bezuinigen.”

Smits-Birker benadrukt dat het bedrijf niet failliet is. “We kunnen de rekeningen nog betalen. We hebben zelf besloten om te stoppen met ondernemen omdat wij zien dat dit niet meer rendabel is in de nabije toekomst. In ieder geval niet op de ‘sociale’ manier zoals wij willen ondernemen.”

Door: Nationale Recreatiegids

29 november '23 (10:04)

Grafzerk Kate Bush krijgt geen plekje in nieuwe spookbos Efteling

De grafzerk van zangeres Kate Bush keert niet terug in Danse Macabre, het nieuwe 'spookbos' van pretpark De Efteling. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld. Het nieuwe 'griezelgebied' opent de deuren in het najaar van 2024 op de plek waar het oude Spookslot stond. De grafzerk van Kate Bush maakte deel uit van die oude attractie.

28 november '23 (13:00)

Dj-duo Showtek geeft Efteling-componist credit, pretpark tevreden

Dj-duo Showtek gaat overleden Efteling-componist Ruud Bos een vermelding geven als mede-componist van het nummer Shine. Dat laat De Efteling dinsdag weten, nadat er contact is geweest met het management van Showtek. Een muzieklijn in het nieuwe lied van Showtek vertoonde grote overeenkomsten met de muziek van de Efteling-attractie Villa Volta.

28 november '23 ( 9:45)

Dj-duo Showtek beschuldigd van plagiaat om gebruik Eftelingmuziek

Het muziekduo Sjoerd en Wouter Janssen, ook bekend als dj-duo Showtek, kunnen contact met de Efteling verwachten. In het nieuwe nummer van het duo, Shine, komt namelijk een deuntje voor die Eftelingliefhebbers zullen herkennen. Daar zit namelijk een melodie in die erg doet denken aan het themanummer van Villa Volta. Daar hebben de dj’s geen toestemming voor gevraagd, meldt Omroep Brabant.

27 november '23 (11:54)

Inbraak in Sprookjeswonderland: koper van attractie verdwenen

Het winterseizoen van attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen wordt iets later pas opgestart. Daar is op de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dieven hebben de koperen verbindingen met de rails waar de oldtimers op rijden gestolen. De directie vermoedt dat er koperdieven schuldig zijn. Dat meldt NH Nieuws.

27 november '23 ( 9:34)

Vogelgriep op kinderboerderij in Alphen aan den Rijn

Op een kinderboerderij in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn is vrijdag de vogelgriep vastgesteld. De pauwen, kippen, eenden, ganzen en kalkoenen op de locatie aan de Burgemeester Bruins Slotsingel zijn daarom geruimd. De kinderboerderij meldt dat ze zaterdag om onder meer het "verwerken van deze gebeurtenis" dicht is.

24 november '23 (11:23)

ZooParc Overloon trekt meer Duitse bezoekers door samenwerking Tiergarten Kleve

Dit jaar zijn er aanzienlijk meer Duitse toeristen naar ZooParc Overloon gekomen. Dat is mede te wijten aan de samenwerking tussen het dierenpark en het Duitse Tiergarten Kleve (Dierentuin Kleef. Het aantal Duitse bezoekers steeg dit jaar van 20 naar 25 procent van het totaalaantal gasten, meldt ZooParc Overloon.

24 november '23 (11:08)

Hans Klok noemt Efteling-personeel ‘een sekte’

In 2002 trad Hans Klok een seizoen lang op in de Efteling. Daar heeft hij naar eigen zeggen geen geweldige herinneringen aan overgehouden. Vooral aan de medewerkers. Dat zijn volgens hem fanatieke types en noemt ze ‘een sekte’. Dat meldt Media Courant.

22 november '23 (15:22)

DierenPark Amersfoort verwelkomt nieuwe dieren: ‘Bij deze soort zijn vrouwtjes de baas’

DierenPark Amersfoort verwelkomt vijf nieuwe dieren in het park. Daar zijn vijf rode-vari’s aangekomen. Met de komst van de diertjes is er een nieuwe soort in de dierentuin te zien. Dierverzorger Richard van Sluis zegt dat het goed gaat met de dieren, meldt DierenPark Amersfoort.

21 november '23 (10:44)

Dierentuin Wildlands in Emmen leed verlies in 2022

Wildlands in Emmen heeft in 2022 een klein verlies geleden van zo’n 670.000 euro. Dat komt naar voren in de jaarrekening van het dierenpark. Het is een dompertje voor Wildlands. Het lukte ze in 2021 namelijk voor het eerst in vier jaar om winst te maken. Dat meldt RTV Drenthe.

21 november '23 ( 8:46)

Dwayne 'The Rock' Johnson krijgt drie extra wassen beelden, waaronder in Amsterdam

Madame Tussauds komt wereldwijd met nog eens drie wassen beelden van Dwayne 'The Rock' Johnson, waaronder in Amsterdam. Dat schrijft de 51-jarige Amerikaanse acteur op X. Daarmee zijn er nu wereldwijd in totaal negen beelden van de acteur te zien in Madame Tussauds-musea.