Wildlands Emmen brengt kinderboek geschreven door werknemer uit

Een dierenverzorgster van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft een kinderboek geschreven. De dierentuin heeft nu besloten dit boek ook uit te laten brengen. Het verhaal gaat over prairiehond Henkie, die avonturen beleeft in de Drentse dierentuin. Dit meldt Looopings. 

Schrijfster Maartje Jongen (41) werkt al sinds haar 18e met dieren. In 2015 is ze voor de dierentuin in Emmen komen werken. Het idee voor het schrijven van een eigen boek kwam nadat ze opmerkte dat veel dieren in kinderboeken geen natuurlijk gedrag vertoonden. Dit resulteerde in Henkie Op Avontuur, waarin het leven van prairiehond Henkie centraal staat. Het boek vertelt wat voor avonturen hij beleefd op de themaweide van Wildlands. Hierin is getracht zoveel mogelijk informatie over de dieren te verwerken, op een leuke manier. 

Illustraties

Jongen schakelde haar voormalige buurmeisje Sofie Wiegink voor de illustraties. Die heeft de dierentuin regelmatig bezocht om hier de bijbehorende tekeningen te maken. Het boek, dat tot stand kwam dankzij een bijdrage van het Wildlands Natuur en Educatie Fonds (WNEF), is voor 14,95 euro verkrijgbaar in de Wildlands-winkels en via de webshop van het park. 

Door: Nationale Recreatiegids